Return to portrait mode to see the content
To main page
Apr 28, 2022·3 min reading

18 virtuaalset jäämurdjat teie kaugmeeskonnale

Tänapäeval seisavad inimesed silmitsi paljude ülesannetega, mis hoiavad neid hõivatud ja stressis. Selle kõige levinum põhjus on raske töö – see võtab suurema osa ajast ja on sageli naudinguga vähe seotud. Seetõttu on meeskondadel kasulik kasutada meeskonna loomise tehnikaid.

Mis on kaugmeeskonnatöö?

Kaugmeeskonnatöö on töörežiim, mis hõlmab sama meeskonna (kaug- või hajutatud) liikmeid, kes teevad oma tööd distantsilt. Selles töövoos võivad meeskonnaliikmed kohtuda harva või üldse mitte. Juhtimine ja töövoo suhtlus toimub veebikoosolekutel ja muudes kaugressurssides.

Millised on meeskonna kaugtöö väljakutsed ja väljakutsed?

Arusaamatuse ja külmetusega puutuvad kõige sagedamini kokku meeskonnad kaugsuhtluses. Kui meeskond töötas samas kontoris ja lülitus seejärel kaugvormile, siis ühendus nõrgeneb. Kui meeskonda on täiendatud või värvatud uusi liikmeid, on usalduse ja sõpruse loomine veelgi keerulisem. Kuid sellest hoolimata on see tingimus tõhusa toimimise ja suure jõudlusega äritegevuse jaoks ülioluline. See on põhjus, miks videokonverentsides kasutatakse virtuaalseid jäämurdjaid.

18 virtuaalset jäämurdjat teie kaugmeeskonnale

Mis on virtuaalsed jäämurdjad?

Virtuaalsed kohtumisjäämurdjad on tegevused või sündmused, mida kasutatakse üksteise kohta lisateabe saamiseks ja meeskonnaliikmete vaheliste sidemete loomiseks. Seega on kohtumised jäämurdjatega pigem mitteametlikud üritused, mida kolleegid koos veedavad.

Neid toiminguid saab rakendada pika konverentsi alguses või keskel. Või võite kogu koosoleku keskenduda meeskonnajäämurdjate kasutamisele.

Milliseid jäämurdjaid kaugmeeskonna jaoks kasutada?

Meeskonna koosolekuteks jäämurdja valiku määrab hetk, millal soovid seda kasutada:

  • paku kohtumise alguses mõni lihtne või ootamatu idee;
  • küsi keset konverentsi midagi segavat;
  • Valmistage ette mänge ja kutsuge meeskonna loomise üritusi – esitage tööga mitteseotud konverentsiteema päevakava, et teie kolleegid saaksid valmistuda ja aktiivselt osaleda.

Saate kasutada ideid sellistest mängudest nagu Two Truths, One Lie või muuta tuttavaid mänge. Kui see idee teie jaoks ei tööta, kaaluge mõnda õigeaegset tegevust, nagu arutelud, ideede vahetamine jne, mis aitavad teil inimestest rohkem teada saada.

Näpunäiteid suurepäraste jäämurdjate jaoks

Kui kasutate meeskonna moodustamiseks jäämurdjaid, pidage meeles lihtsaid punkte, mida järgida:

  • kasutada videokonverentsiteenuseid, nagu iMind, mis pakuvad katkematut suhtlust;
  • omama juhti, kes on vahendajaks kõigi osalejate ja aja jälgijate vahel;
  • kava kolmkümmend minutit;
  • hoia toon heledana – ära lase ebamugavatel küsimustel ega pausidel atmosfääri rikkuda;
  • näita oma huumorimeelt;
  • vältige ideid või küsimusi millegi väga isikliku kohta.

Üldine soovitus on olla osalejate suhtes tähelepanelik, et kõik oleksid kaasatud ja lõbusad.

Kokkuvõtteks võib öelda, et jäämurdjad on nutikas lahendus nendele meeskondadele, kes suhtlevad sageli tööküsimustes, kuid tunnevad end eraldatuna. Mida sõbralikum õhkkond, seda parem on esituse tulemus.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles