Return to portrait mode to see the content
To main page
Mai 25, 2022·4 min reading

5 stsenaariumi rühmatööks veebiseminaride või videokonverentside ajal

Tänapäevase tehnoloogia kasutamine äri- ja isiklikus elus on muutunud tavapäraseks. Kuna töö on muutunud kaugeks, on rohkem võimalusi oma professionaalsuse ja teadmiste arendamiseks. Kuid see halvendab ka koos töötamise tingimusi. Millised on tõhusad rühmatöö stsenaariumid, et parandada meeskonna suhtlust ja näidata paremat tulemuslikkust?

Tõhus rühmatöö

Kaasaegne ärisuhtlus

Tänapäeval on tehnoloogia abil palju võimalusi säästa aega ja raha. Sa ei pea nii palju reisima, arutelu- ja otsustusprotsess on muutunud palju kiiremaks ning üldine trend võimalusel ressursse kokku hoida on suhtlust täielikult muutnud. Veebikohtumist on järjest lihtsam korraldada kui tavalist silmast silma kohtumist. Aga mis mõju sellel on?

Kui inimesed näevad üksteist harva, nõrgenevad nende sidemed ja suhted. Kõige selgemalt mõjutab see abielupaare, kuid kannatavad ka ärisuhted. Meeskonnatöö kvaliteet näitab halvimaid tulemusi ja lõpuks muutub meeskonnas töötamine problemaatiliseks. Sel põhjusel on suure hulga kaugtöötajate tulekuga kasvanud virtuaalsete meeskonna loomise koosolekute arv. Kuid meeskonna loomine ei aita ainult meeskonna tootlikkust parandada.

Veebiseminarid ja videokonverentsid tõhusamaks tööks

Parema üksteisemõistmise huvides on ettevõtetes juurutatud grupiürituste korraldamise praktika, erandiks on vaid tööküsimuste arutamine. Harivad veebiseminarid psühholoogia ja meeskonna loomise teemadel tõstatavad küsimusi väljakutsete kohta, millega inimesed rühmatöö ajal kokku puutuvad. Kuid pärast neid sündmusi peaksid osalejad õpitud teabele mõtlema ja seda mõtestama. See ei tähenda, et nad seda kasutavad.

Mõistlik on korraldada rohkem rühmasessioone, kui selle mõtteprotsessi "käegakatsutavamaks" muutmiseks on vaja meeskonnatööd. Teise ettevõtte veebiseminaride rühmatöö, teabe kogumine ja muud tegevused võivad inimesi tõugata uusi teadmisi kasutama. Seega korraldatakse veebikonverentse sagedamini, et pöörata tähelepanu vastastikuse mõistmise võtmepunktidele.

Veebiseminarite või konverentside stsenaariumid

Veebiseminari või videokonverentsi korraldamisel võib olla palju põhjuseid. Turundusvajadused, teadmatus meeskonna arengu mingist etapist, ettevõtte uudised jne – kõik on võimalik. Et olla ettevõtte ja selle töötajate jaoks kõige tõhusam, tuleb need korraldada õigeaegselt ja korrektselt.

Seega on veebiseminari kaunistuseks huvi, teadmiste soov, teadmiste puudumine või probleemid meeskonnas. Ettevõte peaks veebiseminare läbi viima arukalt, mitte inimesi teabega üle koormama, vaid andma seda sobival ajal.

Veebikonverentsi stsenaarium on tavapärasem. See sisaldab iganädalasi/kuulisi meeskonnatöö kokkuvõtteid, meeskonna loomise koosolekuid, tööküsimuste arutamist, jooksvaid ülesandeid jne.

Rühmatöö kasutamine veebiseminaride ja konverentside ajal

Olenevalt ülesande või probleemi tüübist, mida meeskond peab lahendama, on vajadus rühmatöö järele. Kuid isegi kui ülesanne on võimalik individuaalselt täita, proovige oma meeskonnatöö töövoogu kaasata. See annab mõned eelised, mis puuduvad, kui inimene töötab üksi:

  • mitu inimest saavad tõhusamalt ideid genereerida ja kombineerida;
  • saad jagada tööd meeskonnaliikmete vahel ja teha neid ühtviisi hästi, kuid kiiremini;
  • inimestel on ainulaadsed anded ja teadmised, mistõttu meeskonnatöö avab võimaluse neid kasutada;
  • meeskonnas mõistate paremini neid, kellega koos töötate, nii on hiljem lihtsam suhelda;
  • inimestel on erinevad kogemused, seega pakub rühmatöö lihtsat ja asjakohast kogemustevahetust.

Kasutades neid eeliseid visuaalselt ja kuuldavalt, saavad sama meeskonna liikmed näidata kõrgeimat tootlikkust, kui nende vastastikune mõistmine on kõrgel tasemel.

Rühmatöö stsenaariumid

Virtuaalsete koosolekurakenduste ja muude võrgukonverentsiseadmete abil saate rühmatöö jaoks proovida järgmisi stsenaariume.

  • otsida uut teavet;
  • uue toote võimaluste testimine;
  • oskuste harjutamine rühmades;
  • ajurünnakud;
  • strateegiline sessioon väikestes rühmades.

Eelpool mainitud eelised avalduvad kõige paremini just nendes tegevustes. Nii et see on hea võimalus näha, kui suurepärane on teie meeskond.

Millal kasutada rühmatööks dekoratsioone?

Iga teie ees seisva probleemi puhul ei ole vaja rühmatööle helistada. Tee seda arukalt – kui saad aru, et sa ei pruugi millestki aru saada või ei tea, on parem kutsuda inimesi koostööle. Muidugi, kui ülesanne on määratud ainult sulle, ei ole parim lahendus kaasata meeskonnakaaslasi (neil on ka töö). Kuid kasutage oma võimalust, kui pole vaja seda teha individuaalselt või kollektiivselt.

Grupitöö on alati hea lahendus töövoo parandamiseks. Koos on alati parem kui üksi. Seega saad palju rohkem uusi kogemusi ja teadmisi, kui kõike eraldi tehes. Avastage meeskonnatöö rakenduse iMind rikkalikke funktsioone tasuta ja avastage selle usaldusväärse videokonverentsiplatvormi abil veelgi professionaalsemaid funktsioone.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles