Return to portrait mode to see the content
To main page
Mai 18, 2022·3 min reading

5 näpunäidet tõhusate veebiseminaride loomiseks

Selleks, et tegevus tooks positiivse tulemuse, on vaja kaaluda selle põhijooni, eeliseid ja võimalikke lõkse. Sama on ühtlase korraldusega. Veebiseminari korraldades peaksite pöörama tähelepanu põhipunktidele, mõistma selgelt eesmärki ja kasutama oma võimalusi maksimaalselt. Sukeldume veebiseminari korraldamise keerukesse ja mõtleme välja, mida otsida.

Tõhus veebiseminar

Veebiseminar ja selle põhifunktsioonid

Veebiseminar on eelnevalt korraldatud üritus, mis sisaldab hoolikat ettevalmistust kasuliku info vahetamiseks. Veebiseminari mõiste tuleneb sõnadest "võrk" ja "seminar". Seega oleks loogiline eeldada, et veebiseminarid on veebiüritused, mis hõlmavad ideede vahetamist ja suhtlemist publikuga. Tõepoolest, edukate veebiseminaride üks peamisi omadusi on kirjalik, visuaalne ja häälsuhtlus. Kuigi formaat eeldab, et esinejad räägivad publikuga, toetab see ka küsimuste osa.

Veebiseminare saab voogesitada otseülekandena või eelsalvestada. Igal variandil on oma plussid ja miinused. Otseülekannet korraldades saate osaleda ja esitada küsimusi, et saada kohene vastus. Eelsalvestatud sündmused võimaldavad teil neid jagada ja vaadata nii mitu korda kui vaja, nii et need võivad olla vähem küsitavad kui reaalajas kohtumise ajal.

Millal on kasulik veebiseminare kasutada?

Veebiseminarid sobivad kõige paremini olukordadeks, kus korraldaja peab suure publikuga suhtlemisest märkimisväärse tulemuse saama. Need tegevused viiakse tavaliselt läbi üks kord ja neil on pikaajaline mõju. Seda silmas pidades soovitame veebiseminarid kõige paremini sobida:

  • ainulaadsed võimalused ideede vahetamiseks haridus- või teadusküsimustes;
  • ärikoolituse elemendid tuntud spetsialistide kaasamisel;
  • turunduskampaaniad, sealhulgas esitlused ja müügivihjete arvu suurendamine.

Pidades silmas põhifunktsioone ja mõningaid näpunäiteid veebiseminari loomise protsessi täiustamiseks, saate luua tõeliselt köitvat sisu.

Veebiseminari näpunäited

Tõhusa veebiseminari loomiseks peavad inimesed arvestama kriitiliste punktidega, mis selle huvitavaks teevad. Video ja heli kasutamine ei tähenda, et teile oleks tagatud edu, seega mainigem mõnda kriitilist punkti, mida tuleks arvesse võtta:

  • Tunne oma publikut – inimeste ligimeelitamiseks peate mõistma, mida nad vajavad. Tehke põhjalik uurimine, et selgitada välja valupunktid ja probleemid, millega inimesed silmitsi seisavad, ning olla avatud enamiku nende minevikule.
  • Keskendu konkreetsele ideele – üldised ja abstraktsed teemad ei ärata huvi ning inimeste ligimeelitamiseks takerduvad millegi ebatavalise, loomingulise, uue külge.
  • Saatke küsimustik enne veebiseminari – öelge esinejatele, mis on aruteluliin ja kuidas soovite seda moodustada. See on eriti oluline, kui korraldate intervjuusid või veebiseminari arutelusid.
  • Kirjutage tugev stsenaarium – veebiseminari korraldamine tähendab optimaalse aja läbimõtlemist iga üksuse arutamiseks ja peamise punkti meeldejätmist.
  • Vältige rääkiva pea sündroomi – mõne nähtuse või funktsiooni üle arutledes pakuge sellele, millest räägite, reaalset rakendust. Pange abstraktsioon tegelikesse olukordadesse ja muutke see arusaadavamaks.

Kaaluge veebiseminari parimaid tavasid, et muuta need interaktiivsemaks ja kaasahaaravamaks, hoida esitlust kergena ja ajaga sammu pidada. Kaugüritusi on mitteverbaalse suhtluse mõttes lihtsam korraldada ja keerulisem läbi viia. Seetõttu kompenseerige see puudus teie käsutuses olevate seadmete mitmekülgse ja läbimõeldud kasutamisega.

Hea veebiseminari põhilised tehnilised reeglid

Kuna veebiseminarid on veebisündmused, sõltub palju inimeste kasutatavatest seadmetest. Ebamugavuste vältimiseks peaksite sellele punktile eelnevalt mõtlema:

  • Valige õige varustus: arvuti, mikrofon ja kõlarid (või peakomplekt), veebikaamera jne. Kontrollige, kas need on kõlarite jaoks mugavad.
  • Hoolitse tarkvara eest. Veenduge, et teie veebiseminari rakendused oleksid töökindlad ja ühilduksid muude programmidega, mida konverentsi ajal vajate.
  • Kontrollige video ja heli kvaliteeti.

Parem on kasutada kaasaegset riist- ja tarkvara, nii et kui teil seda veebiseminari idee väljamõtlemisel ei ole, mõelge, kuidas selle probleemiga toime tulla.

Veebiseminariks valmistumine on keeruline asi, mis nõuab hoolikat tähelepanu. Kuid põhilisi näpunäiteid ja punkte silmas pidades on ülesanne oluliselt lihtsustatud. Muutke see rakenduse iMind abil veelgi vähem vaevaks.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles