Return to portrait mode to see the content
To main page
Juuli 28, 2021·5 min reading

6 viisi, kuidas suurendada töötajate kaasamist kaugtöösse

Kuidas suurendada töötajate kaasatust

Kodus töötamine on mugav: pole vaja 2 tundi päevas teel olla ja lipsu kanda. Kuid selline töö on jahe. Magame tund aega, tuubime YouTube'is, tahame nõusid pesta. Kirjaniku ja ajaveebi Darius Foroxi uuringu kohaselt lükkab 88% töötajatest edasi (lükkab hilisemaks, ei tee midagi) vähemalt 1 tund päevas . Laiskus, isegi kui see on edasimineku mootor, ei ole omadus, mida tööandja soovib töötajas näha. Kuidas saate töötajate kaasatust suurendada? Anname 6 nõuannet.

Töötajate motiveerimise meetodid

Viige läbi meeskonna moodustamine

Kaugmeeskonna loomine on hädavajalik. Tõenäoliselt on teil kolleege, kellega te pole kunagi kohtunud. Tooge oma töövoosse meeskonna loomise tegevusi.

  • Paluge oma töökaaslastel kord nädalas oma kaugtööruumi näidata.

Las nad räägivad teile, miks nad nad nii korraldasid. Korraldage teatevõistlus: sel nädalal läheb eetrisse Anton, kes helistab Iljale. Ilja omakorda kutsub Vitya esinema ... Uurige, kust teie töötajad töötavad. Äkki läks keegi eemalt Marokosse või Taisse?

Boonusnõuanne: looge oma videoteatejooksud. Siin on näiteks Tjournali kolleegi simulaator . Kutsuge töötajaid tegema midagi sarnast, kuid oma slängi ja naljadega.

  • Pidage koosolekuid

Töö ei seisa paigal ja töötajad on huvitatud uudistest. Räägi uudist otse-eetris! Soovitame kohtuda kord nädalas, et tervitada uusi tulijaid, jagada värsket infot ja lihtsalt omavahel vestelda.

  • Korraldage küsimuste kast

Kolleegid viskavad juhtkonnale anonüümselt küsimusi ja ettepanekuid ning sina annad neist teada üldisel miitingul. Siin saate seda tasuta teha.

Korraldage hommikused kõned

Töötajate motiveerimiseks jooksvaid ülesandeid täitma soovitame osakonnal kohtuda hommikul videokõnes. Vala kohv ja helista oma meeskonnale. Rääkige, mida kavatsete täna teha, ja paluge seda teha oma kolleegidel. Seega on sarja vaatamine töö asemel palju keerulisem: olete juba lubanud teatud asjad ära teha.

Pakume 2 võimalust:

  • Helista hommikul, räägi, mida sa eile tegid ja mida täna plaanid

Kiirem variant, kus saab kõiki probleeme korraga arutada

  • Helistage hommikul, rääkige tänastest plaanidest. Õhtul kirjutage, mida olete teinud

See võtab rohkem aega, kuid väiksem risk millestki ilma jääda.

Kiida töötajaid hea töö eest

Mis mõjutab töötajate kaasamist? Tagasiside. 1000 küsitletud britist ütles 31%, et kiitus aitab neil paremini hakkama saada (ingliskeelsete kiituste saamiseks klõpsake siin). Kui keegi tegi midagi hästi, rääkige sellest kogu ettevõttele.

Korraldage täiendavaid vestlusi tööga mitteseotud teemadel

"Kes töötab hästi, see puhkab hästi." Looge huviklubisid. Arutage oma lemmikseriaali uut episoodi või jätke üksteisele meemid pärast tundide lõppu. Kuid ärge üle pingutage 🙂

Jookse häkatone

Hackathon on võimalus suurendada töötajate kaasatust, eemaldudes tavapärasest ajagraafikust. See on kindel päev, mil töötajad ei tee tööd, vaid koostavad oma projekte. See võib olla vaba päev. Üksi või meeskondades, kasulik ettevõttele või "hingele" - reeglid seate ise. Häkatoni eesmärk on anda töötajatele võimalus olla loominguline, ilmutada end uuest vaatenurgast. Kasu meeskonna loomisena on garanteeritud, aga mis siis, kui leiutad ka midagi uut? Siin on 50 idufirmat , kelle ideed häkatonil välja töötati.

Rakendada mentorsüsteem ja arengukava

Luba kogenud kolleegidel teadmisi uutele tulijatele edasi anda, soodusta seda rahaliselt. Korraldada mentorlussüsteem, viia läbi koolitusi. Koostage arengukava, milles iga töötaja kirjeldab oma tulevasi püüdlusi aastate kaupa. Paluge mentoritel selle arengukava kallal töötada.

Kuidas suurendada töötajate seotust videokonverentsidega?

Nende näpunäidete järgimiseks on vaja videokõnesid. Meeskonna loomine või koosolekute läbiviimine kolleege nägemata on keeruline.

Soovitame proovida tasuta videokonverentsiprogrammi Mind. Lihtsalt registreeru, saada oma kolleegidele konverentsi link ja alusta oma esimest hommikust kohtumist! Tehke iganädalasi suuremahulisi videokõnesid.

Rakendada personaliosakonna töös videokommunikatsiooni. Onboarding koos videoga, kus teete ringkäigu, räägite ettevõtte ajaloost, kohtute silmast silma uustulnukaga, on hea viis töötaja ettevõtte ellu sukeldumiseks.

Kuidas alustada töötajate kaasamistegevust?

Esiteks viige läbi töötajate küsitlus, et mõõta kaasatuse taset kohe. Seejärel kasutage meie näpunäiteid, nende rakendamine ei võta palju aega. 3 kuu pärast viige küsitlus uuesti läbi ja võrrelge kaasatuse taset.

Võite kasutada Gallupi Q12 küsitlust, mis sisaldab 12 jah-ei küsimust. Selle loomiseks küsitles ettevõte 35 miljonit töötajat üle maailma. Seetõttu on sõnastus täpselt kontrollitud ja küsimusi on ainult 12.

Küsitlus on tasuline – $15 osaleja kohta. See on inglise keeles, kuid isegi Google saab tõlkega hõlpsasti hakkama.

Või võite usaldada CRM Hurma artiklit - nad avaldasid küsimuste tõlke ja rääkisid, kuidas kaasamise protsenti arvutada. See on lihtsalt "jah" vastuste protsent kõigist vastustest.

Saate luua tasuta veebiküsitluse teenuses Google Forms . Tee see anonüümseks – saa ausaid vastuseid ja kaasamismäär on õige. Viige uuringud läbi igas osakonnas eraldi. Nii et pange tähele, kui mõnes osakonnas on probleeme - ja üldnäitaja saab alati lisada erasektorist.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles