Return to portrait mode to see the content
To main page
Juuli 31, 2022·4 min reading

Kaugmeeskonna omamisest saadavad ärilised eelised

2020. aasta märtsi pandeemia ja karantiin muutsid pöördumatult arusaama töökohast, kontorist ja ettevõtte kultuurist. Eriolukordades suutsid online-formaadi ja kaugmeeskonnatööga kohaneda ka need ärivaldkonnad, mis kuu aega enne karantiini ei kujutanud ette protsesside digitaliseerimist sellisel määral: õigus, teater, fotograafia, raamatupidamine, inseneritöö jne. Rääkige meile kaugtöö eelistest ettevõtte jaoks.

Kaugmeeskonna

Kaugmeeskonna kontseptsioon?

Kaugtöötajad saavad oma tööd teha kõikjal. Nad peavad kasutama info- ja kommunikatsioonitehnoloogiat, et hoida sidet tööandjaga ja töötada tõhusalt meeskonnana. Kaugmeeskond töötab aga endiselt ühtse organismina ja suhtleb võrgus. Tõhus meeskonnatöö on virtuaalne kohtumine iMindi videorakenduses.

Millised on kaugmeeskondade omadused?

Tööhõiveteenuste kaugvabade töökohtade arv kasvab pidevalt. Lisaks kasvab vajadus erinevate erialade spetsialistide järele, võimaldatakse kaugtööd ilma kogemusteta. Lisaks võib töö eeldada, et töötate terve päeva telefoniga ja võib-olla ka osalise või täistööajaga.

Hoolimata asjaolust, et kaugtöötamine tundub kõigile mugav, on sellel töövõtul mitmeid nüansse:

  • Sinu enesekorraldus peab olema väga kõrgel tasemel. Kodus on alati kiusatus end hajutada või sotsiaalmeedias aega veeta; sellest tulenevalt on võimalikud tähtajad, trahvid, vallandamised, mis ei ole äris töötavale meeskonnale hea.
  • Sul peaks olema oma töökoht – läheduses jooksev laps; haukuv koer, kes soovib sind mängu kaasata; töötav teler - kõik see võib töölt oluliselt kõrvale juhtida ja viia negatiivsete tulemusteni.
  • Sagedaste elektrikatkestuste või Interneti-katkestuste probleemid on enamasti teie meeskonnatöö jaoks probleemid.

Kaugtööl on aga palju rohkem eeliseid. Vaatame neid.

Mis kasu on kaugmeeskondadest?

Kodus töötamine vabastab aega ja raha pendelrändamiseks, mis on töötajate jaoks üks peamisi eeliseid (metroo ja bussid, gaas, hooldus, piletihinnad jne). Sa saad paar tundi lisaelu päevas. Tänu sellele langeb statistika järgi ka stressitase kaugtöö tegemisel. Räägime aga meeskonna kaughalduse eelistest ettevõtete omanikele.

Tootlikkuse tõus

Kaugtöötavad ärimeeskonnad on tõhusamad. Seda kinnitasid näiteks Stanfordi ülikooli teadlased, kes leidsid, et kodus töötamine tõstab tootlikkust keskmiselt 13%. Eksperdid ise nimetasid seda "suureks paranemiseks", kes olid tulemustest šokeeritud.

Vähem aega koosolekuteks

Kaugtööd lubavad ettevõtted peavad tavaliselt vähem koosolekuid ja lõpetavad need varem. Efektiivseks tööks jääb rohkem aega. Iga asünkroonse suhtlusega välditud kohtumine säästab raha.

Töötajate kõrgem kvalifikatsioon

Kaugtöö meelitab ligi kõrgelt kvalifitseeritud spetsialiste, kes on motiveeritud, organiseeritud ja suutelised võtma isiklikku vastutust.

Töö paindlikkus

Võimaldab teil töötada paindliku tööajaga ja hallata oma töövoogu omas tempos, kui olete kõige produktiivsem. Sellest järeldub, et selline töö sobib ainult distsiplineeritud ja kõrge eneseorganiseerumise ja -kontrolliga isikutele. Teine eelis on paindlikkus.

Täiustatud koolitus parimatele töötajatele

Õppima saad saata parimad töötajad, kes töötavad kaugtööl välismaal. Lisaks näitavad uuringud, et kaugtöötajad jäävad kauemaks kui kontoritöötajad.

Hankige juurdepääs parimatele talentidele kogu maailmast

Pole tähtis, kus nad elavad, saate palgata suurepäraseid inimesi. Tänu sellele on toodetud töö kvaliteetsem ning programmeerijate ja teiste töötajate palkamine odavam.

Kuidas saada aru, kas kaugmeeskond sobib sulle?

Mitte igaüks ei tea, kuidas kaugtööd teha. Töötaja edukaks kaugtööle üleviimiseks ilma kahetsuseta on vaja järgmisi omadusi:

  • Distsipliin. Järelevalvejuhti pole. Isik peab töötama iseseisvalt ja järgima projekti tähtaegu. Ärge vaadake naljakaid filme ega mängige mänge.
  • Organisatsioon. Töötaja peab oma tööpäeva planeerima ja seda plaani järgima. Ta peab meeles pidama kõiki ülesandeid ja täitma need õigeaegselt.
  • Iseseisvus. Töötaja on kaugtööd tehes iseseisvam. See teeb kaugtöötamisel autonoomsemaid otsuseid kui kontoris. Selline valik peab suutma töötaja üksi teha.
  • Vastutus. Kaugtöö tegemisel on protsessi juhtimine keerulisem. Töötaja on kohustatud igale ülesandele vastutustundlikult lähenema, täitma kõiki nõudeid ja kinni pidama tähtaegadest.

Kontrollige, kas saate selliseid inimesi palgata ja kas kiidate töökeskkonda heaks.

Kaugtöö eeliseid ja puudusi hoolikalt kaaludes selgub üks järeldus: seda tüüpi töö sobib kõige paremini kogenud töötajatele, kes ei vaja kõrvalist abi. Võite mõelda kaugtööle kui võimalusele oma sissetulekuid suurendada. Inimeste jaoks, kes elavad väikestes linnades, kus on vähe töötajaid, on see väga rahustav. Lisaks saavad online-vabakutselised mõnikord kõrgemat palka, kui kohalikul tööturul pakutakse.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles