Return to portrait mode to see the content
To main page
Juuli 26, 2022·4 min reading

Kuidas korraldada tõhusaid igapäevaseid püstijalanõupidamisi?

Kaugmeeskonna ülesanne on nagu kalurikogukond, kus kõik lahkuvad esimese hooga oma paadiga, et õhtul saak linna tuua, et kõik saaksid rõõmustada. Oleme koostanud näpunäiteid, kuidas koosolekut tõhusalt läbi viia ja milliseid küsimusi esitada. Neid näpunäiteid on reaalses maailmas testitud ja nende rakendamine ei võta palju aega ega raha.

Kuidas korraldada tõhusaid igapäevaseid püstijalanõupidamisi

Igapäevaste telefonikõnede selgitus

Virtuaalsel koosolekul analüüsib iga meeskonnaliige päeva tulemusi, võtab osa olevikust ja tunnistab meeskonnatöös tekkinud probleeme. Hinnang ettevõtte tegevusele ja soovitused tulemuslikkuse parandamiseks antakse igapäevaselt offline või online stand-up'is.

Teisisõnu, igapäevane või iganädalane stand-up on igapäevane oluliste meeskonnaliikmete, tooteomanike ja äriarendajate kohtumine. Kaugmeeskonna stand-upi saab üles ehitada kolme lihtsa küsimuse ümber, kuid meeskond määrab selle koosoleku päevakorra.

  1. Mida ma eile tegin?
  2. Millise projektiga ma täna töötan?
  3. Millised probleemid takistavad mul edasi liikuda?

Need päringud aitavad tuvastada edusamme ja aitavad meeskonnal tuvastada takistusi virtuaalse koosolekuga tasuta iMindi videorakenduses. Ka meeskonnasisesed suhted tugevnevad, kui kõik väljendavad oma panust ühise eesmärgi saavutamisse. Meeskonnaliikmeid julgustatakse iga päev oma saavutustest ja eesmärkidest aru andma, et kõik saaksid olla uhked meeskonna üldise mõju üle organisatsiooni elule.

Miks me vajame virtuaalseid püstijalakohtumisi?

Privaatsed koosolekud aitavad probleeme kiiresti lahendada, meeskondadele ülesandeid määrata ja tagada, et kõik töötavad sama eesmärgi nimel. Kuid mitte kõik ei tea, kuidas koosolekuid planeerida ja läbi viia. Seetõttu muutuvad need sageli ajaraiskamiseks. Alustamise, planeerimise, koosolekute ja tulemuste dokumenteerimise nelja põhietapi mõistmine aitab teil seda vältida.

Igal hommikul teete kiire töö püsti, et edastada meeskonnale ja igale inimesele päeva prioriteedid. Kohtumiselt lahkumise ajaks peaksite teadma meeskonna selle päeva peamist eesmärki, mida iga meeskonnaliige tegi eelmisel päeval, mida ta tahab täna teha ja mis takistab neil oma eesmärke saavutada.

Mis teeb püstiseisva koosoleku produktiivseks?

Kohtumine kestab 10-15 minutit, kui lähete vooluga kaasa. Ajamõõtja jälgib, kui kiiresti iga kõneleja räägib ja kas päevakorda järgitakse. See on tugipositsioon, mis võib meeskonnaliikmete vahel päevast päeva muutuda.

Kasutage "parkla" tehnikat, et jäädvustada täiendavaid ideid või teemasid, mida tuleb koosolekul arutada, kuid see ei tohiks vähendada meeskonna keskendumist põhiülesandele. Meeskonnal on võimalus vahetada parkimisteenindaja ametit.

Looge veebis tahvel kategooriatega Planeeritud, Pooleli ja Valmis. Rühm saab stand-up koosolekute ajal suhelda, vaadata üle päeva kohustused ja prioriteedid ning töötada koos teiste rühmadega, et luua aspekt. Trello, Board, Asana ja muud tööriistad sobivad kõige paremini plaatide loomiseks.

Peamised probleemid, mis tekivad virtuaalsete igapäevaste stand-up’ide ajal

Muljetavaldav metoodika. Iga osaleja peab mõistma oma ülesandeid, vastutusvaldkonda ja ühist eesmärki, mida kogu meeskond järgib. See on suur viga, kui juht püüab võimalikult kiiresti juurutada oskusteavet või mõnda muud juhtimismeetodit ega konsulteeri selles küsimuses teiste spetsialistidega.

Kõik meeskonnaliikmed ei osale. Mõned töötajad arvavad ekslikult, et nende vastused kolmele põhiküsimusele peaksid olema lihtsad. Ülejäänud meeskonnaliikmed peaksid kõnelejat tähelepanelikult jälgima ja aitama tal tekkinud probleeme lahendada. Algatus julgustab suuremat koostööd.

Kuidas seda kaugmeeskonnaga edukalt läbi viia?

On hädavajalik, et kõik, kes osalevad igapäevases stand-upis, teaksid oma ettevalmistatud kõnet enne koosolekut. Sel hetkel on stand-up aktiivne, nii et kellelgi ei saa igav.

Puudub võrdlusalus, mille abil saaks võrrelda kõiki püstijalu. Iga meeskond sooritab stand-up’e oma mudeli järgi, võttes arvesse meeskonna unikaalseid omadusi, et hoida kõikide osalejate aktiivsust ja kaasatust pidevalt. Pole kahte ühesugust stendi.

Parimad näpunäited oma igapäevaste koosolekute produktiivseks muutmiseks:

  1. Valige kõigile sobiv aeg. Umbes kella 9.00-10.00 toimub enamik meeskondlikke püstitõusmisi. Pole vaja korraldada "lõokese" salka, kuna kõigil on piisavalt aega päevaülesannete täitmiseks korraga. Võistkonnad, mille liikmed on üle riigi laiali, saavad kõigile sobiva aja.
  2. Muutke püsti seismine produktiivseks. Fookuse kaotamise vältimiseks ja püstitõusmise tõhususe tagamiseks määravad paljud üles tõusnud meeskonnad oma püstijalu pikkuse individuaalselt.
  3. Mõelge püstitõusmistele, mis ei toimu reaalajas. Kuni meeskonnaliikmete töötunnid ei lähe vastuollu, on asünkroonsed püstijalad kasulikud.

Üks tõhusa Agile programmi komponente on stand-up. Stand-up’ide täiustamiseks kulub vaid paar kordamist, nagu ka teistel koosolekutel, nagu sprindi planeerimine, sprindiülevaateid ja tagasivaateid. Muutke koosolekut oma meeskonna ja programmi vajaduste järgi. Samuti ärge unustage lõbutseda!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles