Return to portrait mode to see the content
To main page
Mai 2, 2022·3 min reading

Kuidas läbi viia edukat kaugintervjuu?

Tänapäeval seisame pidevalt silmitsi vajadusega teha kaugtööd. See kaugvorm nõuab palju seadmeid, mida me kontoris viibides ei vajaks. Lisaks viitab see formaat pidevale käitumise, töötamise ja palkamise õppimisele. Niisiis, sukeldume kaugintervjuu läbi ja lõhki ning uurime, kuidas seda teha.

Kaugintervjuu protsess

Kaugintervjuu tänapäeva ärimaailmas

Maailm on muutunud kaugeks pärast COVID-19 puhkemist 2020. aasta alguses. Sellest ajast peale on peaaegu iga tööstus sundinud oma töötajaid tegema oma tööd eemalt. Sõltumata sellest, kas ettevõtted on täielikult või osaliselt üle läinud kaugvormingule, on esile kerkinud üks kasulikumaid võimalusi - palgata uusi spetsialiste eemalt.

Kaugintervjuu protsess on mõlemale poolele palju mugavam kasutatava keskkonna ja aja kokkuhoiu mõttes. Lisaks psühholoogilistele ja ajalistele teguritele on ka võimalus õppida kandidaadi oskusi. Konverentsiga liitumine intervjuuks annab võimaluse teha muid tegevusi ja seeläbi hinnata professionaalsust.

Need on vaid mõned paljudest eelistest, mida videointervjuud pakuvad, kuid neist piisab, et muuta see eelistatud värbamismeetodiks.

Töövestlusprotsess värbamisettevõtte jaoks

Sageli näeme kandidaatidele nõuandeid, kuidas intervjuu edukalt läbida, kuid värbamise tõhususe teemalisi artikleid on palju vähem. Kuid enne näpunäidete juurde jõudmist peame määratlema, kuidas suhtlus toimub:

  • väike abstraktne dialoog - viis minutit mitteametlikku vestlust, et kandidaat tunneks end veidi mugavalt ja hindaks oma mitteametlikku suhtlemisoskust;
  • põhiosa - tähelepanu pööratakse taotleja varasemale kogemusele;
  • esitage üksteisele küsimusi – kõigepealt tulevad küsimused värbajalt, seejärel kandidaadilt;
  • Lõpptulemus – kumbki pool teeb oma peetud aruteludest järeldused.

Eespool kirjeldatud protsess on ühine enamiku intervjuude puhul, olgu need siis kohapeal või videokonverentsi teel.

Protsessi keerukus

Veebiintervjuude läbiviimisel võivad inimesed kokku puutuda mitmesuguste probleemidega, mis on enamasti seotud tehniliste probleemidega. Nende probleemide hulgas kogevad inimesed:

  • heli- ja videokatkestused halva Interneti-ühenduse või ebakvaliteetsete seadmete tõttu;
  • muud ühendusprobleemid, mis on seotud tasuta videokonverentsirakenduse mittetöötamisega;
  • vääramatu jõu tõttu tekkinud tehnilised rikked, mis muudavad arvuti sisselülitamise või ühendamise võimatuks.

Lisaks nendele probleemidele on värbajal keerulisem analüüsida mitteverbaalseid signaale, mida inimene vestluse käigus saadab. Ei ole kriitiline, kui inimene kandideerib ametikohale, mis ei hõlma inimestega suhtlemist. Kui aga nii, siis suureneb intervjueerija ülesanne hüppeliselt.

Näpunäiteid veebiintervjuude tõhustamiseks

Parima tulemuse saavutamiseks kandidaadi valikul peab intervjueerija olema hästi ette valmistatud. Neid näpunäiteid kasutades on veebiintervjuu tõenäolisem informatiivne ja tõhus.

  • kontrollida intervjuuks vajalikku riist- ja tarkvara - ennetada võimalikke tehnilisi probleeme ja esitleda end ettevõtte esindaja esindajana;
  • plaani omamine - see aitab säästa aega ja korraldada arutelu nii, et teie ja teie vestluskaaslane dialoogis paremini navigeerite;
  • teavitage kandidaate kaugintervjuu üksikasjadest – rääkige neist üksikasjadest, kui teid kutsutakse veebikohtumisele, ja saatke need selgesõnaliselt samal päeval;
  • andke enne intervjuud väikseid vihjeid – see on palju parem kui püüda meelde jätta kõik küsimused, mida soovite küsida, või kõik punktid, mida soovite käsitleda;
  • järgige kaug-etiketi reegleid – seadke heli ja video kõigele soovimatule, et teid protsessi mitte segada.

Need on peamised punktid, mis aitavad teil saavutada parimaid tulemusi. Sõltuvalt teie ettevõtte valdkonna spetsiifikast saab lisada ka teisi.

Mida ei saa kaugintervjuul teha?

Vastus sellele küsimusele hõlmab kõike: tuttavlikkust, liiga isiklikke küsimusi, abstraktset arutluskäiku, mis ei ole teemaga seotud, ja hinnangut kandidaadi omadustele.

Kaugtööintervjuu läbiviimine on võimalus palgata uusi spetsialiste. Ja mida tehnoloogia edasi läheb, seda rohkem võimalusi see avab. Videokonverentsirakenduse iMind kasutamine on lihtsaim viis saada olulisest teabest maksimumi ilma tehniliste katkestusteta.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles