Return to portrait mode to see the content
To main page
Juuli 22, 2021·4 min reading

Kuidas muuta ettevõtte sisesuhtlus tõhusamaks?

Kuidas muuta ettevõtte sisesuhtlus tõhusamaks?

Räägime teile, kuidas luua sisesuhtlust ilma sõnumitoojateta, et töötajad ei segaks (spoiler: videosuhtlus on teie sõber). Anname paar näpunäidet kiirsõnumite kasutamiseks, kui neid vaja läheb.

Istuge, täitke ülemuselt oluline ülesanne. Tähtajad põlevad, aga sa sulgesid end seestpoolt tuppa, sest tead: kui keegi ei sega, siis sul on aega. Ja siis Messengeri märguande heli. Kontrollite ja seal: "Mida saate öelda "Troonide mängu" finaali kohta?". Vastate ja aeg on möödas ja ülemuse oluline ülesanne tuleb uuesti teha, sest kõik on unustatud.

900 vastajat hõlmanud küsitluse kohaselt tunneb neljandik vajadust sõnumile koheselt vastata. Vaid 7% tunnistas, et nende tähelepanu ei sega töö ajal kiirsõnumitoojates esinev kõrvaline suhtlus. 93% jaoks võtab seda tüüpi sisesuhtlus kuni 2 tundi või rohkem, keskmiselt 40 minutit.

Kuidas tõhustada töösuhtlust ilma kiirsõnumiteta?

Kuidas muuta ettevõtte sisesuhtlus tõhusamaks? ➤ 2

Soovitame kasutada videokoosolekuid . Selline ettevõtte suhtlusviis tapab igasuguse viivituse vihje.

  • Arutage rohkem küsimusi video abil kiiremini

Oluliste küsimuste arutamiseks helistame ettevõttes alati üksteisele video teel. Saame 5 minutiga lahendada selle, mis võtaks pool tundi kirjavahetust. Boonus: näoilmed ja kehakeel. See on suhtluses oluline ja kirjavahetuses olev kolleeg võib nutta, saates sulle rõõmsa emotikoni :-).

Sõnumitoojad: rea “Masha kirjutab ...” vaatamise ajal ootab teid väsitav ootamine - lõppude lõpuks pole kõigil kiirus 600 tähemärki minutis. Saate mitut lohistada – vastust oodates tehke muud tööd. Oskus tuleb kasuks, aga alati pole vaja seda kasutada.

  • Videokõneprogrammides pole meelelahutuslikku sisu

Naeratus ja naer on tööl hädavajalikud, kui te ei ole Buckinghami palee kuninglikus kaardiväes. Kuid kõik peaks olema mõõdukas. Hangoutis räägite maksimaalselt minut aega millestki segavast, et jää murda, ja seejärel asuge asja kallale.

Sõnumitoojad: avades Telegramis kolleegi sõnumi, saate "vale poole keerata" ja minna kanalitele, mis pole mõeldud sisesuhtluseks. Raske on vastu panna kiusatusele vaadata oma lemmikkanalil mõnda teist meemi ja kui unustate selle tõttu vastata…

  • Videotöö ralli tuleb planeerida

Lisaks hädaabikõnedele plaanite alati ka videokoosolekuid. Kõik osalejad teavad sellest ette ja saavad oma tundi planeerida nii, et ralli ei segaks midagi.

Sõnumitoojad: nende olemus on kirjutada ja saada kohest vastust. Te ei planeeri WhatsAppi vestlust: see on mõttetu.

Kaugtööga kustuvad kodu ja töö piirid. Neil, kes pole harjunud kodus töötama, on eriti raske ümber kohaneda. TASS kirjutas hea teksti , kuidas hoida töist suhtumist ja mitte töötada 24/7 samal ajal. Lisame nõu: kasuta sisesuhtluseks videot.

Sõnumitoojad: vaevalt soovite südaööl WhatsAppis sõnumit saada: "rääkige mulle, kuidas tehinguga seotud suhtlus sujub." Ja risk on suur!

Ilma sõnumitoojata: mida teha?

Ka sõnumitoojatel on oma eelised. Võimalus kiiresti lahendada väike probleem ja kolleegiga kohanemisvajaduse puudumine. Kirjutasin talle, kui ta on hõivatud - oota vastust, sa ei pea samal ajal vaba olema. See punkt on eriti oluline vestluses osalejate arvu kasvades: kujutage ette, et 100-liikmeline seltskond kohtub samal ajal isiklikult, et otsustada, mida seltskonnale sünnipäevaks kinkida :). Ja kuidas pidada suurt ja efektset videot koosolekul lugege meie artiklit kollektiivsete otsuste tegemise kohta videolingi kaudu.

Kui integreerite oma töösuhtlusse kiirsõnumitoojad, peaksite järgima paari lihtsat reeglit:

  • Austa kolleegide aega

Teemat jätkates: ärge postitage väljaspool tööaega, kui just pole juhtunud midagi kiireloomulist, näiteks serveri krahh või kontorisse lendavad linnud.

  • Sea reeglid paika

Lõunasöök, filmid ja kuulujutud on sõnumitoojates enim arutletud teemad töövälisel suhtlemisel. Kuigi see julgustab meeskonna loomist, takistavad need teemad. Kõrvalised teemad - vaheaegadel ja kohvipausidel ning tööajal suhtle tööl.

Millist videokonverentsi tarkvara peaksite kasutama?

Soovitame proovida tasuta videokonverentsiprogrammi Mind. Registreerida ja rakendada videosuhtlust sisekommunikatsioonis.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles