Return to portrait mode to see the content
To main page
Mai 20, 2022·3 min reading

Kuidas rääkida virtuaalsetel koosolekutel?

Tänapäeval suhtlevad inimesed erinevate vahenditega: näost näkku suhtlemine, tekstisõnumid, veebikohtumised või midagi muud. Ja meile meeldib, kui vestlused on väärtuslikud ja informatiivsed. Kuid on olukordi, kus tööteemade aruteluga alustamine on ebaõige ja siin kasutatakse small talki.

Business Small Talk

Small talk ja selle tähtsus

Small talk on vestlus, mis tavaliselt toimub kahe inimese vahel ega puuduta midagi olulist. Väikesi vestlusi saab kasutada koosoleku alguses ja lõpus. Seda tuleb kasutada siis, kui vestlus koosoleku kohta on just alanud. See võimaldab inimestel end tutvustada ja oma meeleolu kohta teavet jagada. See näitab ka positiivseid kavatsusi seoses tulevase koostööga mis tahes küsimuses.

Kohtumise lõpus on vestluse õrn lõpetuseks äriline väike jutt. Kui ärialased arutelud järsult lõppevad, tunnevad inimesed pettumust. Small talk võimaldab teha mõningaid järeldusi ja lõpetab vestluse loomulikumalt.

Kuidas väikeseks jutuks valmistuda?

Et olla small talk’is tõhus (nii absurdne kui see ka ei kõla), peate end veidi ette valmistama. Lõppude lõpuks toimivad need mittevajalikud vestlused sotsiaalse vahendina, mis muudab suhtluse pehmemaks. Kuid mõnikord on tühine piir mitte millestki räägitava kerge jutu ja väikeseks jutuks maskeeritud tõukleva jutu vahel.

Selliste ebamugavuste vältimiseks pöörake tähelepanu inimeste välimusele. Ta vihjab neile teemadele, mida te ei tohiks puudutada. Enne koosolekule minekut saate rohkem teada, mida on hea arutada ja mida mitte.

Näpunäiteid väikeste vestluste pidamiseks virtuaalsetel koosolekutel

Klientide või partneritega väikese vestluse käigus tekkinud ebaõnnestumiste negatiivsete tagajärgede vältimiseks kasutage järgmisi näpunäiteid:

  • tutvuge suhtlusvõrgustike profiilidega - kui teate, kes osaleb tulevasel koosolekul, leiate nende kohta teavet suhtlusvõrgustikest ja saate teada, kuidas nad elavad, et leida ühine keel;
  • kasutage oma tausta väikese vestluse jaoks – mainige mõnda juhtumit või sündmust, mille tunnistajaks olete olnud;
  • küsi rohkem, räägi vähem – inimestele meeldib rohkem rääkida kui kuulata, seega anna neile võimalus;
  • pane oma nime kõrvale emotikon – veebikohtumiste rakendused sobivad suurepäraselt sujuvaks kuulamiseks mõlemalt poolt: nii tehniliselt kui ka inimestevaheliselt.

Neid punkte kasutades saate koguda natuke teavet, mis aitab teil probleemideta rääkida.

Millised on head teemad small talki jaoks?

Ettevõtluse väikevestluse teemad viitavad millelegi üldisele ja abstraktsele, puudutamata valupunkte. Tavaliselt on selleks ilm, viimased sündmused või uudised, millest inimesed on kuulnud, võib-olla sport või kuulsused, filmid või sarjad. Peamine nõue on mitte anda liiga palju üksikasju.

Teemad, mida vältida

Small talki jaoks ebamugavatest teemadest toome välja poliitika, kellegi teise välimuse, terviseprobleemid ja muud isiklikud probleemid. Kuna seda tüüpi suhtlus seab isiklikud piirid, oleks üleliigne mainida enda või kellegi teise isiklikke veendumusi või muresid mis tahes teemal, mida võite puudutada.

Suhtlemisoskused paremaks väikeseks jutuks

Esimene asi, mida meeles pidada, on see, et peate olema hea kuulaja. Kaugsuhtlus nõuab erilist tähelepanu, et hõlbustada vestlust. Video ja heli abil saate vestluskaaslase kohta teavet koguda, kuid isiklikul kohtumisel on seda siiski vähem. Võimalus kuulata muudab teid vestluse arengus paindlikumaks, nii et teil on lihtsam vältida kõike, mida te ei soovi.

Kaugsideseadmete kasutamine muudab vormingut, kuid säilitab meetodi. Kasutades iMindi rakendust ärikohtumisteks ja näpunäiteid väikeseks jutuajamiseks, saate saavutada maksimaalse tootlikkuse suhtlemisel partnerite, kolleegide või klientidega.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles