Return to portrait mode to see the content
To main page
Juuli 14, 2022·4 min reading

Kuidas virtuaalsete sündmuste ajastul edu saavutada?

Viimase 2 aasta jooksul on ürituste ja virtuaalkonverentside sektoris toimunud viimase 10 aasta kõige olulisemad muutused. Nende kohanduste põhjuseks oli loomulikult pandeemia ja kõik sellega seotud ulatuslikud piirangud. Esialgu püüdsid kõik uute oludega kohaneda, keskendudes peamiselt edasilükkamisele kui ajutisele lahendusele. Kiiresti sai aga selgeks, et lähitulevikus midagi ei muutu. Seejärel võtsid kõik kokku ja hakkasid arutlema võimaluse üle üritus veebis läbi viia.

Kuidas virtuaalsete sündmuste ajastul edu saavutada?

Mis on virtuaalsed sündmused?

Veebiüritused on teatud tüüpi virtuaalsed kohtumised, kus pealtvaatajad ei viibi kohapeal füüsiliselt, vaid on ühendatud kaugsündmusega. Sellest tulenevalt toimub kogu suhtlus vaatajaga eranditult veebis.

Miks on virtuaalsed sündmused tänapäeva maailmas olulised?

Enim said kannatada massiüritused, kus osales üle 5 tuhande inimese, erinevalt samadest korporatiivsetest ja vähestest meeskonnaüritustest. Tühistuste kasvudünaamika valmistab aga pettumust. Oma mõju avaldas ka psühholoogiline tegur koos pidevalt halveneva epidemioloogilise olukorraga. Üritusteagentuuridel ei jäänud muud üle, kui kiiresti vormingut muuta, et virtuaalse sündmuse õnnestumiseks keskenduda veebipõhisele kasutamisele. Nii korraldati 2020. aastal ainuüksi kultuuriürituste vallas umbes 40 000 veebiüritust, kus oli pealtvaatajaid kokku – üle 110 miljoni inimese.

Vajadus seltskondlike kogunemiste ja võrgustike loomise ürituste järele on kasvanud ainult näiteks sellistes valdkondades nagu turundus, SEO ja juhtimine, samuti selleks, et arutada või rääkida, kuidas äri ja selle aspekte uues reaalsuses uuesti üles ehitada.

Kas virtuaalsed üritused on tulevikus populaarsed?

Võite proovida nii palju kui soovite, et analüüsida veebipõhise virtuaalse ürituste planeerimise trendi populaarsuse kasvu dünaamikat ja nende andmete põhjal ennustada, kui kaua kestab "online ajastu".

Veebikatsetuste käigus avastasid korraldajad palju uusi võimalusi, nagu tasuta rakendus iMind ja tõhus vaataja interaktsiooni mehaanika, aga ka analüütika. See ei tähenda, et edukad korraldajad loobuksid võrguühenduseta kasutamisest täielikult. Tõenäoliselt püüavad nad kombineerida mõlemat vormingut ja kasutada mõlemat sõltuvalt ülesandest.

Igal nädalal näib, et uued tööriistad, tehnoloogiad ja vormingud suurendavad veebisündmuste tõhusust. Näib, et veebitrendi kestus sõltub nende tulemustest. Seetõttu huvi virtuaalsete ürituste vastu ainult kasvab. Ja neil on kindlasti suurepärane tulevik.

Kuidas virtuaalsetel üritustel edu saavutada?

Kui aus olla, siis suure veebiürituse korraldamine pole lihtne ülesanne ja sageli on üsna lihtne ebaõnnestuda. Oleme teile kokku pannud mõned näpunäited, et kõik sujuks sujuvalt.

Kasutage virtuaalsete sündmuste jaoks intuitiivset platvormi

Internetis pole osalejate arvule ja ruumikujundusele piiranguid, on võimalik uuesti luua unistuste sait, mida varem tegelikkuses ei eksisteerinud, luua oma ainulaadne universum. Piiranguid pole - on ainult teie kujutlusvõime ja selle kehastus.

Kvaliteet ja kasutusmugavus

Suurt virtuaalset üritust korraldades pead olema kindel, et video, heli ja kaasatuse kvaliteet on võimalikult kõrge. Keegi ei taha osaleda üritusel, kui midagi pidevalt ei tööta. Samuti veenduge, et platvormi oleks lihtne kasutada, kuna mitte kõik teie vaatajaskonnad ei pruugi olla tehnikageeniused.

Võrgustiku loomine

Mida rohkem vaataja veebisündmuse protsessis osaleb, seda rohkem on ta kaasatud. Vaatajat tuleb stimuleerida vaatama alustama ja kogu saate jooksul tähelepanu hoidma. Saate motiveerida auhindade, kingituste, võimalusega reaalajas sündmusega ühendust võtta ja esinejale isiklikult küsimusi esitada. Lisaks on suurepäraseks boonuseks suurepärased võrgutegevused mängude ja metamängude näol.

Online on ürituste turgu oluliselt rikastanud ja jääb sellele veel pikaks ajaks. Täna on see veel uus suund, kuid nagu kõik digitaliseerimisega seonduv, areneb ka see hüppeliselt ning võtab peagi oma väärilise koha tõhusate äritööriistade nišis.

Ma tõesti tahan uskuda, et veebisuund areneb mitte ainult tehnoloogilisest, vaid ka loomingulisest vaatenurgast.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles