Return to portrait mode to see the content
To main page
Okt 3, 2022·3 min reading

Kuidas kasutada mitteverbaalset suhtlust videokonverentsi ajal?

Mõned inimesed leiavad, et videokonverentsid ei ole suhtlemiseks nii mugavad, kui tundub. Sa ei saa vaadata oma vestluskaaslasi, kasutada ja lugeda kehakeelt ning tajuda keha nähtavaid näoilmeid moonutamatult. Kuidas kõrvaldada see kaugkohtumiste mõju ja tõhustada mitteverbaalset suhtlust?

Kuidas kasutada mitteverbaalset suhtlust videokonverentsi ajal?
Mitteverbaalsete suhtlusmärkide näited

Mis on mitteverbaalne suhtlus?

Mitteverbaalses suhtluses kasutate sõnumi edastamiseks oma keha, intonatsiooni, näoilmeid ja paljusid muid vihjeid. See inimestevahelise ja meeskonna suhtluse komponent väljendab teie suhtumist, emotsioone, meeleolu, heaolu jne. Inimesed vajavad seda vastastikuse mõistmise loomiseks.

Miks on mitteverbaalne suhtlus videokoosolekute jaoks oluline?

Videokonverents on märkimisväärne mitteverbaalsete näpunäidete piiratud edastamise poolest. Seega peaksite veelgi rohkem tähelepanu pöörama kuvatavatele sõnumitele. See on mis tahes suhtluse oluline osa, kuna veebipõhised ärikohtumised nõuavad mõningaid diplomaatiaoskusi.

Lühidalt öeldes nõuab igasugune tulemus või soovitus edasiminekuks, kiire kohanemine vestluse tooniga ja meeskonnasiseste suhete mõistmine teadmisi, et mitteverbaalse suhtluse märke õigesti kasutada ja lugeda.

4 mitteverbaalse suhtluse tüüpi videokonverentsides

Saadaolevate mitteverbaalse suhtluse tüüpide hulgas, mida saate tajuda, rõhutame järgmiste olulisust:

  • näoilmed - kõige parem on õppida tundma emotsioone;
  • pilk silmadega - mitte nii ilmne kui eelmine, kuid tõhus, et teada saada, millised on inimese mõtted;
  • kehahoiak - annab täieliku pildi sellest, mida inimene mõtleb koos kahe esimese tüübiga;
  • välimus – annab sinu kohta rohkem infot kui sinu hetkemõtete kohta.

Viimane punkt aitab kujundada esmamuljet ning selle visiooni põhjal otsustab kolleeg või partner esmalt, kas ta soovib sinuga koostööd teha või mitte. Esimest muljet saab veel muuta, kuid see on tülikas.

Näpunäiteid mitteverbaalse suhtluse parandamiseks

Õige valgustus ja mitteverbaalne suhtlus videokonverentsi ajal

Välimuse teemat jätkates rõhutagem valgustuse tähtsust videokõne ajal. See puudutab ka veebikohtumiste etiketti, mida hindavad mainekad ettevõtted, otsustajad ja esindajad. Siiski on mugavam ilmuda ja selgelt näha oma meeskonda või partnereid, kui teie nägu on nähtav ja pilt pole liiga hele. See näitab ka seda, kui hästi olete kohtumiseks ette valmistatud ja võib teie välimust parandada, kui olete hästi hoolitsetud.

Virtuaalne taust parema väljanägemise jaoks

Teie tausta muutmine mõjutab seda, kuidas teie meeskonnakaaslased või partnerid teid tajuvad. Lihtsaim valik on tausta hägustamine enne veebikaamera sisselülitamist, kui teie videokonverentsi tarkvara seda funktsiooni võimaldab. Võite valida ka interjööri tausta jäljendava pildi või määrata lihtsa ühevärvilise tausta (aga see näeb ebaloomulik välja, mis jätab halvema mulje).

Mitteverbaalne suhtlus võib olla teie tugeva ärisuhte võti. Peaasi on teada, kuidas seda õigesti kasutada. Selle maksimaalseks kasutamiseks ja ühenduse kvaliteedi parandamiseks kasutage rakendust iMind. Tasuta plaan pakub põhifunktsioone, kuid professionaalsed plaanid pakuvad ärikohtumiste jaoks palju rohkem.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles