Return to portrait mode to see the content
To main page
Mai 12, 2022·4 min reading

Kuidas kasutada videokonverentsi tervishoiupraktikas?

Tänaseks on kaugsuhtlusest saanud midagi, mida kümme aastat tagasi oli võimatu ette kujutadagi. Saame kohtuda pere ja sõpradega, luua uusi tutvusi, õppida ja töötada distantsilt. Seega pole üllatav, et ka terviseprobleemid on nüüdseks tagaplaanile jäänud.

Kaugjälgimine

Hangoutid ja kaasaegne suhtlus

Enamik inimesi kasutab videokonverentse äri- ja haridusvaldkonnas. Jutt käib haridusasutuste enesearendamise juhtumitest või programmidest. Nagu äriski, on videokonverentsid sagedane vahend grupikohtumiste, turunduskampaaniate ja ettevõtte veebikonverentside jaoks.

Kuna videokonverentsi seadmed on arenenud ja pälvinud nii palju tähelepanu kui alternatiiv silmast silma kohtumistele, on saanud võimalikuks nende kasutamine tervise kaugjälgimiseks. See on osa telemeditsiinist.

Videokonverentsid meditsiinipraktikas läbi aastate

Kõik sai alguse tavalistest telefonikõnedest, mis võimaldasid mul esitada kiireloomulisi küsimusi ilma üksikasjadeta. Tehnoloogia arenes ja 20. sajandi keskpaigas sai võimalikuks inimese terviseseisundi kohta spetsiifilise teabe edastamine kaugemalt. Tänu raadiosignaalile osutus varajane telemeditsiin ülimalt tõhusaks nende patsientide jaoks, kellel ei olnud kerget ligipääsu arstidele. Enamasti olid nad maalt pärit inimesed. Kuid hiljem sai see võimalus linnadele kättesaadavaks.

Tänapäeval saame oma arsti juurde ilma suurema vaevata. Peame kasutama oma tavapärast varustust - arvutit, veebikaamerat ja peakomplekti. Lihtsalt kasutatava heli- ja videotehnoloogia ning veebipõhiste konsultatsioonirakendustega saame selgitada ja näidata kõike, mis sügeleb.

Videokonverentsi kasutamise eelised tervishoius

Meditsiiniliste videokonverentsirakenduste abil saavad inimesed kiiresti teada, kuidas nende haigus areneb, kulgeb ja muutub. Ülemaailmselt on veebikohtumiste kaudu pakutaval tervishoiul järgmised eelised:

  • Kiireloomuliste probleemidega tegelemine. Tihti juhtub, kui midagi läks valesti ja pole aega oodata. Ja kui te ei tea, mida teha, on teil võimalus helistada arstile ja küsida, kuidas probleemiga toime tulla.
  • Turvalisuse taset tõstetakse. Arsti töö õhu kaudu levivate või muude kergesti levivate haigustega patsientidega on alati riskantne. Veebikonsultatsiooni läbiviimine ei ole ideaalne lahendus, kuid spetsialisti jaoks üsna mõistlik.
  • See säästab aega ja ressursse. Mõju on eriti märgatav eraarstide puhul, kellel on vaja kabinet üürida ja sisustada ning seejärel sinna reisida.
  • Võimaldab pakkuda teenuseid rohkematele inimestele. Kuna aega säästetakse rohkem, saab selle suunata professionaalsesse tegevusse, et aidata rohkem inimesi. Seega on paremad jõudlustulemused.

Iga arst ja patsient leiab selle telemeditsiini tööriista kasutamiseks oma põhjused. Kuid tõsiasi on see, et selle valiku järele on praegu suur nõudlus.

Videokonverentsi kasutamine tervishoius

Kuna videokonverentsid on universaalsed, leiate selle tehnoloogia järgmised kõige populaarsemad rakendused:

  • patsientide suhtlemine - lõplikult haigetele (või pikka aega haigetele) ja meditsiinilist järelvalvet vajavatele on videokonverents harukordne suhtlemisvõimalus;
  • Patsientide eelkontroll on hädavajalik, et välja selgitada, kas haigusjuht on kiireloomuline ja mis toimub, kas patsiendini on pikk tee;
  • krooniliste haiguste jälgimine - selleks, et mitte sundida inimesi regulaarselt haiglat külastama, saab inimene kohtuda oma arstiga vahemaa tagant;
  • peer-to-peer koolituse võimalus - hõivatud arstidel on peaaegu võimatu lisaminutit leida, nii et veebikohtumised on tõeline pääste;
  • konsultatsioon spetsialistidega - abstraktsem kui isiklikult arsti juures käimisel, kuid võimaldab ilma palju aega kulutamata selgeks teha mõned põhilised (ja mõnikord ka kriitilised) asjad.

Interneti-konverentsitööriistade kasutamine meditsiinis on üsna mitmekesine. Tehnoloogia arenedes rakenduste mitmekesisus ainult kasvab. Ja mida mugavam on kaugkonsultatsiooniprotsess, seda rohkem aitab see protsessi kiirendada.

Kuidas tervishoius videokonverentsi läbi viia?

Kui teil on vaja neid tehnoloogiaid oma töövoo sujuvamaks muutmiseks kasutada, on allpool toodud mõned näpunäited.

Esiteks valige tarkvara ja riistvara. Peaksite installima kõik, et see oleks võimalikult usaldusväärne. Valige oma teenuste paremaks muutmiseks parim riist- ja tarkvara – see loob automaatselt hea mulje, pannes inimesed teid usaldama, kui neil on terviseprobleeme.

Järgige etiketti, et inimesed teid usaldaksid. Mida rohkem kannatlikkust ja taktitunnet üles näitad, seda usaldusväärsem sa tundud. Seetõttu on esimene asi, mida meeles pidada, olla rahulik ja viisakas, olenemata sellest, kuidas oma teenuseid osutate.

Videokonverents on üks parimaid tööriistu, mis hõlbustab inimeste probleemide seostamist probleemilahendaja oskustega. Ja kui valite rakenduse iMind, siis valite kvaliteedi, mida täiendavad lai valik kaasaegseid lahendusi.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles