Return to portrait mode to see the content
To main page
Juuli 24, 2022·5 min reading

Kuidas oma meeskonnas kaugkoostööd parandada?

Seoses koroonaviiruse epideemiaga on ettevõtted enamiku oma töötajatest üle viinud meeskonna kaugkoostööle ja töökorraldusele. See stiil võib olla mõnele inimesele võõras, kuna keskendumine on raske ja alati tahaks midagi muud teha. Tuttav pilt?

Kodus töötamine ja virtuaalsete koosolekute pidamine tasuta koosolekurakenduses iMind tundub esmapilgul tõeliselt nauditav. Saate töötada oma voodis, magada sügavamalt ja mugavalt oma kodus. Kuid aja jooksul hakkavad paljud märkama, et tööviljakus on langenud. Fakt on see, et kodus on palju asju, mis võivad tundidelt tähelepanu kõrvale juhtida. Kuidas siis tõhusalt koostööd teha, kui teie meeskond töötab eemalt?

Kuidas oma meeskonnas kaugkoostööd parandada

Praegu on paljud meeskonnaga koostööd tegevad ettevõtted sunnitud võtma kasutusele kaugtöö paradigma ja otsima võimalusi koostöö parandamiseks. Juhtidel, kes juhtisid meeskonda varem ainult kontoris, oli kodus töötades eriti raske meeskonda juhtida. Kuidas teha kaugtööd erinevatest linnaosadest, ohverdamata tõhusust, kvaliteeti või koostööd?

Mis on kaugkoostöö?

Selle põhiomaduste esiletõstmisega saate paremini mõista meeskonna kaugtöö olemust:

  1. Kaugmeeskonnatöö: meeskond on spetsiaalselt struktureeritud inimeste rühm, millest igaüks täiendab teisi, mitte ei ole selle üksikute komponentide summa.
  2. Iga selle liikme hoolikas paigutus. Teisisõnu, iga selle grupi liige on teadlik üldisest olukorrast ja strateegilistest eesmärkidest, talle on pandud mitmeid kohustusi ning ta vastutab nende kõigi elluviimise eest.
  3. Meeskonnaliikmed suhtlevad omavahel hästi ja on valmis probleeme lahendama, kui need tekivad.

Selle tulemusena saab selgeks, et kaugmeeskonnas töötamine hõlmab enamat kui lihtsalt suhtlemist nendega, kes tegelevad sarnase töö või projektiga. Selline kontakt on rohkem nagu üksikute töötajate vaheline koostöö, mis hõlmab mitmesuguseid töid ja tegevusi. Meeskonnatöö on inimeste rühma tegevus, mis on keskendunud konkreetse probleemi lahendamisele. Meeskond on omaette "üksus" organisatsiooni toimimise mehhanismis.

Kuidas on kaugtöö muutnud meeskonna suhtlust?

Kaugtöö võib reaalselt mõjutada kogu meeskonna ja selle üksikute liikmete tõhusust. Seetõttu oli juhi teiseks ülesandeks luua meeskonna sama tõhus töö distantsil. Paljud juhid on juba proovinud ja oma teel tulemusi saavutanud.

Tõhus suhtlus ja veebipõhised meeskonna loomise tegevused võivad aga tõsta meeskonna koostöö produktiivsust ja tõhusust.

Kuidas kaugmeeskonna koostööd parandada?

Virtuaalne meeskonna loomine või võrguühenduseta meeskonna loomine (st tegevuste kogum, mille eesmärk on tugevdada meeskonnasiseseid emotsionaalseid sidemeid) on suurepärane ja lihtne viis meeskonna tootlikkuse suurendamiseks, tugevdamiseks ja meeskonnasisese suhtluse suurendamiseks. usalduslik tase.

Meeskonna koostöö sünkroonimiseks

Kaasake kaugtöötajad igapäevastesse vestlustesse. Kasutage erinevaid suhtluskanaleid. Kui teie sunnitud lahuselu jätkub, korraldage korduv näost näkku kohtumine. Andke endale juurdepääs võimalikult paljudele kaugetele inimestele. Pidage meeles, et viimasel ajal on nad jälginud, kuidas te räägite, on teiega õhtusöögil ühinenud, teie lauda külastanud jne. Kuna neil pole enam juurdepääsu, võivad nad end kõrvalejäetuna tunda. Kui saate nende sõnumitele kohe vastata.

Dokumenteerige protsess

Arutage kaugtöö standardseid parimaid tavasid ettevõtte ja meeskonna tasandil. Tegevjuht, COO või muu määratud tegevjuht peab kehtestama ettevõtte üldreeglid ja seejärel peab meeskond otsustama konkreetsete küsimuste üle. Reegleid ei tohiks olla liiga palju, kuid nende järgimine on oluline, et tagada stabiilne töödünaamika ja hoolikalt hinnata nende tõhusust.

Muutke asünkroonne koostöö oma tugevaks küljeks

Eduka meeskonna võti on rollide jaotus ja mõistmine, kui iga mängija täidab oma ülesannet. Kõik nad mängivad teatud rolli. Ilma pea- ja kõrvalaineta: kõik meeskonnaliikmed on võrdselt tähtsad. Nii et projekti kallal töötades jagage oskuslikult vastutust. Samuti võiksite pidada mittereaalajas koosolekuid, kuna see võib olla meeskonna kaugtöö jaoks tõhusam.

Kaasake meeskonnamängud oma töövoogu

Kontorielu tingimustes keerleb kogu mitteametlik suhtlemine igal reedel ühiste lõunasöökide, kohvipauside ja baariskäikude ümber. Kaugmeeskonnal on mõttekas üksteise töid näidata ja rääkida. See aitab kolleegidel mõista töö konteksti: kes töötab muusika saatel, kellel on kass süles ja kelle naabrid põrandal üle päeva puurivad seinu.

Kaugelt töötades on mõttekas alustada eraldi vestlusi meemide jaoks, huvitavate linkide vahetamist ja sünnipäevasoove. Lisaks kasutavad mõned ettevõtted juhuslikke videovestlusi hommikukohvi või õhtuveini kõrvale või nõustuvad mängima võrgus mõnd arvutimängu.

Milliseid vahendeid tuleks koostöö parandamiseks kasutada?

Tehniline element on endiselt kriitiline nii ettevõtte kui ka tööjõu juhtimisel. Tulemusteabe jagamine saab nüüd tänu digitaliseerimisele olla kiirem, läbipaistvam ja selgem. Virtuaalreaalsuse tööriistad aitavad kombineerida jõudlusandmeid lisateabega, et luua uusi hüpoteese ja ennustada tulevikku.

Lisaks produktiivsusele uurime ka kolleegide meeleolu, suudame kiiresti reageerida erinevatele raskustele, osutada abi ja tuge. See kriis ja massiline üleminek kaugtööle on suurendanud vajadust selliste platvormide järele. Katsetage ja leidke lahendusi, mis aitavad teil jõudlushaldusprotsessi parandada.

Sellel enneolematul ajal on olulisem kui kunagi varem töövood ümber mõelda ja kohandada need kaugtöö tegelikkusele. Tehnikad, mis stimuleerisid produktiivsust ja suurendasid meeskonnavaimu traditsioonilises kontoritöös, ei pruugi tänapäeval olla tõhusad. Neid saab siiski veidi muuta.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles