Return to portrait mode to see the content
To main page
Juuni 17, 2021·9 min reading

Interneti-üritus ettevõtetele: mis see on ja miks seda vajate

veebiüritus ettevõtetele: mis see on ja miks seda vaja on

Pandeemia tõttu on meie elu järsult lakanud olemast endine: praegu pole õppimiseks, töötamiseks, lähedastega suhtlemiseks ja uute tutvuste leidmiseks vaja õue minna - võib pidada iga koosoleku, sealhulgas äri. eemalt. Või mitte kõik? Kui otstarbekas on oma projekti puhul panustada ärilisele veebiüritusele? Arutame selle koos välja.

Mis on veebipõhine äriüritus

Need on ülekanded, veebiseminarid, veebiloengud reaalajas – kõik see, mis aitab edastada väärtuslikku infot oma sihtrühmani ja luua kasulikke seoseid tulevaste projektide jaoks.

Miks teostada?

Veebisündmusel on samad eesmärgid kui võrguühenduseta sündmustel:

  • esitleda partneritele uut toodet;
  • korraldada ettevõtluskoolitust;
  • koguda üliõpilasi seminarile või loengule;
  • kontserti pidada
  • korraldada meistriklass;
  • korraldada ettevõtte pidu;
  • võta aasta kokku;
  • õnnitleda töötajaid;
  • ja isegi korraldada spordiüritust.

Vormingud

Veebiüritus ettevõtetele: mis see on ja miks seda vaja on ➤ 2

1x1

Jooksete maratoni oma valdkonna kõrgelt kvalifitseeritud spetsialistidega. Kõnelejad hoiavad publikuga ühendust vestluse kaudu. Juhina tõmbad ligi oma ala tuntud professionaali.

Jutusaade

Loote platvormi elavaks aruteluks. Saateskript hoiab emotsioonide taseme õigel tasemel. Saate juhtimine jääb moderaatorile või kõnelejale.

Diginädal

Eelsalvestad materjali mitmeks saateks. Selles vormingus ürituse läbiviimiseks kutsute mitu esinejat ja ühe meediaesineja. Kõiki sarju ühendab üks teema. Iga episoodi jaoks luuakse eraldi maandumisleht, kus tehakse teatavaks konkreetse saate programm, kuhu vaatajad saavad jätta ka oma küsimused teema kohta. Viimane number on jutusaate formaadis.

Ümarlaud

Veebiürituste trend, kus erinevatest riikidest pärit esinejad ühenduvad saatega ja arutavad valitud teemat. Vaatajad näevad kõlareid samal ekraanil.

Suur sündmus

See formaat on mõeldud pikemaks ajaks – kuni 3 päevaks. Paralleelselt saab läbi viia erinevatel teemadel seansse. Korraldajad kasutavad TED-formaadis loenguid ja 3D-s näitusi. Ideaalne oma toote esitlemiseks.

Online meeskonna loomine

See aitab parandada kaugtöötavate töötajate vastastikust mõistmist.

Veebiürituste plussid ja miinused

Veebiüritus ettevõtetele: mis see on ja miks seda vaja on ➤ 3

Puudused:

  • Elava suhtluse puudumine

Veebikonverentsil suhtlemist raskendab asjaolu, et osalejad peavad läbi viima arutelu kõigi osalejate ühises vestlusringis, kus reeglina on näha ainult sinu hüüdnimi. Mitte igaüks ei suuda korraga jälgida, mida kõnelejad räägivad ja mida võõraste sõnumites öeldakse. Seetõttu jääb teadmisi ja muljeid palju vähemaks kui traditsioonilistest üritustest.

  • Vähearenenud võrgundus

Uute ühenduste kogunemine tööstuses viib äri edasi. Võrguühenduseta üritusel on palju lihtsam suhelda ja tuttavaks saada: osalejal pole vaja muud, kui huvipakkuva spetsialisti poole pöörduda ja vestlust alustada. Seni on sellist võrguühenduse loomise kogemust raske ette kujutada, kuid tulevikus peab tehnoloogia sellele väljakutsele vastama.

  • Mastaabitaju puudumine

Olenemata sellest, kui palju inimesi teie ülekannet külastab, ei tähenda vaatajate loendur veebisündmuse keskmisele osalejale vähe. Üks asi on vaadata TED konverentsi salvestusi, kuid teine asi on osaleda sellel iga-aastasel üritusel, mis toob kokku üle 1000 osaleja. Sellel formaadil puudub võimalus isiklikult jälgida suurt hulka kõiki sarnaselt mõtlevaid inimesi, kes teie kõrval on.

Eelised:

  • Suhtlemise lihtsus.

Kummalisel kombel on inimestel üldises vestluses lihtsam arvamust avaldada, kuna veebiüritusel osaleja on peaaegu anonüümne: teised osalejad tunnevad ta ära ainult ees- ja perekonnanime järgi. Selline “poolanonüümsus” soodustab avameelsemat ja elavamat arutelu.

  • Piiramatu geograafia

Äritegevusele mõeldud veebiüritus ei ole seotud kaardil oleva punktiga: esinejad saavad ühendust võtta kõikjal, kus on stabiilne Interneti-ühendus. Osalejad saavad vaadata teie ülekannet mitte ainult erinevatest linnadest, vaid ka erinevatest riikidest.

  • Korralduskulud

Toa üürimise, kõlarite toitlustuse ja majutuse, logistika, valgustuse ja video kulud lähevad teile korraldajana maksma päris kopika ja see on vaid väike osa sellest. Internetis äriüritusi korraldades tuleb hoolitseda ülekande tehnilise poole, turunduse ja esinejate meelitamise eest – suurema publikuga. Kõlab ahvatlevalt!

  • Osalejate ligimeelitamise lihtsus

Veebiüritusel osaledes leiavad vaatajad paar tundi vaba aega ja tunnevad end tassikese tee ääres. Osalejad eraldavad võrguühenduseta sündmuse jaoks terve päeva ja jõuavad määratud ajal määratud kohta. Publiku eemalt hoidmine on aga palju keerulisem.

Interneti-üritus ettevõtetele: millisel platvormil korraldada?

Veebiüritus ettevõtetele: mis see on ja miks seda vaja on ➤ 4

YouTube'i otseülekanne

Voogesituse hind: tasuta

Ajapiirang: ei

Osalejate arv: piiramatu

Sobib igas suuruses ettevõtetele, alates soolo streameritest kuni suurte tiimideni, kes soovivad edastada laiale vaatajaskonnale. Voo monetiseerimiseks on palju võimalusi: tasuliste kommentaaride jätmine vestlusesse, annetusteenuste ühendamine ja reklaami integreerimine saatesse. Kõige olulisem reegel veebipõhise äriürituse korraldamisel sellel platvormil on mitte rikkuda autoriõigusi. Teie ülekanne võib olla blokeeritud populaarse kõlarihelina või tuntud blogija toote videoülevaate kasutamise tõttu. Plagiaadivastast kontrolli teostab automaatselt Kliendi ID süsteem. Kuid ka robotid võivad teha vigu. Ameerika ettevõtte ViacomCBS voog blokeeriti hoolimata autoriõiguste olemasolust.

vk live

Voogesituse hind: tasuta

Ajapiirang: 1 tund

Osalejate arv: piiramatu

VK Live sobib neile, kes soovivad selles sotsiaalvõrgustikus oma vaatajaskonnale ülekandeid teha ja oma haaret suurendada orgaaniliste vaadete kaudu. Ülekanne toimub nii VK Live rakenduses kui ka teie VK lehel. Saate kestus on piiratud 1 tunniga.

Instagram

Voogesituse hind: tasuta

Ajapiirang: 1 tund

Osalejate arv: piiramatu

Instagram on otseülekande funktsiooni arendanud alates 2017. aastast ja selle aja jooksul on see omandanud huvitavaid funktsioone: saate minna koos teise kasutajaga otse-eetris, kanda maske, saada kasutajatelt sõnumeid otse ülekande ajal. Saate salvestada lugudesse ja see on tellijatele saadaval 24 tundi pärast edastust või lisada postitus IGTV-sse.

Facebook

Voogesituse hind: tasuta

Ajalimiit: 8 tundi arvutist, 4 tundi telefonist

Osalejate arv: piiramatu

Saate edastada nii enda nimel kui ka oma sündmuse lehelt. Nii nagu Instagramis, saate ka külalisega otseülekandes käia. Platvorm pakub ettevõtetele võimalusi veebisündmuste reklaamimiseks ja raha teenimiseks: saate muuta juurdepääsu saatele tasuliseks, reklaamida seda Ads Manageris või otse sündmuse lehel.

Privaatsuspoliitika on eduka ettevõtte lahutamatu osa ja sotsiaalmeedias voogesitus võib teie andmed ohtu seada. 2017. aastal käivitas Pittsburgh Steelersi võõrustaja Antonio Brown kohe pärast mängu lõppu riietusruumi striimi , et jagada fännidega oma emotsioone pärast võitu. Mõne tunni jooksul vaatas videot üle 900 000 inimese. Kuid koos rõõmsate hüüatustega kõlas saates ka minutiline kõne meeskonna treenerilt, kes vastasmeeskonnast meelitamatult rääkis. Sarnased vestlused toimuvad kõigis riietusruumides, kuid need ei tohiks lekkida välismaailma.

Phasecast, Boomstream

Voogesituse hind:

Facecast: sõltub tariifist - 0 kuni 9990 rubla. / saade

Boomstream: tellimusi pole, arvutatakse teenuse veebisaidil

Ajapiirang:

facecast: ei

buumivool: ei

Osalejate arv:

Facecast: 5 vaatajat (tasuta) kuni 10 000 vaatajat (lisatasu)

Boomstream: 1 kuni 1000 liiget

Suletud veebiürituste teenused. Vaataja maksab pileti eest ja vaatab ülekannet kas platvormil endal või saidil, kuhu on manustatud mängija kood. Veebiürituste trendidena sobivad platvormid tundliku sisu jaoks.

Suumi

Voogesituse hind: 0 kuni 29 dollarit kuus

Ajapiirang: tasuta plaan - 40 minutit

Osalejate arv: tasuta plaan - kuni 100 inimest

Üks populaarsemaid veebikohtumisplatvorme alates pandeemia algusest. Suumi kasutatakse ärilistel, hariduslikel ja isiklikel eesmärkidel. Saate salvestada saadet, luua eraldi ruume, jagada ekraani ja lisaks muuta tausta.

Populaarsus tegi Zoomiga julma nalja: sellel platvormil peetud veebikonverentse hakkasid ründama trollid, kellel oli juba õnnestunud oma nimi endale saada - suumipommitamine . Interneti-huligaanid kasutavad ära süsteemi turvavigu, imbuvad konverentsidele ja rämpsposti nilbete sõnade ja piltidega.

webinar.ru

Voogesituse hind: alates 0 rubla. kuni 9596 rubla. / kuus (2021. aasta mai seisuga)

Ajapiirang: tasuta plaan – ei

Osalejate arv: tasuta kava - kuni 5 inimest

Üks vanimaid veebiseminari platvorme Venemaal. Teenus on saadaval iOS-is ja Androidis. Tasuta versioonis saab osaleda kuni 5 kasutajat, kuid ajapiirangut pole.

iMind

Voogesituse hind: 0–14,99 dollarit kuus

Ajapiirang: tasuta kava – koosolekud kuni 4 tundi

Osalejate arv: kuni 100 inimest

Venemaa platvorm HD-kvaliteediga ärikonverentside jaoks.

Teenuse kasutamiseks pole vaja tarkvara installida: kasutaja saab ülekannet vaadata mis tahes seadme brauserist, klõpsates lihtsalt lingil. Saate salvestamine on saadaval kõigi tariifidega, sealhulgas tasuta. Platvormi eeliseks on see, et mitu osalejat saavad oma ekraane korraga jagada .

Funktsioon "ooteruum" hoiab soovimatud külalised teie veebisündmusest eemal ja AES-256 krüptimine, mida kasutab USA valitsus, kaitseb teie andmeid.

Proovige iMindi tasuta

Interneti-üritus ettevõtetele: kui palju see maksab?

Veebiürituse hind sõltub paljudest teguritest:

  • Mis on ürituse formaat (avatud avalik või kinnine ettevõte)?
  • Kui kaua see aega võtab?
  • Kui palju osalejaid?
  • Mitu paralleelset saiti kaasatakse?

Markleticu uuringu kohaselt on veebiürituse korraldamise hind osaleja kohta keskmiselt 500–1500 dollarit. Nende hinnangul kulub väikese veebiürituse kavandamiseks 2–4 nädalat . Need arvud põhinevad vastustel nende küsitlustele, milles osales üle 1500 turundaja.

Tulemus

Saate korraldada veebipõhise ettevõtteürituse, uue toote esitluse või kontserdi. Nimekiri pole kaugeltki täielik, kõik sõltub teie kujutlusvõimest ja rahalistest võimalustest.

Publiku eemalt hoidmine pole igaühe jaoks võimalik ja uute tutvuste loomine läbi ekraani on palju keerulisem kui otse-eetris. Kuid veebis ürituse korraldamine on odavam ja lihtsam meelitada osalejaid erinevatest linnadest ja riikidest. Juurdepääsetavus kõikjalt on veebiürituste üks peamisi trende.

Suhtlusvõrgustikud (Youtube, Instagram, Facebook, VK) sobivad suurepäraselt teie saadete ulatuse suurendamiseks.

Kui soovite teha privaatset üritust ja nõuda sellele juurdepääsu eest tasu - teie valik on Facecast, Boomstream.

Suumis saate korraldada sündmusi, kus peate mitte ainult edastama, vaid ka suhtlema publikuga.

Kui teie veebiürituse peamine trend on lihtsus ja turvalisus, siis valige iMind. Teie vaatajad saavad veebisündmusega liituda mis tahes brauserist ja ilma paroolideta ei sega kutsumata külalised teie koosolekut.

Veebiürituse korraldamine maksab 500–1500 dollarit osaleja kohta. Väikese ürituse ettevalmistamine võtab aega 2 kuni 4 nädalat.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles