Return to portrait mode to see the content
To main page
Apr 30, 2022·3 min reading

Veebikoosolekud vs veebiseminarid

Tänapäeval on maailmas palju ülesandeid, mis vajavad kauglahendust. Koolituse, ärikohtumiste, turunduskampaaniate jms teemad on ühed aktuaalsemad. Milliseid veebikohtumisi me kõige sagedamini kohtame ja kuidas neil vahet teha?

Veebikoosolekud vs veebiseminarid

Mis on veebikoosolekud ja veebiseminarid?

Veebikoosolekud ja veebiseminarid on videokonverentsid, mida inimesed peavad teabe jagamiseks. Need on sarnased järgmistes aspektides:

  • inimeste rühmad võivad liituda;
  • osalejad saavad üksteisega suhelda;
  • tavaliselt kasutatav haridus- ja äriküsimustes;
  • populaarne COVID-19 pandeemiast tingitud kaugtöötrendi tõttu.

Kuid kuigi neil videokonverentsitüüpidel on midagi ühist, on need väga erinevad.

Koosolekute ja veebiesitluste erinevus

Need videokonverentsid erinevad võimalike osalejate arvu, kasutuseesmärgi jms poolest. Täpsemalt öeldes erinevad need:

  • Osalejate arv – veebikohtumised sobivad rohkem väikestele või keskmistele meeskondadele, veebiseminarid aga suurele publikule.
  • Kasutusotstarve - veebikonverentsid on mõeldud iganädalaste või igakuiste koosolekute, ajurünnakute ja muude ärikohtumiste jaoks, kus on vajalik kõigi tulijate osalemine ja suhtlemine. Veebiseminarid on sageli suuremahulised väljakuulutatud üritused, kus on tõsine ettevalmistus mõne uue toote, uuendusliku tehnoloogia või loengu esitluseks.
  • Võimalused suhtlemiseks – veebikoosolekul osalejatel on ligikaudu samad võimalused programmi funktsionaalsuse kasutamiseks. Veebiseminaril osalejad saavad suhelda ainult siis, kui konverentsi korraldaja seda nõuab.
  • Kasutatav tarkvara – veebiesitluste jaoks on mugavam kasutada spetsiaalseid veebiseminari platvorme, mis võimaldavad brändingut, teatud interaktsioonifunktsioone jne. Videokonverentsirakendused nagu Zoom, millega oleme harjunud, ei paku korralikku kogemust ja on seega vähem tõhusad.

Pidage neid põhipunkte meeles, enne kui otsustate, millist kuju konkreetse juhtumi jaoks valida.

Millal kasutada veebikoosolekuid

Veebikohtumised sobivad paremini suhtlusseanssideks, kus kõik peavad võrdselt osalema. Need sobivad seminarideks, keeletundideks, ajurünnakuteks, meeskonna moodustamiseks, regulaarsete koosolekute korraldamiseks jne. Meeldetuletuseks pakuvad videokoosolekuteenused funktsioone, mis võimaldavad jagada kogu rühma paarideks või väiksemateks rühmadeks võistlusmängude või muude interaktiivsete elementide jaoks. Ja muidugi ärge unustage ka üksikkohtumiste võimalust.

Millal veebiseminare kasutada

Veebiseminarid sobivad kõige paremini turunduseks: keerukatel kampaaniatel peab olema hea toote- või teenuseesitlus. See on hea lahendus ka alustavate esitluste jaoks. Seda tüüpi konverentskõne sobib hästi ka igat tüüpi loenguteks, eriti kui tegemist on suurte ja iseseisvate ühekordsete loengutega.

Millist tarkvara kasutada

Parimate tulemuste saavutamiseks on kõige parem teha vahet veebiseminari tarkvaral ja koosolekurakendustel. Allpool näete igat tüüpi konverentside jaoks sobiva tarkvara loendeid.

Veebikoosolekud vs veebiseminarid ➤ 2

Valige hoolikalt, sest rakendustel on mõned funktsioonid, mida peate suhtluse hõlbustamiseks arvestama.

Kokkuvõtteks võib öelda, et koosolekutel ja veebiseminaridel on suur erinevus. Vaadake lisateavet sündmuse enda ja rakenduste kohta, mida soovite oma vajadustele kõige paremini sobiva valimiseks kasutada.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles