Return to portrait mode to see the content
To main page
Sept 23, 2022·3 min reading

Videokonverentsi õppimise praktikad

Kui soovite olla edukas, peate tehnoloogiast maksimumi võtma. Õpetamine kui üks olulisemaid tegevusi inimeste elus, on kaasaegsete lahenduste kasutamise vajaduses ühel esikohal. Videokonverentsid õpilastega on esimene asi, mida tuleb ajakohastatud hariduse arutamisel arvestada.

Konverentskõne õpilastega
Videokonverentsid hariduses on suurepärane tootlikkuse tööriist

Videokonverentsid ja veebiõpe

Kui inimesed olid pikka aega karantiinis, oli videokonverents parim lahendus vajalike tegevuste jätkamiseks. See puudutab kaugsuhtlust pere ja sõpradega, äriasju ja õppeprotsessi. Videokonverentsid hariduses on nüüd asendamatu osa, mis lihtsustab kõike.

Videokonverentsi võimalused ja eelised veebiõppes

Kombineerime need omadused, sest enamik funktsioone on veebikohtumiste eelised. Seda tehnoloogiat virtuaalõppe valdkonnas uurides avastate:

  • mitmed võimalused aja kokkuhoiuks – videokonverentsi kaugema olemuse tõttu mõjutab aja märgistamine meie ajakava vähem ja võimaldab kiire päeva korral samal ajal õppida;
  • teisaldatavus – võimalus kasutada videokonverentsitarkvara mitmes seadmes muudab selle kasutamise mugavaks kõikjal: liikvel olles või kodus;
  • ressursi kokkuhoid - tööjõukulud tunni korraldamiseks kohapeal, rahasumma, mille igaüks maksab, et kohale jõuda jne.

Nimekiri ei ole piiratud. Näiteks kooliõpetajate jaoks muudab videokonverentsi korraldamine klassiruumis lihtsamaks dokumentatsiooniga töötamise ja õpetajate koosolekutel osalemise. Ja sellised eelised on saadaval enamiku kaugõppevormingute jaoks.

Kuidas saab kaasaegne õpetaja videokõnesid kasutada?

Kaasaegsele õpetajale avavad videokonverentsi funktsioonid palju võimalusi interaktiivseks tööks. Parimate tulemuste saavutamiseks kaaluge ekraani jagamist, tahvli kasutamist ja konverentsi salvestamist. Need on tõhusad mõlema kategooria õpilaste jaoks: regulaarselt käivad ja õpivad tagaselja.

Nii saate läbi viia tunde, individuaalseid konsultatsioone ja lisatunde. See töötab veelgi paremini virtuaalsete klassiruumide või muude platvormidega, toimides tööruumina ülesannete määramiseks, täitmiseks, ülevaatamiseks ja hindamiseks.

Näpunäiteid ja nippe

Videokonverentsi produktiivseks kasutamiseks pidage silmas järgmisi näpunäiteid.

  • töötage sotsiaalsete barjääride ületamiseks – muutke oma suhtlus egalitaarsemaks, sest olenemata sellest, kes on elus inimesed, on nad kõik klassi õpilased;
  • kehtestada ja edastada põhireeglid ja juhised – korrastada ja lihtsustada oma töömudelit;
  • olge teadlik vähem selgesõnalistest suhtlusvormidest - eristage end õpetajana ja neid õpilastena (eriti kasulik, kui tundides käivad erineva vanuserühma inimesed);
  • loo klassiruumis kaameraga silmside - te ei näe oma õpilasi näost näkku, kuid saate simuleerida silmsidet, mis on teabe edastamiseks nii oluline;
  • kasuta lõdvestusharjutusi – raske töö on hea, kui see on sobivalt vaheldatud lõdvestavate ja lõdvestavate harjutustega.

Ükskõik, milliseid tehnoloogiaid kasutate, sõltub enamik neist ikkagi õpetaja käitumisest. Seega kasutage võimalust kasutada kaugõppe jaoks asjakohaseid lähenemisviise ja kaaluge selle probleeme.

Tootlikuks õpetajaks olemine muutub üha keerulisemaks, kuid lähenemiste muutmine ja oskuste parandamine võib sellega seotud probleeme kõrvaldada. Kasutage videokonverentsi potentsiaali maksimaalselt ja näete kaugõppe vaieldamatuid eeliseid.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles