Return to portrait mode to see the content
To main page
Juuli 1, 2022·5 min reading

Kuidas saavad organisatsioonid tööruumide tulevikuks valmistuda?

Meie töömeetodid arenevad kiiresti. Tavaline tööpäev ei koosne enam mäest paberimajandust kella 9-18. Töökoht areneb koos kontorikujunduse ja uute tehnoloogiatega.

Teame kindlalt, et töökoha muutuste juhtimisega ei saa ettevõtted enam kunagi endised. Tuleviku ettevõtte töökoht hakkab elama uues ruumis, kus füüsiline kontor hakkab mängima paindlikumat rolli kui kunagi varem. Sellest saab omamoodi tõhus innovatsioonikeskus ja kollektiivsete probleemide lahendamise koht, olgugi et internetis. Näiteks korraldab ta ettevõtteüritusi või teeb töid, mida ei saa virtuaalsel koosolekul eraldi käsitleda.

Kuidas organisatsioonid saavad valmistuda tööruumide tulevikuks

Kuidas töötajad oma tööviisi muudavad?

Seoses hiljutiste muudatustega töökohal ja sidetehnoloogia arenguga ei ole piirid enam takistuseks kaugtöötajatele muutuva töökeskkonna avastamisel. Tänu paindliku töötamise fenomenile saavad töötajad ja ettevõtete omanikud nüüd töötada neile sobivas stiilis. Nad saavad korraldada veebikohtumisi tasuta rakendusega iMind ja olla tõhusad isegi ettearvamatute maailmasündmuste ajal.

Nutitelefonid, suurem WiFi-juurdepääs, videokonverentsid ja isegi kantavad seadmed, nagu Apple Watch, on kõik vastutavad selle töökoha fenomeni uue tuleviku eest.

Milline näeb välja tööhõive tulevik?

Iga ettevõte peab välja pakkuma oma lahenduse, mis lähtub tegelikust nõudlusest uute ametikohtade järele, talentide vajadustest ja nende vajadusi arvestades. Nende elementide mõistmisel saate oma tööruumi maksimeerida ja oma kontorit kõrgemale tõsta. Millised on siis töötrendid tulevikus?

Hübriidne töötüüp

Oli üksmeel, et segatöökohale üleminek on vaid ajutine ja lõpuks normaliseerub kõik. Kogemus näitab aga, et need, kes on seda vormingut kasutanud, ei soovi seda uuesti kasutada, sest see on praktiline, tõhus ja vastuvõetav nii tööandjatele kui ka töötajatele.

Seega, kes kahtleb jätkuvalt hübriidformaadile ülemineku otstarbekuses, peaks võtma julguse ja vähemalt proovima. Ja õige aeg on käes, arvestades, et paljud ettevõtted on juba katsetanud ja kasutusele võtnud palju kasulikke tehnoloogiaid, mis seda protsessi lihtsustavad.

Automatiseerimine

Tehnoloogiline areng ja automatiseerimine on jätkuvalt muutuste peamiseks tõukejõuks. Mobiilseadmete, sotsiaalvõrgustike ja kantavate seadmete laialdane kasutamine muudab juba radikaalselt seda, kuidas me kolleegide, klientide ja tööandjatega suhtleme.

Virtuaalne tööruum

Meie elu on suuresti mõjutanud koostöösüsteemid, mida üha rohkem ettevõtteid kasutab. Oma jõupingutustes selliste tehnoloogiate kasutuselevõttu edendamiseks hakkavad ettevõtted aga väärtustama töötajate individuaalseid hüvesid rohkem kui ettevõtte hüvesid (paindlik tööaeg, saavutuste tunnustamine, kiirem innovatsioon, tootlikkuse tõus jne). Ja see on teie virtuaalse tööruumi tulevik.

Rollide ja protsesside paindlikkus

Üha enam alustavaid ettevõtteid püüab säilitada oma algset väiksust. Neile saab olema asutajate ja oluliste töötajate tuumikrühm ning vabakutselised üle kogu maailma täidavad muid vajalikke ametikohti. Suured korporatsioonid püüavad samaaegselt korrastada oma organisatsioonilisi struktuure ja rakendada Zappose holokraatiaga sarnast horisontaalset juhtimisstiili.

Selle tulemusena on töötajatel rohkem volitusi projekte juhtida ja tavapärane ametite hierarhia kaob. Samuti saavad nad oluliselt panustada ettevõtte kasvu.

Kuidas saavad organisatsioonid tööruumide tulevikuks valmistuda? ➤ 2

Tuleviku töökohtade loomiseks peaksid ettevõtted kõigepealt kasutama hübriidset lähenemisviisi

Ettevõtted hakkavad nägema eeliseid, kui nad ei kuluta kaks tundi päevas kulukasse kontorisse üürimiseks sõitmisele, ja töötajad tunnevad rõõmu, et saavad kodus töötada. Lisaks toetab see suund detsentraliseerimist ja piirkondlike linnade kasvu.

Võtke kasutusele hübriidmudel

EY 2021 Work Reimagined Employee Survey andmetel nõuab hübriid- ja kaugtöö paradigmale üleminek suuri investeeringuid tehnoloogiasse. Enamik uuringus osalejatest on kindlad, et nad sooviksid töötada peamiselt kodus või mõnes muus mugavas kohas ning kontoris käia vaid kaks-kolm korda nädalas.

Mõelge ümber füüsiline ruum

Tõenäoliselt saate oma kontori disaini visualiseerida, kui sellele mõtlete. Futurist Jacob Morgan väidab, et see ei pruugi alati nii olla. Ta ennustab, et ettevõtted lõpetavad investeerimise kulukatesse renoveerimistesse, mis kestavad igavesti, ja hakkavad käsitlema füüsilist ruumi nagu tarkvara, mida tuleb sageli värskendada. Organisatsioonid on huvitatud ka isikupärastamistehnoloogiatest, näiteks avatud tööruumidest, mis võimaldavad töötajatel töötada seal, kus nad vajavad, jagades teavet eelistatud valgustuse ja õhutemperatuuri kohta, samuti kõiki oma kontakte, projekte ja olulisi faile.

Hallake inimese põhivajadusi

Ettevõtted hakkavad hindama ja isegi julgustama tööpause, kui saate oma tähelepanu millelegi muule juhtida ja lõpuks leida intrigeerivaid seoseid, mis viivad uute ideede loomiseni. Töötajatele on pikka aega antud aega kõrvalprojektide kallal töötada ja oma huvidega tegeleda sellistes ettevõtetes nagu Google ning see lähenemine on kogumas populaarsust ettevõtete seas, mille juhtkond hoolib oma töötajate tootlikkusest ja motivatsioonist.

Kuidas saate kohandada oma töökeskkonda, et olla kursis praeguste trendidega?

Jätkusuutlikkuse toetamiseks ja jätkusuutliku tegevusmudeli ülesehitamiseks pakuvad ettevõtted oma ettevõtte klientidele võimalusi, et aidata välja töötada hübriidset töövoogu kõigi tööstusharude ja suurusega organisatsioonide jaoks. Näiteks pilvekontori loomine.

Tarkvarakomplekt DaaS või Desktop as a Service muudab töötaja jaoks pilves täieliku isikliku tööruumi seadistamise lihtsaks. Erinevalt tavalisest töölauast pakutakse DaaS-is kõiki funktsioone ja vajalikke teenuseid töötajale virtuaalsel kujul kaugserverite, mitte füüsiliste seadmete baasil. See on üks aspektidest, mida tuleb süsteemi hübriidtüübile muutmisel järgida.

Kuidas kaugtöökohti tulevikus paremaks muuta?

Kasvav "gigonoomika" ehk vabakutseline majandus on järgmise kümne aasta jooksul seotud mõne kõige nõudlikuma töökohaga. Coach, kes aitab ettevõtetel luua konkreetsete projektide jaoks optimaalseid töörühmi, ja personaalse brändi kujundamise koolitaja, kes aitab konsultantidel ja vabakutselistel oma teenuseid turustada, on kaks näidet sellistest ametitest. Selleks, et jätkata tänapäeva maailmas hübriidse, suure ja motiveeriva organisatsiooni ülesehitamist, peame seda fakti teadvustama ja muutustega kohanema.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles