Return to portrait mode to see the content
To main page
Juuli 4, 2022·5 min reading

Töökoha tootlikkuse tulevik on hübriid

Hübriidtööd, mille puhul täistööaeg kombineeritakse meeskonna kaugtööga, on ümbritsetud paljude müütidega. Ja see pole üllatav, sest kaasaegne tööhõivesfäär on viimase pooleteise aasta jooksul läbi teinud palju muutusi. Kui varem oli hübriidtööhõive valdavalt virtuaalsete koosolekute ja kaugtööruumiga IT-ettevõtete eesõigus, mille töötajad hindavad vabadust ja on eelkõige tulemustele orienteeritud, olenemata töökohast, siis teiste valdkondade jaoks on selline töö kujunenud teatud väljakutseks ning vajadus.

Töökoha tootlikkuse tulevik on hübriid

Mis on hübriidtöö?

Veel poolteist aastat tagasi eelistas enamik töötajaid kontoris töötada ega tahtnud kodus töötada. Vaid väike osa töötajatest veetis kogu oma tööaja eemalt. Peamiselt seetõttu, et “asukoht” viis nad töölt eemale. Peale seda töötasid mitu kuud peaaegu kõik kaugtööd (tere, kevad 2020).

Mis meil siis on? Mõnikord töötame kontoris ja mõnikord kaugjuhtimisega, sest me pole lähituleviku formaadis kindlad. Selline aeg-ajalt virtuaalkohtumiste korraldamine ei sobi ei tööandjatele ega töötajatele. Seetõttu hakkas sagedamini tekkima hübriid- (sega)töö, mil töötajad jagavad oma aega kontori ja kodu vahel.

Kontoritel on nüüd uus funktsioon. Need on muutumas koosolekute ja muude professionaalse suhtluse keskpunktiks. Ja mitte iga töötaja isiklik töökoht.

Seda tööviisi pidevalt omaks võttes loome endale tervikuna stabiilsema keskkonna. Teame, et lähitulevikus töötame nii kodus kui ka kontoris, kasutades videokonverentsi tööriistu, nagu näiteks tasuta rakendus iMind.

Millised on hübriidtöö peamised omadused?

Kuigi "hübriid" on samm paindlikuma töö suunas tulevikus, võib see sisaldada palju variatsioone. Kogu hübriidtöö mõte on anda töötajatele võimalus valida, millal ja kus töötada. Töötajatel on suurem autonoomia töötada siis, kui nad seda soovivad, mitte ainult siis, kui nad on rangelt piiratud tööajaga. Ideaalis on see parim variant: ühelt poolt planeerimine ja suhtlemine, teiselt poolt iseseisvus ja paindlikkus.

Pandeemia on kiirendanud hübriidettevõtete arengut. Nüüd näeb tavapärane töövoog välja umbes selline: ettevõte määrab päevad, mil töötajad kogunevad kontorisse tööprobleeme lahendama ja koostööd tegema ning kaugtöö jääb individuaalseks tööks. Töökohal tuleb füüsiliselt kohal olla ainult koordineerimise, meeskonna moodustamise või projektiga töötamise alguses. Kuid ülejäänud tööd saab teha erinevas formaadis. Teisalt püüab ettevõte võimalikult palju sünkroniseerida päevi, mil töötajad kontorisse tulevad.

Millised on kaasaegsed tööriistad hübriidtöödeks?

Digitaalsuhtlus mängib olulist rolli töövoohalduses, kus esmatähtsad on nii tarkvaraplatvormid kui ka seadmed. Ühtse suhtluse eesmärk on aidata inimestel püsida ühenduses, olenemata nende asukohast.

Videokonverentsi tarkvara

Igasugune ettevõtte töötajate meeskonna tegevus nõuab kiiret ja tõhusat suhtlust kõigis kanalites. Nüüd saavad ettevõtted pakkuda oma ekspertidele laia valikut tööriistu, sealhulgas videokonverentse, ettevõtte sõnumitoojaid, dokumentide kaugkoostööd ja sünkroonimist pilveserveri kaudu.

Töökoha tootlikkuse tulevik on hübriid ➤ 2

Virtuaalne tööruum

Korporatiivse tegevuse järjepidevuse ja tulemusliku töö tagamiseks peab hübriidkontor lisaks virtuaalse tööruumi uutele mehaanilistele ja filosoofilistele põhimõtetele vastama paljudele tehnoloogilistele kriteeriumidele. Hübriidkontori töötajad vahetavad pidevalt andmeid ja mistahes ahela katkestamine võib olla kahjulik. Selle tulemusena on ettevõtte jaoks olulised sellised tegurid nagu usaldusväärne Interneti-ühendus, võimsate serverite ja varundussüsteemide kättesaadavus ning andmete turvalisuse säilitamine.

Kaugjuurdepääs

Korralik suhtlemine on juhtkonna tööülesannete jaoks ülioluline töökohal, kus mõned töötajad on valinud kaugtöö, samas kui teised jäävad kontorisse. „Task Manager“ – veebiplatvorm, mis võimaldab töötajatel üksteise kohustusi näha ja omavahel tõhusalt tööd koordineerida, võib saada uueks tööriistaks iga töötajate grupi praktiliseks tööks.

Millised on hübriidoperatsiooni eelised?

Tootlikkus suureneb. Jah, paljud arvasid, et kaugtöö on vähem tõhus. Nüüd aga oleme omast kogemusest näinud, et kodus töötamine on üsna realistlik ja sama tõhus kui kontoris. Hübriidtööga saame õiged tingimused keskendumiseks ega lase end kodus töötades segada. Ja meil on piisavalt suhtlemist ja suhtlemist, kohtumisi kolleegidega kontoris.

Töötajate rahulolu suureneb, sest hübriidtöö muudab töö- ja eraelu tasakaalu säilitamise lihtsamaks. Ja pealegi väheneb hübriidtööga võrreldes täiskohaga kontoritööga risk nakatuda kõigi teadaolevate viirustega. Töötajad mõistavad hübriidtöö võimalikkust kui ettevõttepoolset enda eest hoolitsemist.

Hinnalangus. Suurendades töötajate rahulolu, vähendab ettevõte töötajate voolavust ja värbamiskulusid.

Hübriidoperatsiooni õnnestumise eest vastutavad nii juhtkond kui ka töötajad. Võib-olla proovite seda ja hakkate eeliseid nautima. Minge tagasi oma tööruumi ja märkige võib-olla vead, mis vajavad parandamist. Selles olukorras on kõige olulisem saadav kogemus ja juhtmeeskondade uued talendid hübriidrežiimis. Lisaks saate suurendada töötajate lojaalsust ettevõttele, võimaldades neil ise otsuseid teha.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles