Return to portrait mode to see the content
To main page
Juuli 20, 2022·5 min reading

Näpunäiteid kaugintervjuuks valmistumiseks

Veebiintervjuud läbi tasuta videokonverentsirakenduse iMind või muud meeskonnakoosolekuprogrammid on tööandjate poolt aktiivselt kasutuses, sest kaugvorming võimaldab vältida aja ja raha raiskamist näiteks tööreisidele intervjuude läbiviimiseks ja läbimiseks. Kuidas valmistuda veebiintervjuuks? Oleme koondanud parimad näpunäited edukaks intervjuuks.

Näpunäiteid kaugintervjuuks valmistumiseks

Mis on tööotsimise protsess?

Selleks, et mis tahes projekt ettevõttes saaks ellu viidud, tuleb see eelnevalt planeerida ja tegutseda vastavalt plaanile, kohandades seda sõltuvalt muutuvatest oludest. Tööotsing on teie projekt. Seetõttu tuleks see jagada teatud etappideks, millest iga järel tuleb saavutada kindel tulemus, alles siis saab edasi liikuda. Vaatleme kõiki tööotsimise etappe, sealhulgas intervjuude läbimist, tuues välja peamised probleemid.

  • 1. etapp. Info kogumine tööturul toimuva kohta. Eesmärgi kindlaksmääramine. Algusest peale peate selgelt sõnastama ja mõistma, millist tulemust soovite saada.
  • 2. etapp. Tööotsinguteks valmistumine. CV koostamine. Teie CV peab vastama üldtunnustatud teabe esitamise standarditele.
  • 3. etapp. Suhtlemine potentsiaalsete tööandjatega. Teie virtuaalne kohtumine peaks olema tõhus ja peamine eesmärk peaks olema intervjuu läbimine. Selles artiklis käsitleme seda punkti üksikasjalikult.
  • 4. etapp. Uus töökoht. Kohanemine ja harjumine uue töökohaga. Kõige olulisem on juba esimestest päevadest hinnata meeskonnas valitsevat psühholoogilist kliimat, et luua mugav keskkond, sest konfliktid kolleegidega pole kunagi karjäärile kaasa aidanud.

Mis on kaugintervjuu ja millised on selle omadused?

Veebiintervjuu on mugav tööotsimise tööriist. Viimasel ajal on veebiintervjuud muutunud üha populaarsemaks ja neil on oma eelised. Esiteks säästab see palju aega: isegi kui teie potentsiaalne töökoht asub teises linnas, saate vestlusele minna kodust lahkumata. Teiseks säästab ka veebiintervjuu raha – te ei pea teele raha kulutama. Kolmandaks on sellisele intervjuule lihtne ligi pääseda ja selleks valmistuda ilma suurema vaevata. Neljandaks, veebiintervjuuks valmistudes otsustate ise, millises valdkonnas olete – see pakub teile mugavust ja enesekindlust. Vaatame mõnda kaugintervjuu näpunäidet.

Mida teha enne kaugvestlust?

Nagu iga muud tüüpi läbirääkimiste puhul, tuleb ka veebiintervjuuks hoolikalt ette valmistada, võttes arvesse teatud reegleid, et ei tekiks pretsedente: "midagi läks äkki valesti."

Valige valgusküllane ja mugav koht

Teie nägu peaks olema vestluspartnerile selgelt nähtav. Tagantvalgus ei tohiks olla liiga tugev; vastasel juhul näeb vestluskaaslane ekraanil ainult teie tumedat siluetti. Istu akna vastas; kui see pole võimalik, lülitage lamp sisse, et valgus teie nägu hästi valgustaks.

Looge kodukontor

Esiteks peab see olema puhas ja särav. Teiseks eemaldage visuaalsest ruumist kõik isiklikud esemed: pehmed mänguasjad, tassid jne. Hoolitsege tausta eest eelnevalt: kuigi teie nägu on võtmeks, jääb ka taust ka kaadris, nii et tööandja pöörab tähelepanu seda. Parim on rääkida tavalise seina taustal (äristiili jaoks).

Kontrollige varustust

Pärast aja kokkuleppimist hoolitsege tehniliste vahendite eest. Kui te pole varem iMindi või mõnda muud tööandja pakutavat teenust kasutanud, laadige programm arvutisse või telefoni (kui selle tehnilised võimalused seda võimaldavad) ja registreeruge. Pidage meeles, et teie profiilinimi peaks olema sobiv, asjalik, lühike ja tõsine.

kleidi osa

Kodust vestlemine ei tähenda, et sa võid sassis T-särgis või vanas džempris kaamera ees seista. Tööandja hindab teie vastavust ärilisele stiilile riietuses ja soengus, mis on tööle kandideerimisel plussiks.

Hoolitse pisiasjade eest

Kõik peaks olema käepärast. Hoidke valmis märkmik ja pliiats juhuks, kui peate midagi üles kirjutama. Samuti printige välja oma CV, koostage diplomid, viited ja muud dokumendid.

Mida teha intervjuu ajal?

Siin on mõned näpunäited, kuidas intervjuul käituda.

Ole valmis

Kui olete enne vestlust närvis, kirjutage üles küsimused, mida soovite tööandjalt küsida, et need ei ununeks. Pane enda ette ka kogu vajalik paberile kirjutatud info, kui sa oma mälule ei looda: täisnimi ja lõpetamise kuupäevad, erialad.

Vaata kaamerat

Kui kasutate mitut arvutimonitori, käivitage videokõneteenus teile kõige lähemal asuvas, et saaksite teise inimesega silmsidet hoida.

Paus küsimuste ja vastuste vahel

Samuti peaksite küsimuste ja vastuste vahel pause tegema, et teie kõne ei jääks meeldejäävaks või ei tekiks tunnet, et räägite ainult teie.

Mida teha tehniliste probleemide korral?

Oluline erinevus veebivestluse ja traditsioonilise intervjuu vahel on suhtlusvahendite kasutamine. Enne intervjuud tasub kontrollida kaamera ja heli kvaliteeti ning kõige parem on teha sõpradega proovivideokõne.

Värbajad saavad kasutada erinevaid videosuhtlusteenuseid: iMind, FaceTime jt. Kui teil on päeva jooksul mitu intervjuud erinevatel saitidel, on parem kõiki teenuseid eelnevalt testida. Siis ei pea te intervjuude vahel tormama programme üles seadma.

Kontrollige, milline taust kaamerasse satub. Proovige eemaldada kõik detailid, mis võivad värbaja tähelepanu hajutada või temas küsimusi tekitada. Kui korteris või majas on keegi teine, paluge tal teid vestluse ajal mitte segada.

Lõpuks on oluline meeles pidada, et iga tehnika võib ebaõnnestuda. Värbajaga tasub telefoninumbreid vahetada: jätka intervjuud ka siis, kui internet on välja lülitatud või arvuti hangub.

Kuidas kaugintervjuu ajal silma paista?

Kõigile meeldivad enesekindlad inimesed, kes teavad, kuhu nad lähevad ja mida nad elult ja töölt tahavad. Kui tunnete end nii, siis näete vastavalt välja ja mulje teist on parim.

Soovime teile häid veebiintervjuusid ja edu oma unistuste töö leidmisel!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles