Return to portrait mode to see the content
To main page
Juuli 19, 2022·4 min reading

Näpunäiteid kõikjal töötamiseks

TinyPulse'i uuring, milles osales ligi 200 000 inimest, leidis, et kaugtöötajad on produktiivsemad ja õnnelikumad kui need, kes kontoris töötavad. Seega pole üllatav, et üha suurem hulk töötajaid töötab eemalt ja korraldab virtuaalseid koosolekuid ettevõtetele üle maailma. Vaatame, kuidas muuta see tutvumisprotsess erinevates kohtades tõhusaks ja nauditavaks.

Näpunäiteid kõikjal töötamiseks

Mida tähendab kaugtöö kaasajal?

Tööandjad ja töötajad valivad üha enam tõhusa kaugtöö. Vabakutseline töö on töö äris, kuid see ei piirdu ainult kontoriga. Ekspert töötab ettevõttes ja saab palka, aga kontoris ei käi. Nad eelistavad töötada mis tahes muus neile sobivas kohas.

Mis seletab tõusvat trendi?

Oleme selle tänu võlgu tehnoloogia arengule. Kui kõik on siin, ei pea me enam töökoosolekuid ühes kontoris. Selleks kasutame iMind, Zoom ja Skype online. Ettevõtte dokumentatsioon on Dropboxis alati käepärast. Loome ja muudame Google Drive'is asjakohast sisu reaalajas. Slackis arutatakse teemakanalites kohe vastust vajavaid küsimusi.

Kaugtöö peamised omadused ja eelised

Kaugtöö (mida mõnikord nimetatakse ka kaugtööks) erineb vabakutselisest tööst. Viimased on ühekordsed ülesanded, mille eest tasutakse tunni- või ettemaksuna. Niipea kui töö on tehtud ja hind tasutud, koostöö lõpeb. Isegi kui ühel organisatsioonil on kaks või kolm neist ülesannetest, loetakse see ikkagi vabakutseliseks.

Enamik kaugtöötajaid saavad liikuda omas tempos ja kohandada oma ajakava nii, et nad töötaksid kõige produktiivsemal ajal, mis suurendab nende tootlikkust ja tööga rahulolu.

Kui töötate eemalt ja korraldate virtuaalset koosolekut, saate valida oma elukutsele kõige paremini sobiva keskkonna, olgu selleks hubane korter või armas kohvik kaugtööks. Saate töötada oma lemmikmuusikat kuulates, muretsemata kolleegide häirimise pärast. On näidatud, et see parandab töökoha motivatsiooni, töötajate lojaalsust ja uuenduslikku mõtlemist.

Erinevatest kohtadest töötamise omadused

Lisaks majale on muid mugavaid kohti. Teie tootlikkus suureneb, kui kasutate ühistööruume, kohvikuid, raamatukogusid, kogukonnakeskusi ja muid kontorikeskkonda meenutavaid kohti.

Kodukontor

Kodus töötamine võib olla produktiivsem, kui kasutate ära sidet, mida teie aju loob töö ja töökoha vahel. Kõige parem on tööks eraldada eraldi majaosa, kuid kui see pole võimalik, tasub seda siiski teha. See ruum on hädavajalik määratleda ainult teie kontorina ja ülejäänud kodu jääb teie isiklikuks varjupaigaks. Seega annab see võimaluse teha seda ka sümboolselt, kui lahkute töölt pausiks või tööpäeva lõpus.

Auto kontor

Inimesed peavad mõnikord oma autost tööd tegema, sest nad on liiga hõivatud kodus laste eest hoolitsemisega või lihtsalt sõidavad palju. Sel juhul tuleks arvestada paljude punktidega. Esmalt vajate professionaalseteks kõnedeks töökindlat peakomplekti, seejärel sülearvuti või nutitelefoni laadijat. Muidugi jälgi, et selg ja selg oleksid mugavad. Haara seljapadi ja istu mugavalt.

Kohvik

Enamik ettevõtteid nõuab, et iga töötaja veedaks töökohal 8 tundi. Sõltumatud töövõtjad võivad aga töötada kõikjal, mis on teile hea uudis. Kohvikutes eelistavad paljud inimesed oma ülesandeid ja tööd täita. Kontori asemel kohvikus töötamine pole mitte ainult mugavam, vaid ka uuringud on näidanud, et see võib muuta teid oma töö suhtes entusiastlikumaks.

Samuti peaksite meeles pidama, et kui kasutate sageli tasuta videokonverentsirakendust iMind ja teil on palju töökõnesid, on teil vaja töökindlaid kõrvaklappe ja mikrofoni.

Reisimine ja töö

Tõhusaks kaugtööks on vaja Internetti. Seetõttu peaksite puhkuse planeerimisel vältima pikaajalist viibimist kohas, kus puudub suhtlus. Tundub, et see on fantastiline koht lõõgastumiseks eraldatud saartel keset ookeani, ühiskonnast eemal, kuid mitte töö jaoks.

Kuidas igas kohas end mugavalt tunda?

Mugav töökoht võib olla kõikjal. Otsustage oma töökoha jaoks koht, isegi kui see on vaid tekiga kaetud tool elutoa nurgas. Siiski oleks eelistatud laud ja tool.

On väga oluline teada, et teie kodus on tööks ja vaba aja veetmiseks reserveeritud eraldi alad. Siin tuleb teha ainult tööd ja seda tuleb teha mugavas keskkonnas. Teine oluline samm on era- ja tööelu eraldamine.

Soovime teile edukat töönädalat ja mõnusat nädalavahetust!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles