Return to portrait mode to see the content
To main page
Juuli 13, 2022·5 min reading

Kaugtöötajate peamised vead

Paljude jaoks on kaugtöö ja virtuaalsed koosolekud muutunud rasketest olukordadest väljapääsuks. Kodus töötamine võib teie karjääri kahjustada. Kas olete kindel, et teete tõhusa meeskonnatöö jaoks kõik õigesti?

Mida tähendab kaugtöö tänapäeva ärimaailmas?

Mõnes ettevõttes on kaugtöö alati olnud võimalik; lihtsalt COVID-19 pandeemia on seda suundumust kiirendanud ja igaveseks muutnud ideed tavalisest tööpäevast.

Tänapäeval nõustub 85% juhtidest, et kaugtöötajate kaasamine nende meeskonnas on uus normaalsus (We Work Remotetely järgi). See tegevusmudel on tõstnud tootlikkust telekommunikatsiooni, panganduse ja kindlustuse valdkonnas. Samal ajal on kaugtöö osutunud ebatõhusaks energeetika, kommunaalteenuste ja hariduse vallas. Samuti on raske ette kujutada kaugtööd meie tolli või tootmise jaoks.

Kaugtöötajate peamised vead

Ennustatakse, et IT-tööstus on olnud edukamaks kaugtööks paremini varustatud ja kaugtööle üleminek on seda vähem mõjutanud kui teisi.

Kaugtöö eelised

Seoses koroonaviiruse puhanguga on mitmed ettevõtted viinud oma töötajad kaugtööle. Läbirääkimisi ja koosolekuid peetakse nüüd enamasti virtuaalselt tasuta veebipõhise iMindi rakenduse kaudu. Veelgi enam, videokonverentsid ja virtuaalsed koosolekud osutuvad oma produktiivsuse poolest sageli palju tõhusamaks koostööks kui päris koosolekud: nagu praktika näitab, räägivad osalejad rohkem ärist ja keskenduvad ettevõtte põhiprobleemidele.

Ärisuhtlus koka ja kolleegidega koduköögist või elutoast videolingi kaudu võib aga kujuneda paljudeks lõksudeks. Seetõttu nõuab sellistel koosolekutel osalemine hoolikat ettevalmistust.

Siin on kaugtöö peamised eelised:

  1. Võimalus valida oma ajakava.
  2. Töötajate lojaalsus töötada produktiivsemalt ja "mõista" tööd.
  3. Aja ja raha kokkuhoid: töötajatele, teel, lõunasöögiks, riiete jaoks; ettevõtetele, kontorite korrashoid, uute töötajate värbamine ja koolitamine.
  4. Elatustaseme tõstmine. Kaugtöötajate jaoks on töö- ja eraelu tasakaal palju lihtsam.

Milliseid vigu teevad kaugtöötajad kõige sagedamini?

Paljusid inimesi tõmbab kaugtöö selle mitmekesisuse ja kasulikkuse tõttu. Siiski peame meeles pidama, et väljaspool kontorit töötamine võib nii vähendada kui ka tekitada uusi segajaid. Siin on kõige levinumad vead, mida kaugtöötajad teevad.

Töötage mugavalt voodil või diivanil

Olenemata sellest, kui mugav teil on oma lemmikpidžaamas ja diivanil, vähendavad need tootlikkust ja suurendavad tõenäosust, et te ei lähe üldse tööle. Lihtsalt vahetage riided, mida te kontoris selga võtaksite, ja istuge oma laua taha. See aitab teil tööks valmistuda.

Joondamise puudumine

Meil kõigil on selged rütmid ja kui meeskond hakkab killustatult tööle, püüab iga meeskonnaliige suure tõenäosusega planeerida tööpäeva just talle sobival viisil. Kui töötajad ei saa kogu aeg omavahel rääkida, väheneb projekti üldine kiirus. Täna panid ülesande paika, homme on vastus valmis, ülehomme näitasid kliendile, siis tulid toimetused tagasi ja jälle otsast peale. See tekitab teatud probleeme ja lükkab töövoogu edasi.

Kaugtöötajate peamised vead ➤ 2

Ebaefektiivne suhtlus

Kaugtöös levinuim suhtlusvorm on tekst. Aga tekst ei anna hästi emotsioone edasi. Sama fraasi saab tõlgendada kümnetel viisidel. Arusaamatused, arvukad toimetused ja isegi konfliktid on võimalikud ainuüksi seetõttu, et üks töötajatest ei lugenud kirja või sai sellest valesti aru.

Kohtumine väsimusega

Kõik arvavad, et puhkus on lihtsalt laiskus, kuid puhkamine nõuab ka jõudu. Te ei tohiks töölt koju tulla tundega nagu sidrun, kui isegi lühikeseks jalutuskäiguks jääb vähe energiat.

Ma töötan alati

Kui alustasid tööd kell 9 töökohal, tuleks sama teha ka kodus. Ärge häirige bioloogilisi rütme, sest karantiin pole igavene ja nende taastamine nõuab palju vaeva. Isegi kui teie kodu on teie kontor, jääb see teie koduks ka pärast kella 18.00.

Kuidas neid vigu vältida?

Siin on parim näpunäide, kuidas vältida vigu, millest varem kirjutasime.

Lülitage sisse ergonoomiline kaugtööjaam

Töö jaoks on teil üks avatud töövahekaartidega brauser, meelelahutuseks teine. Isiklike kirjade ja hommikuste uudiste lugemiseks - üks vidin, näiteks telefon, tööalase kirjavahetuse jaoks - personaalarvuti. Üks asi on aeg ja koht töö tegemiseks, teine ​​aeg ja koht lõunasöögiks ja lähedastega suhtlemiseks jne.

Korraldage igapäevaseid või iganädalasi tegevusi

Raske on heas füüsilises vormis püsida, kui suurema osa päevast kodust ei lahku. Sellepärast on oluline, et väljaspool kodukontorit oleks muid huvisid. Näiteks leia endale hobi, mis seostuks kehalise tegevuse ja liikumisega – alates tavapärasest jõusaalisõidust kuni õhtuse jalgpalli mängimiseni.

Kasutage aktiivseks suhtlemiseks soovitusi

Kui veedate oma hommiku lugematuid e-kirju lugedes ja tühiseid ülesandeid tehes, on aeg mõista, kui oluline on kasutada oma produktiivsuse ja suhtluse optimeerimiseks mõnda standardmeetodit. Kasutage juhiseid ja veenduge, et suhtlete aktiivselt.

Planeerige regulaarselt videokõnesid

Kaasake kaugmeeskonna liikmeid iga päev mingis suhtlusvormis. Kasutage suhtlemiseks mitut kanalit. Kui teie sunnitud lahkuminek venib, planeerige regulaarne näost näkku kohtumine. Andke kaugematele inimestele võimalikult palju juurdepääsu. Tuletage meelde, et teid nähti hiljuti läbirääkimistel, teiega einestasite, tulite teie laua taha jne.

Kuna kaugtöö ja paindlikkus muutuvad paljude töötajate jaoks normiks ja jäävad tõenäoliselt ka tulevikus, on oluline optimeerida oma tootlikkust, luues töö- ja eraelu tasakaalu.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles