Return to portrait mode to see the content
To main page
Mai 4, 2022·3 min reading

Videokonverentsi puhkeruum: mis see on ja kuidas seda kasutada?

Üha enam inimesi valib kodus töötamise. Mõned olukorrad sunnivad neid tegema oma tööd distantsilt, teised võimaldavad neil valida. Kuid siiski hindab enamik inimesi kaugtööd mugavamaks. Seetõttu on videokonverentsi kasutamise võimalused hüppeliselt suurenenud. Aga mis siis, kui teil on vaja jagada üks suur videokonverents mitmeks väiksemaks ruumiks konkreetsemate arutelude jaoks?

Videokonverentsi puhkeruumid

Mis on virtuaalsed salongid?

Virtuaalne eraldamisruum on videokonverentsirakenduste funktsioon, mis võimaldab jagada koosolekul osalejad mitmeks väikeseks rühmaks, mis asuvad samal koosolekul erinevates ruumides. See funktsioon annab võimaluse igal rühmal arutada samal ajal konkreetsemaid asju, mis on ajasäästlikum.

Puhkeruumi kasutamise eelised

Lisaks aja kokkuhoiule on koosolekuruumides suhtlemisel ka teisi eeliseid:

  • parim meeskonnatöö - töötada ühe projekti raames mitme idee kallal;
  • veebipõhine ajurünnak – arutage ideid individuaalselt, seejärel tehke tulemused kokku ja korrake nii mitu korda kui vaja;
  • interaktiivseid tegevusi, sh väikseid võistlusi, on kergem korraldada vahetundides.

Tänu ülalmainitud funktsioonidele on see funktsioon eriti kasulik õppeprotsessis. Meeskonnakaaslased saavad rohkem keskenduda oma konkreetsetele teemadele. Nii et keeruliste projektide jaoks on see parim valik suure jõudluse saavutamiseks.

Breakout Room'i nõuanded

Kuigi eritoad toovad haridusele ja ettevõtlusele palju konkreetseid eeliseid, on need kasulikud ainult siis, kui neid õigesti kasutatakse. Seetõttu usume, et järgmised näpunäited aitavad teid:

  • määratleda tegevused – enne inimeste rühmadesse jagamist peavad nad selgelt aru saama, mida ja miks nad peaksid tegema;
  • ärge hoidke ühes ruumis liiga palju videoosalejaid – vahetuppa on kõige tõhusam, kui igas neist on 3–5 inimest;
  • hoidke need lühikesed – kui inimesed hakkavad töötama väikestes rühmades, on neil kergem fookus kaotada, seega ärge jätke neid kauaks;
  • muutke need interaktiivseks – mida loomingulisemad nad on, seda mõistlikum, seega veenduge, et need ruumid ei oleks külastajate jaoks igavad;
  • vii läbi üritusejärgne debriifing – samaaegne grupitöö on parim vaid siis, kui konverentsi juht küsib kokkuvõtet (mida tegite? milliste probleemidega kokku puutusite? kuidas need lahendasite?).

Mida organiseeritum ja põhjendatum see tegevus on, seda suurema tootlikkuse see annab.

Millal ja kus puhkeruume kasutada?

Nagu mainisime, on koosolekuruumi rakendusi kõige parem kasutada õppimiseks ja keerukateks projektideks, mis hõlmavad mitme erineva idee väljatöötamist sama teema raames. Interaktiivsed sessioonid veebiseminarides, väljamõeldud näidete või isiklike juhtumite arutamine, mõne dialoogi ettevalmistamine võõrkeeletunnis ja isegi kiired proovid enne rühmaesitlusi – kõik see on õige korraldusega võimalik.

Kui soovite ühe konverentsi raames korraldada mitut rühma hõlmavaid interaktiivseid tegevusi, on hea kasutada koosolekuruume. Otsige mugavat videokonverentsi varustust ja minge uutesse kõrgustesse!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles