Return to portrait mode to see the content
To main page
Juuni 10, 2021·6 min reading

Milliseid seadmeid on vaja ärikonverentsi jaoks

Milliseid seadmeid on vaja ärikonverentsiks

Tulemas on videokõne. Soovitame teil oma videokonverentsiseadmeid kontrollida: on kahju, kui kõne halva kvaliteedi tõttu ebaõnnestub. Advokaat Rod Ponton ei teinud seda enne videokõnet Texase 394. ringkonnakohtus. Pidin kohtunikule ja 10 miljonile Youtube’i kasutajale tõestama, et ta pole kass.

Mõned videosideplatvormid nõuavad oma seadmeid . See ei kehti veebikonverentsi tarkvara kohta, nagu Zoom, iMind, Teams. Kui teie konverents on veebipõhine, hankige mikrofon, kõrvaklapid, kaamera ja lairiba Interneti-ühendus ning valikuline lamp.

Seadmed pole ainult nende programmide jaoks erilised – sobivad kõik. Analüüsime kõiki punkte ja pakume eelarvet ja kalleid võimalusi:

Kaamera
Mikrofon
Kõrvaklapid
Peakomplekt
Lamp

Kui otsite konverentsiruumi varustust , vaadake seda artiklit Habr .

Videosideseadmete loend

Kaamera

Halb kaamera rikub videokõne, muutes selle tavaliseks telefonikõneks. Peamine asi, millele veebikaamera valimisel tähelepanu pöörata, on eraldusvõime. Saate kvaliteetse pildi eraldusvõimega 1280x720 (HD) ja 1920x1080 (FullHD).

Videokonverentsi veebikaamerad on eelarvelised ja kallid
Millist veebikaamerat videokonverentsi jaoks osta

Eelarve valik: A4Tech PK-910H. Umbes 2100 rubla.

Selle kaamera eraldusvõime on 1920x1080p – Full HD. Seade on hinge peal – keerake nii nagu soovite. Ühildub ka Linuxiga.

Kallis valik : Logitech StreamCam. Ligikaudu 12500 rubla.

Full HD ja 60 kaadrit sekundis tõstavad teie pildi kvaliteeti videokõnes. See kaamera sobib ka sisuloomeks. Kas vestelda kellegagi ja soovite salvestada? Veebiseminari korraldamine? Logitechil on autofookus ja see suudab jälgida teie näo liikumist. Kombineerige see kõne salvestamisega ja teie videokonverents on tõhusam kui reaalajas kohtumine!

Enne ruumi sisenemist kontrollige kaamerat. Kui olete konverentsikutse vastu võtnud, näete kaamerast pilti, mida teie vestluskaaslased näevad. Veenduge, et kaadris poleks midagi muud ja näete esinduslik välja. Etiketilt ja välimusest räägime lähemalt siin .

Milliseid seadmeid on vaja ärikonverentsiks ➤ 3
Kuidas testida oma veebikaamerat enne videokonverentsi

Mikrofon

Kvaliteetseks videosuhtluseks vajate välist mikrofoni.

Sarnaselt kaameraga testige mikrofoni enne ruumi sisenemist.

Kuidas valida õige mikrofon
Millist mikrofoni videokoosolekuteks osta

Eelarvevalik : JOUNIVO USB salvestusmikrofon. Umbes 2000 rubla.

Lihtne taustvalgustusega mikrofon, millelt saab heli välja lülitada. Vaatamata madalale hinnale annab see hea helikvaliteedi.

Kallis valik : sinine Yeti USB-mikrofon. Ligikaudu 12 000 rubla.

Selle mikrofoniga salvestatakse muusikat ning YouTube'i striimijad ja blogijad kasutavad seda nii üksikute videote kui ka intervjuude jaoks. Mikrofonil on 4 režiimi, mis sobivad 1-ühele või 2-ühele suhtlemiseks, kui istud kolleegiga.

Kõrvaklapid

Ärge ostke kõlareid. Need on kasulikud ainult siis, kui teid on samas ruumis palju ja te vaatate esitlust videolingi kaudu. Ja isegi sel juhul on parem kasutada kõrvaklappe. Nende helikvaliteet on kõlarite omast kõrgem ja müra nad ei tekita.

Milliseid seadmeid on vaja ärikonverentsiks ➤ 5
Milliseid kõrvaklappe videokõnede jaoks valida

Eelarvevalik: Sennheiser HD 206. Ligikaudu 1200 rubla.

Hea helikvaliteediga lihtsad kõrvaklapid. Neil on palju võimalusi pea kuju ja kõrvadele sobivuse reguleerimiseks. Need on odavad, töötavad hästi.

Kallis valik: Sony WH-1000XM4. Ligikaudu 30 000 rubla.

Sony lipulaevad juhtmevabad kõrvaklapid jätavad mulje, et teine inimene on teie ees. Mürasummutus ja 30-tunnine aku tööiga koos pehmete patjadega aitavad pikkadel konverentsidel.

Kõrvaklappide testimiseks lülitage sisse mis tahes video või lugu. Kui kuulete - see töötab.

Peakomplekt

Kõrvaklappe ja mikrofoni saab osta koos peakomplekti osana. See sobib sülearvuti kasutajatele. Arvutiomanikele võib olla mugav hankida ka kaks-ühes videokonverentsiseadmed.

Milliseid seadmeid on vaja ärikonverentsiks ➤ 6
Millist peakomplekti valida videokõnede jaoks

Eelarvevalik: JVC HA-S20BT. Umbes 2000 rubla.

Sellel peakomplektil on mikrofoni vaigistamine, kerge kaal ja 11-tunnine aku tööiga. Mõned puudused olid - 2021. aasta mai seisuga puudub sellel aktiivne mürasummutus. Peakomplekti hindavad need, kelle konverentsid kestavad mitu tundi – pea ei väsi.

Kallis valik: Sennheiser Impact SDW 5000 seeria peakomplektid. Ligikaudu 22 000 rubla.

Selles seerias on 39 valikut. Need ei erine palju hinnas - tuhat rubla. Iga peakomplekt võimaldab teil mikrofoni 360° pöörata ja kasutada kõrvaklappides või silmusena. Kõrvaklapid helendavad nende kasutamisel punaselt, nagu hotellis olev mitte segamise ikoon. Aku kestab 14 tundi ja pooletunnisest laadimisest piisab 7 tunniks tööks.

Lamp

Siin me petsime veidi: spetsiaalne lamp pole videokonverentsi jaoks vajalik varustus. Sobib nii päevavalgus kui ka tavaline laevalgusti. Kui tahad aga võimalikult ilus välja näha, ilma karmide varjudeta, mis rõhutavad kortse, osta lamp.

Milliseid seadmeid on vaja ärikonverentsiks ➤ 7

Eelarvevalik: professionaalne otseülekanne. Umbes 770 rubla.

Lambipirnil on mobiiltelefoni hoidik ja pesulõks, mida lauale panna. Miinustest - see ühendub USB kaudu, nii et iPhone'i omanikud vajavad adapterit.

Kallis variant: Boling BL-P1 Vlogger RGB 12W 2500-8500K. Ligikaudu 11 000 rubla.

Lamp on väike - väiksem kui eelmisel iPhone'il, samas särab see kogu oma 12 vatti. Seda saab seadistada peaaegu igale värvile – RGB-ga seade (punane, roheline, sinine).

Interneti lairibaühendus

Vastame küsimusele, millist Interneti-kiirust on videokonverentsi jaoks vaja. Veenduge, et see on väljuva liikluse (üleslaadimise) puhul üle 600 kb/s ja sissetuleva liikluse (allalaadimise) puhul 1 Mb/s. Need on veebivideokonverentside (nt iMind ) minimaalsed läved. Mugavate koosolekute jaoks soovitame väljuval liiklusel 2 Mb/s ja sissetuleval 10 Mb/s.

Kontrollige oma ühenduse kiirust Speedtestiga . Klõpsake lihtsalt GO ja oodake. Kui tulemused on oodatust väiksemad, võtke ühendust operaatoriga.

Telefon

Kui teil pole konverentsiruumi seadmeid käepärast, alustage oma telefonist videokõnet. Kvaliteet ei ole nii kõrge kui kallite videokonverentsiseadmete puhul , kuid see ei takista teid koosolekul osalemast. Looge see ise või minge kolleegide lingi abil tuppa. Teie koosolek toimub brauseris, te ei pea midagi muud alla laadima . Vajalikud seadmed (kaamera, mikrofon) on igal kaasaegsel telefonil, kuid enne konverentsi veenduge, et brauser oleks uuendatud uusimale versioonile ja ühenduse kiirus vastaks ülaltoodud nõuetele.

Palju õnne, olete konverentsiks valmis!

PS Kui mõtlete, millist videokonverentsiprogrammi kasutada, lugege jaotist "Videokonverentsid ettevõtetele: kuidas valida, luua ja läbi viia?" , püüdsime aidata teil valida lihtsas keeles.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles