Return to portrait mode to see the content
To main page
Juuni 3, 2021·5 min reading

Videokonverentsi etikett: 8 näpunäidet kiirete tehingute tegemiseks

Videokonverentsi etikett: 8 näpunäidet kiirete tehingute tegemiseks

Oleme harjunud ärikohtumisi pidama veebis – see on lihtsam, kiirem ja turvalisem. Kuid on üks omadus, millele vähesed inimesed mõtlevad. Teame täpselt, kuidas päriselus läbi rääkida ja nägu mitte kaotada. Ärisuhtluse nõuete süsteemi valdamiseks võite läbida ärietiketi kursused, lugeda raamatut või konsulteerida oma ala asjatundjatega. Videokonverentsi etikett on endiselt mõistatus: digikeskkonna käitumisreegleid pole kuskil selgelt kirjas. Videokõnede reeglite toimimise mõistmiseks peate teadma, kuidas teised selle uue virtuaalse mängu reegleid õpivad. Selles artiklis näitame teile, kuidas vältida piinlikke olukordi oluliste videokõnede ajal.

8 reeglit tõhusaks veebipõhiseks ärikohtumiseks

Alustuseks kontrollige eelnevalt, kuidas te kaadris välja näete. Isegi kui te ei pea end fotogeeniliseks inimeseks, on ilusa pildi saamiseks lihtsad juhised.

1. Reguleerige valgustust nii, et teid näete

Ärge istuge akna ees. Kui valgusallikas on tagant, näed välja nagu tume laik, nägu pole näha. Sa näed minimaalselt vastuvõetav välja, kui panete kaamera taha valgusallika. Parem, kui 2 valgusallikat – mõlemal pool kaamerat ja 1 taga. Ideaalis, kui need on looduslikud valgusallikad. Nägu näeb värske välja, kortsud ei ole rõhutatud. Kunstlikud valgusallikad on sageli tuhmimad ja jätavad näole inetuid varje.

Kui soovite veebikohtumisel igal kellaajal veatu välja näha, soovitame teil osta rõngaslamp . See annab pehme ühtlase valguse, teie näole praktiliselt ei jää varjud ja silmadesse ilmub iseloomulik sära. Valige lamp, mis on varustatud lauaalusega. Eelarvevaliku näiteks on Falcon Eyes BeautyLight. Lisaks lambile on komplektis alus, peegel, telefoni- ja kaamerakinnitused. YongNuo YN608-st on kallim versioon, millel on rohkem LED-e. Bränd on populaarne blogijate ja videoprofessionaalide seas.

Videokonverentsi etikett: 8 näpunäidet kiirete tehingute tegemiseks ➤ 2
Falcon Eyes BeautyLighti ja YongNuo YN608 rõngaslampide võrdlus

2. Riietu ärikohtumiseks

Kas tulete ärikohtumisele pidžaamas? Aga jope, aga pükse pole? Ärge tulge ka veebikoosolekule. Te ei saa garanteerida, et te ei unusta ega tõuse, eriti kui läbirääkimised on pingelised. Riietus, mis ei ole kodus, mõjutab teie mainet ja produktiivsust positiivselt.

Tony pidas ralli ilma püksteta: sellest said teada tema kolleegid ja 2 848 149 Youtube'i kasutajat

Vältige suuri kaunistusi : need säravad ja moonutavad pilti. Samal põhjusel ärge kandke geomeetrilisi mustreid.

3. Hoolitse tausta eest

Mäed mustade nõude või selja taga Lego figuuride kogu segavad läbirääkimistelt tähelepanu. Videokonverentsi etiketi järgimiseks ei ole vaja kevadpuhastust alustada – vali majas koht, kus häirib minimaalselt või muuda kõneseadetes tausta .

4. Kontrollige tehnikat eelnevalt

See ei kehti ainult kõrvaklappide, mikrofoni ja kaamera kohta, vaid ka platvormi kohta, kus virtuaalne kohtumine toimub. Lugege selle kohta, kuidas seda teha veebikonverentsi varustust käsitlevast artiklist. Ärge korrake advokaat Rod Pontoni kogemust, kes kaitses online-kohtuistungil klienti, näos kassifilter. Ponton tunnistas, et laps muutis seadeid ega teadnud, kuidas filtrit välja lülitada.

5. Pea meeles mikrofoni

Ärge rikkuge kutse-eetikat – lülitage heli välja, kui te ei räägi.

Redditis on lõim, kus liikmed jagavad piinlikke hetki, kui nad ei lülitanud mikrofoni õigel ajal välja:

Reddit arutlege huvitavate lugude üle koos mikrofoniga veebisündmuse ajal

"See oli kehalise kasvatuse veebitunnis. Tüdruk unustas mikrofoni välja lülitada ja hakkas harjutuste ajal roppusi karjuma. - 0 taevakilpkonn

6. Las igaüks ütleb oma sõna

Peamine korralikkuse reegel, mida veebikonverentsi ajal järgida. Pidage meeles, et osalejad võivad olla erinevatest linnadest ja riikidest, seega võib signaal viibida. Isegi kui suhtlemine on hea, andke osalejatele aega raskele küsimusele vastuse sõnastamiseks. Ärge katkestage.

7. Valmistage eelnevalt ette vajalikud dokumendid

Ärge raisake oma kolleegide aega materjalide otsimisele. Salvestage vajalikud dokumendid eelnevalt ja saatke need enne arutelu algust. Jagage mitut ekraani , et võrrelda oma kolleegide tulemusi ja aruandeid.

8. Kui oled võõrustaja, jää hiljaks.

Tundub imelik, kui õhtujuht ta esimesena lahkub. Videokonverentsi etikett eeldab, et kõik osalejad saavad öelda oma viimase sõna ja lahkuda konverentsilt omas tempos. Olukord pole kriitiline, kuid see osutub inetuks.

Järeldus

Kõige olulisem etiketi reegel on hoolivus ja teiste inimestega arvestamine. Treenerifirma Debrett's direktor Rupert Wesson ütleb, et ettevõte ei järgi rangeid reegleid, vaid järgib üldisi etiketijuhiseid. Kui tunned juba läbirääkimiste etiketti, saad digikeskkonnas käitumisreeglid hõlpsasti selgeks.

Kas märkasite, et reeglid ei sisaldanud sõna "kõne töökohalt"? See pole juhus. Ühendage videokõnega kõikjal ja mis tahes seadmest ilma allalaadimisteta.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles