Return to portrait mode to see the content
To main page
Juuli 18, 2022·4 min reading

Kuidas muuta virtuaalsed koosolekud lõbusaks ja interaktiivseks: täielik juhend

Kaugtöö on pikka aega olnud tööturul juhtiv globaalne trend, kuid paljud ettevõtted pole julgenud sellist praktikat rakendada. Nüüd on organisatsioonid sunnitud seda tegema karantiini ja töötajate kaugtööle üleviimise soovituste tõttu. Ja on kõik võimalused hinnata selle formaadi eeliseid - paindlikkust ja mobiilsust ilma äritegevuse efektiivsust kaotamata, et seda säilitada ka pärast tavapärasesse elurütmi naasmist. Räägime sellest, kuidas ettevõttes interaktiivselt virtuaalseid koosolekuid pidada.

Kuidas muuta virtuaalsed koosolekud lõbusaks ja interaktiivseks: ülim juhend

Mida tähendavad virtuaalsed koosolekud kaugkoostööks?

Veebiüritused on samad konverentsid, loengud ja konsultatsioonid, milles osalejad suhtlevad video kaudu. iMind on tasuta rakendus, mis aitab teil pidada tõhusaid ja lõbusaid ärikohtumisi

Isiklikud kohtumised meeskonnaga on kahtlemata kasulikud. Lisaks toodavad nad kindlasti rohkem kui virtuaalseid. Kuid ärge jätke veebikoosolekuid mõttetuks prügiks. Näiteks kui töötate kaugmeeskonnaga, peate ühenduses ja sünkroonis püsimiseks pidevalt kõnede ja videokonverentside kaudu suhtlema.

See formaat aitab ettevõtetel püsiklientidega kontakti hoida ja uusi juurde meelitada. Näiteks saab korraldada kutsutud esinejatega koolitusi või konverentse, kus iga osaleja saab lõpus tunnistuse, või pidada lõbusaid virtuaalseid koosolekuid meeskonna loomiseks.

Millised on virtuaalse meeskonna koosolekute väljakutsed?

Kuidas õppejõud ka ei pingutaks, sama emotsionaalset sidet nagu elavas suhtluses, veebiseminaril saavutada ei saa. Ja see on üsna oluline aspekt, millest sõltub koolituse tõhusus.

Kuna koosolek on uus vahend koolituste ja konverentside läbiviimiseks, siis paljud elava publikuga töötama harjunud lektorid eksivad monitori ette lihtsalt ära. Selle tulemusena kaob esituse rütm ja tõuge.

Mõnikord juhtub, et osalejad ja õppejõud on erinevates ajavööndites. Kui lektori jaoks algab veebiseminar kell 14:00, siis mõne osaleja jaoks võib see alata kell 23:00, mis pole eriti mugav.

Võrgustiku loomine on sel juhul vaevalt võimalik, kuid ühtäkki oled veebiseminari vestlusega osav ja korraldajad ei pane pahaks, kui endale tähelepanu juhid. Parim võrgustumine veebiüritustel toimub eelkõige esinejate ja korraldajatega – nende kontaktid dubleeritakse esitlusslaididel.

Näpunäiteid virtuaalse koosoleku lõbusamaks ja interaktiivsemaks muutmiseks

Kõlarit vaigistav haukuv koer, tume, ebaselge kuju pikslilisel taustal ja töötajad, kes ei vasta telefonile – kui tead seda, on aeg muuta oma ettevõtte veebikoosolekuid.

Lisage meeskonna loomine

Tutvuge kõigi oma meeskonnaliikmetega. Esitage neile küsimusi ja paluge neil väikestes rühmades rääkida. See viib teie meeskonna suhtluse järgmisele tasemele.

Kasutage jäämurdmisküsimusi

Et üritus ei oleks üksluine, on oluline kaasata publikut. Kasutajad tahavad tunda, et nad osalevad sündmusel või et nende tegevus võib mõjutada selle kulgu. Lihtsaim viis on esitada küsimusi. Selleks saate kasutada spetsiaalseid vestlusi või vorme.

Samuti on võimalik kasutada jutuvestmist ja perioodiliselt lisada kõnedesse huumorit. See leevendab olukorda ja võimaldab publikul veidi lõõgastuda.

Muutke oma esitlused teravaks ja värvikaks

Muutke need ellu: ärge olge kooner meemide, GIF-ide ja videotega, mis teile meeldivad. Kellelegi ei tee halba paar tilka inimlikkust ja huumorit, mis lahjendavad möödunud nädala päevakava ja järeldusi.

Meelitage tõelisi esemeid ja lemmikloomi

Kindlasti saate koosoleku vähem igavaks muuta, näidates teistele osalejatele oma koera- või beebifotot, et nad saaksid minuti koos naerda. Kuid ärge korraldage kohtumise asemel tõelist sündmust.

Hoidke koosolekud lühikesed

Pole vaja poolteist tundi rääkida sellest, mida saab 20 minutiga arutada – siis hajub osalejate tähelepanu.

Interaktiivse kohtumise tähtsus

Interaktiivne koosolek oli algselt aktiivse suhtluse liik, mis on kasvanud omaette meetodiks. Suhtlemine ei toimu mitte ainult osalejate vahel, vaid ka rühmade või üksikute külastajate vahel. Teisel viisil nimetatakse seda "dialoogisuhtluseks".

See on väga oluline, et muuta teie virtuaalne kohtumine lõbusaks ja huvitavaks. Kuidas seda teha? Valgus. Lisage mänge ja küsimusi, looge interaktiivne võrgutahvel ja kaasake oma publik seda kasutama.

Kokkuvõtteks peaksite meeles pidama, et olenemata sellest, mida teie virtuaalne kohtumine puudutab, on füüsiline kontakt alati suureks plussiks selle interaktiivseks muutmisel. See võib olla sümboolne kingitus, kaubamärgiga T-särk või isegi virtuaalreaalsusprillid. Kuid peamiseks jääb alati see vastastikuse seotuse hetk - see köidab mitte vähem kui kõige dünaamilisem etendus.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles