Return to portrait mode to see the content
To main page
Apr 5, 2021·6 min reading

Mis on videokonverents?

mis on videokonverents

Videokonverents on Interneti või spetsiaalse ühenduse kaudu ühendatud videokaameratega süsteem, mille abil saavad inimesed erinevates kohtades üksteist näha ja omavahel suhelda ilma koosolekutele reisimata ( definitsioon Cambridge Dictionaryst ).

Videokõned, videokonverentsid ja videokonverentsid on sünonüümid.

Videokonverentsi ajalugu

  • Encyclopædia Britannica andmetel sündis 1870. aastal idee edastada pilte koos heliga.
  • 1927. aastal loob Bell Labs esimest korda ühenduse AT&T presidendiga New Yorgis ja Washingtoni ametnikega kahesuunalise heli ja ühesuunalise video kaudu.
  • 1935. aastal ilmub inglise keeles sõna video. Enne seda kasutasid nad visuaalraadiot (visual radio).
  • 1956. aastal loob AT&T "pilttelefoni" prototüübi ja teeb kõigi aegade esimese videokõne.
  • 1964. aastal teeb Bell Labs kõigi aegade esimese mandritevahelise videokõne.
  • 1967. aastal kasutati esimest korda terminit "videokonverents".
  • 1982. aastal loob Compression Labs esimese kaubandusliku videokonverentsisüsteemi. See oli ebamugav, tohutu ja maksis 250 000 dollarit ning iga kõne maksis 1000 dollarit (tänapäeva mõistes vastavalt ligikaudu 700 000 ja 2700 dollarit).
  • 1992. aastal lõid Cornelli ülikooli professorid CU-SeeMe for Maci, mis on seni esimene kõrgeima kvaliteediga videokonverentsirakendus. 1994. aastal ilmus programm Windowsis
  • 1994. aastal ilmus esimene alla 100 dollari (praegu 177 dollari) kaubanduslik veebikaamera – QuickCam
  • 2001. aastal toimus Lindberghi operatsioon – maailma esimene videosidet kasutades läbi viidud operatsioon. Samal ajal kasutas CNN-i korrespondent Nick Robertson satelliitvideokonverentside tehnoloogiat. Ta viis läbi esimese otseülekande Afganistani sõjaväetsoonist
  • 2012. aastal püstitas videokonverentsiprogramm Mind maailma suurima veebikoolituse maailmarekordi: 12 012 osalejat veebis, mis on kantud Guinnessi rekordite raamatusse.

Videokonverentsi eelised ja puudused

Kuigi videokonverentsi ja reaalajas kohtumiste eesmärk on sama – suhelda – saavutatakse seda erineval viisil. Igal neist on plusse ja miinuseid. Anname need teile aru, kas vajate videokõnet.

Videokonverentsi eelised võrreldes näost näkku dialoogiga:

videokonverentsi eelised
  • Sa ei sõltu kohast

Ühendage video kaudu kõikjal maailmas . Kas teil ja teie vestluskaaslasel on Internet, kaamera, arvuti või telefon? Teoreetiliselt piisab sellest, et helistada Austraaliast Ameerikasse, lisada konverentsile Antarktika ekspeditsiooni liige ja isegi ISS-ile lennanud sõber. Videokõned on sõna otseses mõttes piiramatud.

  • Videokõne on odavam kui näost näkku kohtumine

Eelmise lõigu jätkuna säästate ka! Pole vaja lennata poolel teel üle planeedi või veelgi kaugemale. Interneti-liiklus on kindlasti odavam kui Atlandi-ülene 🙂

  • Kiiremini!

Geograafilise asukoha määramisel on videokõned kiiremad kui mis tahes muul viisil kaugel asuvate inimeste nägemiseks ja nendega rääkimiseks. Lõppude lõpuks piisab vaid ühe nupu vajutamisest!

  • Lihtne koosolekut salvestada

Isikliku kohtumise video salvestamiseks vajate lisavarustust ja teadmisi. Kuidas videokonverentsi salvestada ? Klõpsake kõne ajal nuppu "Salvesta" – ja ongi valmis! Laadige see iMindist alla 30 päevaks ja hoidke seda igavesti arvutis.

  • Jagage oma ekraani

Mitte igas füüsilises koosolekuruumis ei ole 12 ekraani, millest igaüks on ühendatud konverentsil osalejate sülearvutitega. Videokonverents seevastu võimaldab vestluspartneritele ekraane samaaegselt demonstreerida . See on kasulik näiteks paigutuse ja disaini võrdlemisel. Või tehniline ülesanne koos tehtud töödega.

Näost näkku kohtumise eelised võrreldes videokonverentsiga:

Mis on videokonverents? ➤ 3
  • Vestluskaaslast on lihtsam mõista

Isegi kõige tugevam veebikaamera ei edasta täielikult näoilmeid ja žeste. Video abil on palju keerulisem tabada olulist märki, et inimene on teisel pool lauda närviline, valetab või arvab, et pete.

  • Lihtsam luua dialoogiks sobivat õhkkonda

Pitsakohtumiste korraldamine ägeda probleemi arutamiseks on teoreetiliselt kasulik. Sa ei lähe välja kohvile, lõunale või parki videokõne pärast. Ebastandardsed kohtumispaigad on aruteludes kasulikud, kuid seda ei saa teha võrgus. Isegi kui teie vestluskaaslane paneb taustale palmipuudega ranna 🙂

  • Keegi pole ebaõnnestumiste eest kaitstud

Tehnoloogia võib kergesti ebaõnnestuda. Internet hilineb, kõrvaklapid töötavad katkendlikult, mikrofon "jõuline" ja isegi elekter võib ootamatult välja lülituda ... Otsekohtumised ei sõltu nii palju varustusest.

Videokonverentsi tüübid 2021. aastal | Mõistus

Videokonverentsi tüübid

Mis on videokonverents? ➤ 5

Videokõne

Lihtsaim videokonverents on teie tavaline üks-ühele kõne.

Võtke sõber üles, öelge talle tere. Siin on videokõne.

Grupi videokonverents

Sama, ainult 3 osalejalt. Kuulete ja näete üksteist.

Lisage oma naine ja teine sõber sõbraga kõnele – saate grupivideokonverentsi.

Konverentskõne

Jagab osalejad 2 rühma: kuulajad ja esinejad. Kõnelejad kuulevad ja näevad üksteist. Kuulajatel on seevastu ühesuunaline ühendus – nad näevad ja kuulevad ainult kõlareid.

Töötage koos sõbraga valitsusstruktuuris ja andke oma tööst aru paljudele kolleegidele konverentskõnes.

Veebiseminar

Kas mäletate instituudi seminari, kui nad räägivad tundide kaupa teooriat? Veebiseminar on sama, ainult veebis ja ilma eksamipiletiteta. Jutustaja jagab teadmisi suurele kuulajaskonnale ja saab tagasisidet heli või teksti kaudu.

Astuge riigistruktuurist välja ja öelge kõigile, kuidas sinna jõuda. Hurraa, korraldasite veebiseminari.

Kus videokonverentsi kasutada?

Mis on videokonverents? ➤ 6

Hariduses

Veebikoolid on saanud tõeliseks ainult tänu videosuhtlusele. Viige läbi õppetunde, suhtlege õpilastega, kontrollige ülesandeid – kõik see on võimalik tänu videokonverentsidele.

Meditsiinis

Lindberghi edukas operatsioon, mille käigus eemaldati 68-aastaselt patsiendilt sapipõis robotit juhtides videolingi kaudu, tõestas selle meetodi tõhusust praktikas. Nüüd kasutatakse telemeditsiini mitte ainult operatsioonidel, vaid ka igapäevaseks arstiga suhtlemiseks ja aja kokkuleppimiseks.

Kohtuasjades

Videosuhtlus on kohtutes laialt levinud. See võimaldab osalejatel koosolekul viibida, mida on füüsiliselt võimatu või väga raske kohale tuua. Koroonaviiruses on videosuhtlus kohtus muutunud peamiseks suhtlusvormiks. Pandeemia ei peata õiglust!

Äris

Võtke ühendust kolleegide ja partneritega üle kogu maailma. Kui tavalised telefonivestlused ei anna täit spektrit edasi ning isiklik kohtumine on kallis ja raskesti teostatav, tuleb appi videokonverents.

Kuidas valida ja luua tasuta videokonverentsi, lugege juhiseid .

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles