Return to portrait mode to see the content
To main page
Bal 28, 2022·3 min reading

18 virtualių ledlaužių jūsų nuotolinei komandai

Šiandien žmonės susiduria su daugybe užduočių, dėl kurių jie yra užimti ir patiria stresą. Dažniausia to priežastis yra sunkus darbas – jis užima didžiąją laiko dalį ir dažnai turi mažai ką bendro su malonumu. Štai kodėl komandoms naudinga naudoti komandos formavimo metodus.

Kas yra nuotolinis komandinis darbas?

Nuotolinis komandinis darbas – tai veikimo būdas, kai tos pačios komandos nariai (nuotoliniai arba paskirstyti) atlieka savo darbą per atstumą. Šioje darbo eigoje komandos nariai gali susitikti retai arba visai nesusitikti. Valdymas ir darbo eigos bendravimas vyksta internetiniuose susitikimuose ir kituose nuotoliniuose šaltiniuose.

Kokie yra nuotolinio komandinio darbo iššūkiai ir iššūkiai?

Su nesusipratimu ir šaltumu dažniausiai susiduria nuotolinio bendravimo komandos. Jei komanda dirbo tame pačiame biure, o vėliau perėjo į nuotolinę formą, ryšys susilpnėja. Jei komanda buvo papildyta arba įdarbinta naujais nariais, sukurti pasitikėjimą ir draugystę yra dar sunkiau. Tačiau nepaisant to, ši sąlyga yra labai svarbi efektyviam darbui ir didelio našumo verslui. Dėl šios priežasties vaizdo konferencijose naudojami virtualūs ledlaužiai.

18 virtualių ledlaužių jūsų nuotolinei komandai

Kas yra virtualūs ledlaužiai?

Virtualūs susitikimų ledlaužiai – tai veikla ar renginiai, naudojami norint sužinoti daugiau vieni apie kitus ir užmegzti ryšius tarp komandos narių. Taigi susitikimai su ledlaužiais yra labiau neformalūs renginiai, kuriuos kolegos praleidžia kartu.

Šie veiksmai gali būti taikomi ilgos konferencijos pradžioje arba viduryje. Arba visą susitikimą galite sutelkti į komandos ledlaužių naudojimą.

Kokius ledlaužius naudoti nuotolinei komandai?

Ledlaužio pasirinkimą komandos susitikimams lemia momentas, kada jį norite naudoti:

  • susitikimo pradžioje pasiūlykite lengvą ar netikėtą idėją;
  • konferencijos viduryje paklausti kažko, kas atitrauktų dėmesį;
  • Paruoškite žaidimus ir pakvieskite komandos formavimo renginius – pateikite darbotvarkę su darbu nesusijusia konferencijos tema, kad jūsų kolegos galėtų pasiruošti ir aktyviai dalyvauti.

Galite naudoti idėjas iš žaidimų, pvz., „Two Truths“, „One Lie“ arba modifikuoti žinomus žaidimus. Jei ši idėja jums netinka, apsvarstykite keletą savalaikės veiklos, pvz., diskusijų, keitimosi idėjomis ir pan., kurie padės daugiau sužinoti apie žmones.

Didžiųjų ledlaužių patarimai

Naudodami ledlaužius komandai kurti, atsiminkite paprastus dalykus, kurių reikia laikytis:

  • naudotis vaizdo konferencijų paslaugomis, tokiomis kaip iMind, kurios užtikrina nepertraukiamą ryšį;
  • turėti lyderį, kuris būtų tarpininkas tarp visų dalyvių ir tų, kurie seka laiką;
  • planuoti trisdešimt minučių;
  • išlaikykite šviesų toną – neleiskite, kad nepatogūs klausimai ar pauzės gadintų atmosferą;
  • parodyti savo humoro jausmą;
  • venkite idėjų ar klausimų apie ką nors labai asmeniško.

Bendra rekomendacija – būti dėmesingiems dalyviams, kad visi įsitrauktų ir smagiai praleistų laiką.

Apibendrinant galima pasakyti, kad ledlaužiai yra protingas sprendimas toms komandoms, kurios dažnai bendrauja darbo klausimais, tačiau jaučiasi atskirtos. Kuo draugiškesnė atmosfera, tuo geresnis spektaklio rezultatas.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles