Return to portrait mode to see the content
To main page
Geg 6, 2022·3 min reading

5 klausimai, padėsiantys pradėti rytinį internetinį susitikimą

Žmonės kasdien susiduria su iššūkiais, susijusiais su jų darbu. Vieni nurodo savo asmenines problemas, kurias sukelia darbo eiga, kiti. Tačiau faktas yra tas, kad žmonės prisiima didesnę atsakomybę už nuotolinį darbą, o tai dabar ypač įprasta.

Hibridinis nuotolinis darbas

Hibridinio (nuotolinio) darbo iššūkiai

Nuo pandemijos pradžios 2020 m. daugelis įmonių savo įmonėse taikė hibridinio nuotolinio darbo modelį. Kai jie pamatė šio modelio naudą ir jo rezultatus, jis prigijo ir tapo plačiai paplitęs. Tačiau su kokiais iššūkiais susiduria šios įmonės kelyje į efektyvumą?

  • techniniai klausimai – kuo labiau jūsų darbas priklauso nuo įrangos, tuo daugiau atsakomybės prisiimate naudojimąsi ja namuose (ar kur bedirbate);
  • saviorganizavimosi klausimai - lankstumo jausmas suteikia galimybių, bet tuo pačiu reikalauja asmeninės kasdienybės kūrimo ir jos laikymosi;
  • psichologinių problemų yra begalė, tačiau nė viena iš jų neturėtų turėti įtakos jūsų produktyvumui.

Vaizdo konferencijų naudojimas užima ypatingą vietą tarp kitų verslo proceso organizavimo būdų naudojant šį modelį.

Rytinė rutina ir gera nuotaika dirbant nuotoliniu būdu

Norint išspręsti saviorganizacijos ir psichologines problemas, atliekami rytiniai ritualai, kurie paruošia jus produktyviai darbo dienai. Šis ritualas turėtų jus nudžiuginti ar bent šiek tiek pagerinti. Kiekvienas asmuo sudaro savo tvarkaraštį unikalų, tačiau teisingas internetinio susitikimo pradžia yra darbo dienos lūžis.

Skirtumas tarp rytinių susitikimų ir kitų

Rytinių komandos susitikimų ypatumas yra tas, kad žmonės jautriai reaguoja į kitų išreiškiamas emocijas. Taigi, jei susitikimas buvo neigiamas nuo pat pradžių, likusi dienos dalis taip pat yra sugadinta iš anksto. Ir atvirkščiai. Taigi, norint pagerinti bendravimą, rytiniuose susitikimuose patartina naudoti klausimus.

Kaip pradėti internetinį rytinį susitikimą

Tai, kaip naudojate grupės susitikimų klausimus, priklauso nuo rezultato, kurį norite pasiekti. Tai gali būti trumpas pokalbis, skirtas sušildyti komandą, arba galite naudoti klausimus nedidelėms diskusijoms. Bet kokiu atveju jie bus savotiškas ledlaužis. Jie praverčia, jei prie jūsų komandos prisijungs naujas nuotolinis darbuotojas. Kad susitikimą būtų lengviau pradėti, galite pateikti šiuos klausimus:

  • – Kas įdomaus nutiko jums savaitgalį? - susitikimams pirmadienio rytą patogiau, nes leidžia pasidalinti maloniais įspūdžiais, gautais per savaitgalį.
  • – Koks jūsų rytinis ritualas, skirtas darbui? — tai priverčia žmones atkreipti dėmesį ir dalytis idėjomis, kaip savo ritualus patobulinti.
  • „Kokiais praėjusios savaitės įvykiais didžiuojatės? Per savaitę įsiminus ir apibendrinant nedidelius pasiekimus žmonės jaučiasi geriau ir nori pasiekti daugiau. Taigi didėja motyvacija ir produktyvumas.
  • "Ką planuojate pasiekti kitą savaitę?" - Puiku, jei jis seka ankstesnį klausimą. Paaiškina komandos nuotaiką apie asmeninius ir komandinius planus.
  • „Koks yra jūsų mėgstamiausias žurnalas ar žurnalas, kuris jus įkvepia? yra abstraktesnis klausimas, kuris gali būti taikomas tiek profesinei, tiek laisvalaikio veiklai. Nebūtina, kad žmonės būtų įkvėpti žurnalų ar žurnalų, todėl redaguokite klausimą taip, kaip jums atrodo tinkama.

Priklausomai nuo to, kaip norite pritaikyti šiuos klausimus, galite naudoti tik garsą arba patobulinti jį naudodami tam tikrą vaizdo įrašų laikmeną.

Kuo daugiau užpildysite savo rytą maloniais dalykais, tuo sėkmingesnė bus jūsų diena. Naudokite iMind vaizdo konferencijų programą ir mėgaukitės rytinio susitikimo pradžia dar šviesiau!

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles