Return to portrait mode to see the content
To main page
Geg 25, 2022·4 min reading

5 scenarijai grupiniam darbui internetinių seminarų ar vaizdo konferencijų metu

Šiuolaikinių technologijų naudojimas versle ir asmeniniame gyvenime tapo įprastas dalykas. Kadangi darbas tapo nuotolinis, atsiranda daugiau galimybių tobulinti savo profesionalumą ir žinias. Tačiau tai pablogina ir sąlygas dirbti kartu. Taigi, kokie yra veiksmingi grupinio darbo scenarijai, siekiant pagerinti komandos bendravimą ir parodyti geresnius rezultatus?

Efektyvus darbas grupėse

Šiuolaikinė verslo komunikacija

Šiandien yra daug galimybių sutaupyti laiko ir pinigų naudojant technologijas. Nereikia tiek daug keliauti, diskusijų ir sprendimų priėmimo procesas tapo daug greitesnis, o bendra tendencija, kai tik įmanoma, taupyti išteklius visiškai pakeitė bendravimą. Vis lengviau suorganizuoti internetinį susitikimą nei įprastą akis į akį. Bet kokį poveikį tai turi?

Kai žmonės retai mato vienas kitą, susilpnėja jų ryšiai ir santykiai. Aiškiausiai tai paliečia susituokusias poras, tačiau nukenčia ir verslo santykiai. Komandinio darbo kokybė rodo prasčiausius rezultatus, galiausiai darbas komandoje tampa problemiškas. Dėl šios priežasties, atsiradus dideliam nuotolinių darbuotojų skaičiui, išaugo virtualių komandos formavimo susitikimų skaičius. Tačiau komandos kūrimas ne tik padeda pagerinti komandos produktyvumą.

Webinarai ir vaizdo konferencijos efektyvesniam darbui

Siekdamos geresnio tarpusavio supratimo, įmonės įdiegė grupinių renginių organizavimo praktiką, išskyrus tik darbo klausimų aptarimą. Mokomieji internetiniai seminarai psichologijos ir komandos formavimo temomis kelia klausimų apie iššūkius, su kuriais susiduria žmonės dirbdami grupėse. Tačiau po šių įvykių dalyviai turėtų pagalvoti apie gautą informaciją ir ją įprasminti. Tai nereiškia, kad jie tuo pasinaudos.

Išmintinga organizuoti daugiau grupinių užsiėmimų, kai reikalingas komandinis darbas, kad šis mąstymo procesas būtų „apčiuopiamas“. Grupinis kitos įmonės internetinis seminaras, informacijos rinkimas ir kita veikla gali paskatinti žmones naudotis naujomis žiniomis. Taigi internetinės konferencijos dažniau organizuojamos siekiant atkreipti dėmesį į esminius tarpusavio supratimo dalykus.

Internetinių seminarų ar konferencijų scenarijai

Priežasčių organizuoti internetinį seminarą ar vaizdo konferenciją gali būti daug. Marketingo poreikiai, kažkokio komandos vystymosi etapo nežinojimas, įmonės naujienos ir t.t. – viskas įmanoma. Kad įmonei ir jos darbuotojams būtų kuo veiksmingiau, jie turi būti organizuoti laiku ir teisingai.

Taigi, webinaro puošmena – susidomėjimas, žinių troškimas, žinių trūkumas ar problemos komandoje. Įmonė webinarus turėtų vesti protingai, neapkrauti žmonių informacija, o pateikti ją tinkamu laiku.

Internetinės konferencijos scenarijus yra reguliaresnis. Tai apima savaitės/mėnesio komandinio darbo santraukas, komandos formavimo susitikimus, darbo klausimų aptarimą, einamąsias užduotis ir kt.

Grupinio darbo naudojimas internetinių seminarų ir konferencijų metu

Priklausomai nuo užduoties ar problemos, kurią komanda turi išspręsti, tipo, reikia grupinio darbo. Bet net jei užduotį įmanoma atlikti individualiai, pabandykite į darbo eigą įtraukti savo komandinį darbą. Tai suteikia tam tikrų privalumų, kurių trūksta, jei žmogus dirba vienas:

  • keli žmonės gali efektyviau generuoti ir derinti idėjas;
  • galite paskirstyti darbus tarp komandos narių ir atlikti juos vienodai gerai, bet greičiau;
  • žmonės turi unikalių gabumų ir žinių, todėl komandinis darbas atveria galimybę juos panaudoti;
  • komandoje geriau supranti tuos, su kuriais dirbi, todėl vėliau lengviau bendrauti;
  • žmonių turi skirtingą patirtį, todėl grupinis darbas siūlo lengvą ir aktualų pasikeitimą patirtimi.

Naudodamiesi šiais pranašumais vizualiai ir garsiai, tos pačios komandos nariai gali parodyti aukščiausią produktyvumo lygį, jei jų tarpusavio supratimas yra aukšto lygio.

Grupinio darbo scenarijai

Naudodami virtualių susitikimų programėles ir kitą internetinių konferencijų įrangą, galite išbandyti šiuos grupės darbo scenarijus:

  • ieškoti naujos informacijos;
  • naujo produkto galimybių išbandymas;
  • įgūdžių lavinimas grupėse;
  • protų šturmo sesijos;
  • strateginis užsiėmimas mažose grupėse.

Nauda, kurią minėjome aukščiau, geriausiai pasireikš šiais veiksmais. Taigi tai puiki proga pamatyti, kokia puiki jūsų komanda.

Kada naudoti dekoracijas grupiniam darbui?

Nebūtina kviesti grupinio darbo dėl kiekvienos problemos, su kuria susiduriate. Daryk tai protingai – kai supranti, kad gali kažko nesuprasti ar nežinoti, geriau pakviesti žmones bendradarbiauti. Žinoma, jei užduotis pavedama tik jums, tai nėra geriausias sprendimas įtraukti savo komandos draugus (jie taip pat turi darbą). Tačiau pasinaudokite savo šansu, kai nebūtina to atlikti individualiai ar kolektyviai.

Grupinis darbas visada yra geras sprendimas pagerinti jūsų darbo eigą. Kartu visada geriau nei vienam. Taigi galite įgyti daug daugiau naujos patirties ir žinių, nei viską darydami atskirai. Atraskite turtingas iMind komandinio darbo programos funkcijas nemokamai ir atraskite dar daugiau profesionalių funkcijų naudodami šią patikimą vaizdo konferencijų platformą.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles