Return to portrait mode to see the content
To main page
Geg 18, 2022·3 min reading

5 patarimai, kaip sukurti efektyvius internetinius seminarus

Norint, kad veikla duotų teigiamą rezultatą, būtina atsižvelgti į pagrindines jos savybes, privalumus ir galimus spąstus. Tas pats ir su net organizacija. Organizuodami internetinį seminarą turėtumėte atkreipti dėmesį į pagrindinius dalykus, aiškiai suprasti tikslą ir maksimaliai išnaudoti savo galimybes. Pasinerkime į internetinio seminaro organizavimo subtilybes ir išsiaiškinkime, ko ieškoti.

Efektyvus internetinis seminaras

Webinaras ir pagrindinės jo savybės

Webinaras – tai iš anksto organizuotas renginys, kurio metu kruopščiai ruošiamasi keistis naudinga informacija. Webinaro sąvoka kilusi iš žodžių „tinklas“ ir „seminaras“. Taigi būtų logiška manyti, kad internetiniai seminarai yra internetiniai renginiai, kuriuose keičiamasi idėjomis ir bendraujama su auditorija. Iš tiesų, vienas iš pagrindinių sėkmingų internetinių seminarų bruožų yra rašytinė, vaizdinė ir balso komunikacija. Nors formatu daroma prielaida, kad kalbėtojai kalbasi su auditorija, jis taip pat palaiko klausimų skyrių.

Internetiniai seminarai gali būti tiesiogiai transliuojami arba iš anksto įrašyti. Kiekvienas variantas turi savo pliusų ir minusų. Rengdami tiesioginį renginį galite dalyvauti ir užduoti klausimus, kad gautumėte greitą atsakymą. Iš anksto įrašyti įvykiai leidžia jais dalytis ir peržiūrėti tiek kartų, kiek reikia, todėl gali kilti mažiau abejonių nei tiesioginio susitikimo metu.

Kada naudinga naudotis internetiniais seminarais?

Webinarai labiausiai tinka situacijose, kai organizatorius turi gauti reikšmingą rezultatą bendraudamas su didele auditorija. Ši veikla dažniausiai atliekama vieną kartą ir turi ilgalaikį poveikį. Atsižvelgdami į tai, siūlome, kad internetiniai seminarai būtų tinkamiausi:

  • unikalios galimybės keistis idėjomis švietimo ar mokslo klausimais;
  • verslo mokymo elementai, įtraukiant žinomus specialistus;
  • rinkodaros kampanijas, įskaitant pristatymus ir potencialių klientų skaičiaus didinimą.

Turėdami omenyje pagrindines funkcijas ir keletą patarimų, kaip pagerinti internetinio seminaro kūrimo procesą, galite sukurti tikrai patrauklų turinį.

Webinaro patarimai

Norėdami sukurti veiksmingą internetinį seminarą, žmonės turi atsižvelgti į svarbiausius dalykus, dėl kurių jis įdomus. Vaizdo ir garso naudojimas nereiškia, kad jums bus garantuota sėkmė, todėl paminėkime keletą svarbių dalykų, į kuriuos reikia atsižvelgti:

  • Pažink savo auditoriją – norėdami pritraukti žmones, turite suprasti, ko jiems reikia. Atlikite išsamų tyrimą, kad išsiaiškintumėte skausmo taškus ir problemas, su kuriomis susiduria žmonės, ir būkite atviri daugumos jų praeičiai.
  • Susikoncentruokite į konkrečią idėją – bendros ir abstrakčios temos nekelia susidomėjimo ir, norėdami pritraukti žmones, užsikabinkite ant kažko neįprasto, kūrybiško, naujo.
  • Anketą siųskite prieš webinarą – pasakykite pranešėjams, kokia yra diskusijos linija ir kaip norite ją suformuoti. Tai ypač svarbu, jei vedate interviu ar internetinio seminaro diskusijas.
  • Parašykite tvirtą scenarijų – surengti internetinį seminarą reiškia apgalvoti optimalų laiką aptarti kiekvieną dalyką ir prisiminti pagrindinį dalyką, kurį reikia paminėti.
  • Venkite kalbančios galvos sindromo – aptardami kai kuriuos reiškinius ar funkcijas, pasiūlykite realų to, apie ką kalbate, pritaikymą. Įveskite abstrakciją į realias aplinkybes ir padarykite ją suprantamiau.

Apsvarstykite geriausią internetinio seminaro praktiką, kad jie būtų interaktyvesni ir patrauklesni, pristatymas būtų lengvas ir neatsiliktų nuo laiko. Nežodinio bendravimo prasme nuotolinius renginius lengviau organizuoti ir sunkiau juos vykdyti. Todėl kompensuokite šį trūkumą įvairiai ir apgalvotai naudodami savo turimą įrangą.

Pagrindinės gero internetinio seminaro techninės taisyklės

Kadangi internetiniai seminarai yra internetiniai renginiai, daug kas priklauso nuo žmonių naudojamų įrenginių. Kad išvengtumėte nepatogumų, turėtumėte iš anksto pagalvoti apie tai:

  • Pasirinkite tinkamą įrangą: kompiuterį, mikrofoną ir garsiakalbius (arba ausines), internetinę kamerą ir kt. Patikrinkite, ar jais patogu naudotis garsiakalbiais.
  • Rūpinkitės programine įranga. Įsitikinkite, kad jūsų internetinio seminaro programos yra patikimos ir suderinamos su kitomis programomis, kurių jums prireiks konferencijos metu.
  • Patikrinkite vaizdo ir garso kokybę.

Geriau naudoti modernią techninę ir programinę įrangą, todėl jei sugalvojote surengti internetinį seminarą jos neturite, pagalvokite, kaip galėtumėte išspręsti šią problemą.

Pasiruošimas internetiniam seminarui yra sudėtingas dalykas, kuriam reikia kruopštaus dėmesio. Tačiau turint omenyje pagrindinius patarimus ir dalykus, užduotis yra labai supaprastinta. Su iMind programėle dar mažiau vargo.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles