Return to portrait mode to see the content
To main page
Lie 28, 2021·5 min reading

6 būdai, kaip padidinti darbuotojų įsitraukimą į nuotolinį darbą

Kaip padidinti darbuotojų įsitraukimą

Dirbti namuose patogu: nereikia 2 valandų per dieną praleisti kelyje ir nešioti kaklaraištį. Tačiau toks darbas atbaido. Pamiegokim valandėlę, pabūkime youtube, norime išplauti indus. Rašytojo ir tinklaraštininko Dariaus Foroxo tyrimo duomenimis, 88% darbuotojų atidėlioja (atideda vėliau, nieko nedaro) bent 1 valandą per dieną . Tinginystė, net jei tai yra pažangos variklis, nėra ta savybė, kurią darbdavys norėtų matyti darbuotojoje. Kaip galite padidinti darbuotojų įsitraukimą? Pateikiame 6 patarimus.

Darbuotojų motyvavimo metodai

Vykdyti komandos formavimą

Nuotolinis komandos formavimas yra būtinas. Tikriausiai turite kolegų, kurių niekada nesate susitikę. Į savo darbo eigą įtraukite komandos formavimo veiklą.

Leiskite jiems pasakyti, kodėl jie juos taip suorganizavo. Suorganizuokite estafetę: šią savaitę į eterį pateks Antonas, kuris paskambins Iljai. Ilja savo ruožtu pakvies Vitją pasikalbėti... Sužinokite, iš kur dirba jūsų darbuotojai. Staiga kas nors nuotoliniu būdu išvyko į Maroką ar Tailandą?

Papildomas patarimas: sukurkite savo vaizdo estafečių lenktynes. Štai, pavyzdžiui, kolegos simuliatorius iš „Tjournal“. Pakvieskite darbuotojus padaryti ką nors panašaus, bet su savo žargonu ir juokeliais.

  • Turėkite susitikimus

Darbas nestovi vietoje, o darbuotojams įdomu sužinoti, kas naujo. Praneškite naujienas gyvai! Rekomenduojame susitikti kartą per savaitę, kad pasveikintume naujokus, pasidalintume nauja informacija ir tiesiog pabendrautume vieni su kitais.

  • Sutvarkykite klausimų langelį

Kolegos anonimiškai meta klausimus ir pasiūlymus vadovybei, o jūs juos paskelbiate visuotiniame mitinge. Štai kur galite tai padaryti nemokamai .

Suderinti rytinius skambučius

Norėdami motyvuoti darbuotojus atlikti einamąsias užduotis, departamentui rekomenduojame ryte susitikti vaizdo pokalbio metu. Įpilkite kavos ir paskambinkite savo komandai. Pasakykite, ką planuojate veikti šiandien, ir paprašykite to padaryti savo kolegų. Taigi, žiūrėti serialą, o ne dirbti, bus daug sunkiau: tam tikrus dalykus jau pažadėjai padaryti.

Siūlome 2 variantus:

  • Paskambinkite ryte, pasakykite, ką nuveikėte vakar ir ką planuojate šiandien

Greitesnis pasirinkimas, kai galite vienu metu aptarti visus klausimus

  • Paskambink ryte, pasikalbėk apie šiandienos planus. Vakare parašykite, ką nuveikėte

Užima daugiau laiko, bet mažesnė rizika ką nors praleisti.

Pagirkite darbuotojus už gerą darbą

Kas turi įtakos darbuotojų įsitraukimui? Atsiliepimas. Iš 1000 apklaustų britų 31 % teigė, kad pagyrimai padeda jiems geriau pasirodyti (patarimų, kaip girti anglų kalba, rasite paspaudę čia). Jei kas nors ką nors padarė gerai, pasakykite apie tai visai įmonei.

Organizuokite papildomus pokalbius su darbu nesusijusiomis temomis

„Kas gerai dirba, tas gerai ilsisi“. Kurti interesų klubus. Aptarkite naują mėgstamo TV serialo seriją arba tiesiog palikite vienas kitam memus po darbo valandų. Tačiau nepersistenkite 🙂

Vykdykite hakatonus

Hakatonas – tai būdas padidinti darbuotojų įsitraukimą, nutolstant nuo įprasto grafiko. Tai tam tikra diena, kai darbuotojai ne dirba, o rengia savo projektus. Tai gali būti poilsio diena. Vienas ar komandoje, naudinga įmonei ar „sielai“ – taisykles nustatote patys. Hakatono tikslas – suteikti darbuotojams galimybę būti kūrybiškiems, atsiskleisti iš naujos perspektyvos. Komandos formavimo nauda garantuota, bet ką daryti, jei taip pat sugalvosite ką nors naujo? Pateikiame 50 startuolių , kurių idėjos buvo vystomos hakatone.

Įgyvendinti mentorių sistemą ir plėtros planą

Leiskite patyrusiems kolegoms perduoti žinias naujokams, skatinkite tai finansiškai. Organizuoti mentorystės sistemą, vesti mokymus. Sukurkite plėtros planą, kuriame kiekvienas darbuotojas išdėstytų savo siekius ateinantiems metams po mėnesio. Paprašykite mentorių dirbti su šiuo plėtros planu.

Kaip padidinti darbuotojų įsitraukimą į vaizdo konferencijas?

Norint vadovautis šiais patarimais, reikia skambinti vaizdo skambučiais. Sunku vesti komandos formavimą ar susitikimus nematant kolegų.

Rekomenduojame išbandyti nemokamą vaizdo konferencijų programą „Mind“. Tiesiog užsiregistruokite, išsiųskite konferencijos nuorodą kolegoms ir pradėkite pirmąjį rytinį susitikimą! Kassavaitiniai didelio masto vaizdo skambučiai.

Personalo skyriaus darbe diegti vaizdo komunikaciją. Įtraukimas į vaizdo įrašą, kuriame apžiūrite, kalbate apie įmonės istoriją, akis į akį susitinkate su naujoku, yra geras būdas panardinti darbuotoją į įmonės gyvenimą.

Kaip pradėti darbuotojų įtraukimo veiklą?

Pirmiausia atlikite darbuotojų apklausą, kad įvertintumėte įsitraukimo lygį dabar. Tuomet pasinaudokite mūsų patarimais, jų įgyvendinimas neužims daug laiko. Po 3 mėnesių dar kartą atlikite apklausą ir palyginkite įsitraukimo lygį.

Galite naudoti „ Gallup Q12 “ apklausą, kurioje yra 12 „taip-ne“ klausimų. Norėdami jį sukurti, bendrovė apklausė 35 milijonus darbuotojų visame pasaulyje. Todėl formuluotė tiksliai patikrinta ir yra tik 12 klausimų.

Apklausa mokama – 15 USD vienam dalyviui. Jis yra anglų kalba, tačiau net „Google“ gali lengvai susidoroti su vertimu.

Arba galite pasitikėti CRM Hurma straipsniu – jie paskelbė klausimų vertimą ir pasakė, kaip apskaičiuoti dalyvavimo procentą. Tai tiesiog „taip“ atsakymų procentas nuo visų atsakymų.

Google“ formose galite sukurti nemokamą internetinę apklausą. Padarykite tai anonimiškai – gaukite sąžiningus atsakymus ir įsitraukimo rodiklis bus teisingas. Atlikti apklausas kiekviename skyriuje atskirai. Taigi atkreipkite dėmesį, jei kokiame nors skyriuje yra problemų – ir bendrą rodiklį visada galima pridėti iš privačių.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles