Return to portrait mode to see the content
To main page
Bal 15, 2022·2 min reading

9 vaizdo konferencijų etiketo patarimai

Laikas keičia mūsų gyvenimą, o kai atsiranda naujų verslo būdų, atsiranda naujų taisyklių. Atsiradus vaizdo konferencijoms ir plačiai ją naudojant, etiketas įgavo naują formą. Taigi, kokie yra vaizdo skambučių patarimai žmonėms, norintiems parodyti savo geriausią pusę ir gyventi pagal šiuolaikinio dekoro standartus?

Internetinė susitikimų vieta versle

Internetiniai susitikimai yra ryškūs visame, kas vyksta versle. Šiandien beveik neįmanoma išvengti vaizdo konferencijų naudojimo. Ši būtinybė išplaukia iš bendros padėties pasaulyje ir gyvenimo ritmo. Žmonėms reikia greitai ir efektyviai išspręsti problemas, o vaizdo konferencijos yra geriausias būdas įvykdyti šį reikalavimą.

Atsižvelgiant į tai, kad vaizdo konferencijų programose yra daug integruotų funkcijų, kurios palengvina dokumentų apdorojimą ir srautą, tokio tipo bendravimas ir komandos valdymas pasitvirtino versle.

9 vaizdo konferencijų etiketo patarimai

Kiek svarbus etiketas vaizdo konferencijų metu?

Žinoma, kaip ir gyvas bendravimas, taip ir virtualus bendravimas reikalauja laikytis tam tikrų taisyklių. Vaizdo konferencijų etiketas rodo pagarbą žmonėms, su kuriais dirbate, ir parodo jūsų rimtumą.

Kai kuriose situacijose labai svarbu palaikyti ryšį laikantis vaizdo etiketo taisyklių. Pirmas dalykas, kurį žmonės pastebi susitikę pirmą kartą, yra tai, kaip jūs pasiruošėte susitikimui. Ar tu prižiūrėtas? Ar vaizdo garsas geras? Kas yra fone? Kaip tu sakai? Šie klausimai sukuria ypatingą įspūdį, kuris apie jus pasako daug daugiau nei gyvenimo aprašymas.

Vaizdo konferencijų etiketo patarimai

Norėdami laikytis pagrindinių vaizdo etiketo taisyklių principų, turite suprasti, ką daryti, o ko ne.

Ką daryti:

  • patikrinti vaizdo ir garso kokybę, be trikdžių;
  • organizuoti ramią aplinką, kad niekas netrukdytų tau ir tavo komandai;
  • rengkitės taip, lyg būtumėte biure – palaikykite darbinę atmosferą;
  • prisijungti prie konferencijos per savo tvarkaraštyje nurodytą laiką (plius minus 1 min.);
  • nustatyti neryškų arba blankų foną;
  • kalbėkite vidutiniu tonu (geriau paklauskite konferencijos dalyvių, ar jie jus gerai girdi, jei nesate tikri);
  • išjunkite mikro, kai nekalbate;
  • praneškite žmonėms, jei jums reikia trumpam išeiti, bet stenkitės netrukdyti (išsiųskite pokalbio žinutę).

Ko nedaryti:

  • neprisijunkite, jei visai nesate pasiruošę (paruoškite bent pagrindinius dalykus: internetinę kamerą, ausines ir veidą);
  • vaizdo konferencijos metu nepalikite savo vietos ir nekvieskite žmonių į kadrus (jei kas nors skubu, išjunkite internetinę kamerą);
  • neatsiliepkite į mobiliojo ryšio skambučius, jei vyksta konferencija (jei skambutis skubus, išjunkite mikrofoną).

Naudodami geriausią vaizdo konferencijų praktiką galite pasiekti geriausią nuotolinio darbo patirtį. iMind programinė įranga turėtų padėti jums sulyginti darbo eigą, kad sistema veiktų efektyviai net naudojant tik nemokamas parinktis.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles