Return to portrait mode to see the content
To main page
Lie 8, 2022·5 min reading

Sėkmingų pardavimo susitikimų vadovas

Profesionalams, įvaldžiusiems efektyvių pardavimų susitikimų su esamais ir būsimais klientais bei partneriais įgūdžius, dažnai sekasi versle ir beveik visose srityse. O gebėjimas turėti vaisingą diskusiją neabejotinai yra labai svarbus žmonėms, dirbantiems pardavimų srityje. Aptarkime, kaip surengti pardavimo susitikimą.

Sėkmingų pardavimo susitikimų vadovas

Ką reikia žinoti apie pardavimo susitikimus?

Verslo derybos dirbant nuotoliniu būdu yra unikali verslo komunikacijos forma, kurią kruopščiai reglamentuoja neišsakyti etikos kodeksai. Pagrindinis virtualaus pardavimo susitikimo tikslas – rasti bendrą alternatyvą, kuri būtų naudinga abiem pusėms.

Mes visi dalyvaujame verslo pokalbiuose vienu ar kitu lygiu. Tačiau ne visi pasitiki savimi viso derybų proceso metu, o derybų rezultatas ne visada būna palankus. Kas yra produktyvus virtualus susitikimas?

Sėkmingos verslo derybos yra tos, kurių metu pavyko visiškai ar beveik visiškai pasiekti tikslą, kuris buvo susiformavęs prieš joms prasidedant, o gal gauti daug daugiau, nei norėjote. iMind yra geriausias jūsų padėjėjas nuotolinėse derybose. Jūsų pardavimo susitikimų idėjos tikrai bus sėkmingos naudojant šią programą.

Didžiausios pardavimo susitikimų klaidos

Dažniausia pagrindinė klaida derybose, kaip ir bet kurioje įmonėje apskritai, yra pasyvumas dėl baimės padaryti lemtingą klaidą.

  1. Įsipareigojimų pažeidimas. Jei suplanavote susitikimą su klientu, turite kelti sau pavojų, bet būti laiku. Nėra gairių; yra tiesiog bendravimo psichologija.
  2. Nekompetencija. Jei derybas su klientu veda nekompetentingas darbuotojas, nesitikėkite iš tokio darbo teigiamų rezultatų. Derybos gali vykti telefonu, prekybos aikštelėje, prie vadovo stalo, kelyje ir bet kur.
  3. Bendravimo aiškumas ir struktūra. Žvelgiant į klientą, būtina nustatyti jo asmenybės tipą ir prisitaikyti prie jo bendravimo stiliaus. Nepriklausomai nuo kliento tipo, turite valdyti derybas, o tai reiškia, kad turite apibrėžti taisykles.

Koks pardavimų susitikimų tikslas?

Pagrindinis pardavimo susitikimų tikslas – efektyvus darbuotojų, vadovų ir klientų bendravimas. Dėl to jie padidina pardavimus ir produktyvumą.

Jūsų gebėjimas efektyviai bendrauti gali padėti pasiekti įvairių tikslų – nuo mažų iki svarbių, tobulėti savo profesijoje, iškilti į priekį sudėtingomis aplinkybėmis, užmegzti santykius su reikiamais žmonėmis, susirasti naujų draugų ir pažįstamų.

Kuo pardavimo susitikimai gali būti naudingi jūsų įmonei?

Sistemingas susirinkimų darbas ir susitikimų planavimas lemia tai, kad jūsų įmonė, pardavimų skyrius ir kiti padaliniai nuolat tobulėja. Taigi labai svarbu nustatyti savaitės ir mėnesio tikslus, juos pasiekti ir sekti bet kokius teigiamus ar neigiamus rezultatus. Tai prisideda prie ypatingos atsakomybės už veiklos rezultatus kultūros formavimo. Jei naudosite šią strategiją, jūsų verslas nuolat plėsis.

Sėkmingų pardavimo susitikimų vadovas ➤ 2

Kokias funkcijas ir privalumus gali pasiūlyti virtualūs pardavimo susitikimai?

Šiandieniniame pasaulyje daugelis įmonių operacijų visiškai arba iš dalies persikėlė į internetą: susitikimai, samdymas, rinkodara, tiekimo grandinės valdymas ir pardavimas. Atrodytų, kad verslo susitikimui reikalingas tiesioginis kiekvieno dalyvio buvimas vienoje fizinėje vietoje. Tačiau šiuolaikinių technologijų dėka dabar galima rengti susitikimus internetu.

Žinoma, asmeninis bendravimas su personalu yra fantastiškas. Be to, jie tikrai gamina daugiau nei virtualius. Tačiau neatmeskite internetinių susitikimų kaip beprasmių šiukšlių. Tarkime, jei dirbate su išsklaidyta komanda, turite reguliariai bendrauti skambučiais ir vaizdo konferencijose, kad galėtumėte sinchronizuoti ir bendrauti.

Veiksmingo virtualaus pardavimo susitikimo patarimai

Internetiniai susitikimai tampa įprasti darbo vietoje. Darbuotojai susiduria su iššūkiais dalytis duomenimis, kurių jiems reikia darbui. Štai keletas geriausių patarimų, kaip organizuoti internetinius pardavimo susitikimus.

Suasmeninkite savo susitikimų erdvę

Jei susitikimo dalyviai negirdi ar nemato vienas kito aiškiai, bendravimas nutrūks, todėl susitikimą turėtumėte laikyti laiko švaistymu. Venkite naudotis nemokama programa. Pirmiausia dėkite kokybę. Be to, turite pakeisti kambario charakteristikas, kad tilptų susitikimas.

Paruoškite savo gaminio pristatymą

Kruopščiai pasiruoškite deryboms. Surengti pristatymą. Naudokite 1:3 taisyklę, kuri mus moko, kad kiekvienai 1 derybų valandai turėtume skirti bent 3 valandas joms ruoštis. Tuo pačiu sistemingai tobulinkite savo derybų techniką, susipažinkite su naujais metodais, įvaldykite naujus įgūdžius.

Naudokite pasakojimą

Būtina išnaudoti kiekvieną galimybę stiprinti komandos ryšius, kad niekas nesijaustų vienišas. Tačiau anekdotai ir pasakojimai turi būti tinkami. Pavyzdžiui, prieš juokaudami apie koronavirusą, pasidomėkite, ar kas nors iš susitikimo dalyvių neturi sergančių artimų draugų ar giminaičių.

Istorijos pasakojimas sudomins auditoriją, nes jūsų kalba bus intriguojanti. Taigi būkite atsargūs, kad tai įjungtumėte.

Sujunkite istoriją ir vaizdus

Atsineškite popierių, lenteles ir diagramas. Leiskite dalyviams iš anksto pasiruošti vaizdų ir pristatymų, taip pat teiginių temų pasirinkimui. Balsas, vaizdo įrašai, emocijos ir humoras dabar turės naudingos grafinės informacijos, kurią lengva išmokti ir nukopijuoti.

Sukurkite savo tęsinį

Kaip ir įprastų susitikimų metu, svarbu sukurti internetinio susitikimo santrauką, pataisyti pagrindinius dalykus, santraukas ir mintis, o tada išplatinti ją visiems dalyviams.

Jei taip nutinka komandoje, galite padaryti šiuos gyvenimo aprašymus įdomesnius įtraukdami gifus, juokingas nuotraukas ir pan. Dėl to bus lengviau suprasti ir įsiminti.

Internetiniai susitikimai yra naujausias būdas išlaikyti jūsų komandą stiprią ir produktyvią. Kad internetinis susitikimas būtų efektyvus, jums reikia kokybiškos susitikimų erdvės, kruopštaus organizavimo ir griežto taisyklių laikymosi.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles