Return to portrait mode to see the content
To main page
Lie 31, 2022·4 min reading

Nuotolinės komandos pranašumai verslui

2020 m. kovą kilusi pandemija ir karantinas negrįžtamai pakeitė požiūrį į darbo vietą, biurą ir įmonės kultūrą. Ekstremaliomis sąlygomis prie internetinio formato ir nuotolinio komandinio darbo pavyko prisitaikyti net toms verslo sritims, kurios likus mėnesiui iki karantino taip neįsivaizdavo procesų skaitmeninimo: teisė, teatras, fotografija, apskaita, inžinerija ir kt. Papasakokite apie nuotolinio darbo pranašumus verslui.

Nuotolinės komandos

Nuotolinės komandos koncepcija?

Nuotoliniai darbuotojai gali dirbti savo darbus iš bet kur. Jie turi naudoti informacines ir ryšių technologijas, kad palaikytų ryšį su darbdaviu ir dirbtų efektyviai kaip komanda. Tačiau nuotolinė komanda vis dar veikia kaip vienas organizmas ir bendrauja internetu. Efektyvus komandinis darbas – tai virtualus susitikimas iMind vaizdo programoje.

Kokios yra nuotolinių komandų savybės?

Nuotolinių laisvų darbo vietų skaičius įdarbinimo tarnybose nuolat didėja. Be to, auga įvairių disciplinų specialistų poreikis, suteikiamas nuotolinis darbas be patirties. Be to, dėl darbo gali tekti visą dieną dirbti telefonu ir galbūt ne visą darbo dieną arba visą darbo dieną.

Tačiau, nepaisant to, kad nuotolinis darbas visiems atrodo patogus, toks įdarbinimas turi nemažai niuansų:

  • Jūsų saviorganizacija turi būti labai aukšto lygio. Namuose visada kyla pagunda prasiblaškyti arba leisti laiką socialiniuose tinkluose; dėl to galimi terminai, baudos, atleidimai, o tai nėra gerai versle dirbančiam kolektyvui.
  • Reikėtų turėti savo darbo vietą – šalia bėgiojantį vaiką; lojantis šuo, norintis jus įtraukti į žaidimą; veikiantis televizorius – visa tai gali labai atitraukti dėmesį nuo darbo ir sukelti neigiamų rezultatų.
  • Dažnos elektros energijos tiekimo ar interneto nutrūkimo problemos dažniausiai bus jūsų komandinio darbo problemos.

Tačiau dirbant nuotoliniu būdu yra daug daugiau privalumų. Pažiūrėkime į juos.

Kokie yra nuotolinių komandų pranašumai?

Darbas namuose atlaisvina laiko ir pinigų važinėjimui į darbą ir atgal, o tai yra vienas iš pagrindinių privalumų darbuotojams (metro ir autobusai, dujos, priežiūra, bilietų kainos ir pan.). Jūs gaunate papildomą porą valandų gyvenimo per dieną. Dėl to streso lygis dirbant nuotoliniu būdu, remiantis statistika, taip pat mažėja. Tačiau pakalbėkime apie nuotolinio komandos valdymo naudą verslo savininkams.

Produktyvumo padidėjimas

Verslo komandos, kurios dirba nuotoliniu būdu, yra efektyvesnės. Tai patvirtino, pavyzdžiui, Stanfordo universiteto mokslininkai, kurie išsiaiškino, kad dirbant iš namų produktyvumas padidėja vidutiniškai 13 proc. Patys ekspertai tai pavadino „dideliu pagerėjimu“, kuriuos rezultatai šokiravo.

Mažiau laiko susitikimams

Įmonės, kurios leidžia dirbti nuotoliniu būdu, paprastai rengia mažiau susitikimų ir baigia juos anksčiau. Efektyviam darbui lieka daugiau laiko. Kiekvienas susitikimas, kurio išvengiama naudojant asinchroninį ryšį, sutaupo pinigų.

Aukštesnė darbuotojų kvalifikacija

Nuotolinis darbas pritraukia aukštos kvalifikacijos specialistus, kurie yra motyvuoti, organizuoti ir gali prisiimti asmeninę atsakomybę.

Darbo lankstumas

Leidžia dirbti lanksčiomis valandomis ir valdyti darbo eigą savo tempu, kai esate produktyviausias. Iš to išplaukia, kad toks darbas tinka tik disciplinuotiems asmenims, turintiems aukštą saviorganizacijos ir savikontrolės lygį. Antras privalumas – lankstumas.

Pažangūs mokymai geriausiems darbuotojams

Geriausius nuotoliniu būdu dirbančius darbuotojus galite siųsti mokytis į užsienį. Be to, tyrimai rodo, kad nuotoliniai darbuotojai išbūna ilgiau nei biure dirbantys darbuotojai.

Gaukite prieigą prie geriausių talentų iš viso pasaulio

Nesvarbu, kur jie gyvena, galite pasamdyti puikių žmonių. Dėl to gaminamas darbas yra kokybiškesnis, o programuotojų ir kitų darbuotojų samdymas kainuoja pigiau.

Kaip sužinoti, ar nuotolinė komanda jums tinka?

Ne visi žino, kaip dirbti nuotoliniu būdu. Norint sėkmingai perkelti darbuotoją į nuotolinį darbą be gailesčio, reikia šių savybių:

  • Drausmė. Nėra prižiūrinčio vadovo. Asmuo turi dirbti savarankiškai ir laikytis projekto terminų. Nežiūrėkite juokingų filmų ir nežaiskite žaidimų.
  • Organizacija. Darbuotojas turi planuoti savo darbo dieną ir šio plano laikytis. Jis turi prisiminti visas užduotis ir jas atlikti laiku.
  • Nepriklausomybė. Dirbdamas nuotoliniu būdu darbuotojas yra savarankiškesnis. Dirbant nuotoliniu būdu, jis priima savarankiškesnius sprendimus nei biure. Toks pasirinkimas turi būti toks, kad darbuotojas būtų vienas.
  • Atsakomybė. Dirbant nuotoliniu būdu suvaldyti procesą sunkiau. Darbuotojas privalo atsakingai žiūrėti į kiekvieną užduotį, vykdyti visus reikalavimus ir laikytis terminų.

Patikrinkite, ar galite samdyti tokius žmones ir ar pritariate darbo aplinkai.

Atidžiai pasvėrus nuotolinio darbo privalumus ir trūkumus, aiškėja viena išvada: tokia darbo rūšis labiausiai tinka patyrusiems darbuotojams, kuriems nereikia pašalinės pagalbos. Galite galvoti apie nuotolinį darbą kaip būdą padidinti savo pajamas. Žmonėms, gyvenantiems mažuose miesteliuose, kuriuose dirba nedaug darbuotojų, tai labai džiugina. Be to, internetiniai laisvai samdomi darbuotojai kartais gauna didesnį atlyginimą nei siūloma vietinėje darbo rinkoje.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles