Return to portrait mode to see the content
To main page
Lie 28, 2022·4 min reading

Brėžiniai nuotoliniam komandos formavimui

Covid įstatymai buvo taikomi komandos formavimui ir nuotoliniam komandos darbui. Tai reiškia, kad didžioji dalis bendravimo vis tiek vyks internetu per virtualius susitikimus, o tradicinis komandos formavimas ir dėl to verslo veikla vėl bus atidėta neribotam laikui.

Tačiau suprantame, kad dabar svarbu suburti ir motyvuoti komandą, kad ji dirbtų efektyviai. Kad galėtumėte sėkmingai ir įdomiai formuoti komandą net ir atokioje aplinkoje, siūlome nedidelį internetinių piešimo pratimų ir virtualių piešimo žaidimų pasirinkimą.

Brėžiniai nuotoliniam komandos formavimui

Kodėl komandos formavimas yra svarbus?

Komandos formavimo veikla skatina dalyvių bendradarbiavimą, paramą ir pasitikėjimą įmone. Komandos formavimas gali būti atliekamas naudojant įvairius modelius, kurių kiekvienas turi unikalių savybių ir tikslų.

Pirmiausia aptarkime, kada itin svarbu planuoti komandos formavimą, ypač nuotolinį komandos formavimą per virtualius susitikimus. Dažniausi iššūkiai, kuriuos komandos kūrimas sprendžia nuotoliniam darbuotojams, yra šie:

  • bendravimo sutrikimas;
  • tikėjimo trūkumas;
  • komandinio darbo trūkumas;
  • sumenkinti kolegų darbo svarbą;
  • atsakomybės už rezultatą „perdavimas“ kam nors kitam.

Komandos vadovas jau sunerimsta, kai pasireiškia nors vienas iš šių „simptomų“. Šiuos trūkumus dažnai galima lengvai ir neskausmingai ištaisyti, jei jie laiku nustatomi.

Kaip galite pagerinti savo komandos rezultatus?

Kokios yra geriausios internetinių komandos formavimo pratimų strategijos? Pirmiausia apsispręskite dėl savo tikslų ir uždavinių. Pavyzdžiui, galbūt norėsite tobulinti savo projektų valdymo ar derybų įgūdžius. Jūsų bendros pastangos turėtų duoti rezultatų, kurie padėtų pasiekti savo tikslus ir būtų naudingi tiek visai bendruomenei, tiek kiekvienam jos nariui.

Planuodami treniruotę apsvarstykite laiką, kurį norite skirti kiekvienam pratimui. Pratimai, reikalaujantys grupinio problemų sprendimo, pareikalaus ilgesnės veiklos nei trumpi ledlaužiai.

Taip pat atkreipkite dėmesį į kultūros normas, kurių dalyviai ir žmonės turi laikytis. Intravertams kalbėti per grupinius pokalbius gali būti sunkiau.

Komandos piešimo koncepcija

Dailės terapija ne kartą įrodė savo veiksmingumą mažinant stresą, išreiškiant emocijas ir gerinant nuotaiką. Ne visada įmanoma piešti dažais ar pieštukais, tačiau šią alternatyvą galima rasti internete, kur įrankių dėžė yra daug didesnė ir apima smėlį, ugnį, pikselius, geometrines figūras ir augalų dalis. Visus sukurtus meno kūrinius galima atsisiųsti į kompiuterį arba bendrinti su draugais socialiniuose tinkluose.

Kokie žaidimai tinka eskizams?

Jei nežinote, kaip padaryti internetinius susitikimus malonesnius ir paskatinti kolegų komandinį darbą, išbandykite virtualius komandos eskizus.

Doodle žaidimas

Šis įdomus žaidimas skatina dialogą, komandinį darbą ir originalų mąstymą. Kai naudojate konferencijų programinę įrangą, pvz., nemokamą „iMind“ pokalbių programą, kuri leidžia komandoms pasiskirstyti į virtualius kambarius, tai veikia puikiai.

Nupieškite kovojančią komandą, nupieškite žaidimą

Smagi veikla, leidžianti komandoms žaisti kartu per atstumą, vadinama Draw Battle. Šį žaidimą turi žaisti dvi komandos, kurių kiekvienoje turi būti bent du žaidėjai. Tada ištraukiamas tas pats žodis ir dvi komandos pradeda jį spėlioti. Likę žaidėjai turi atspėti vardą po žaidėjo, kuris piešia. Kiti nariai gali įvesti savo geriausius spėjimus, o programa parodys, ar jie buvo teisingi, ar ne. Premijos taškai skiriami komandai, kuri gali nuspėti greičiau.

Matai, ką noriu pasakyti?

Stalo žaidimas neribotam linksmumui, išradingam, juokingam ir sukeliančiam priklausomybę. Esant tokiai situacijai, teks varžytis dėl memų karaliaus titulo. Žaidėjai turi sukurti juokingiausius memus, suderindami korteles su garsiais interneto memais su linksmais dainų tekstais.

Internetinė iliustracija

Rašykite specialiu rašikliu ir stebėkite, kaip tai materializuojasi savo įrenginio ekrane! Norėdami tai padaryti, tiesiog įdiekite programą savo išmaniajame telefone ar planšetiniame kompiuteryje. Nukreipkite savo įrenginio kamerą į tapytoją ir jo kūrinys bus rodomas ekrane. Naudodama šiuos vaizdų pasiūlymus, jūsų komanda turi atspėti žodį.

Ko man reikia norint žaisti?

Nėra daug atsargų žaisti su nuotoline komanda. Tačiau vis dar yra keletas dalykų, kurie gali būti naudingi. Žemiau yra sąrašas.

Ekrano bendrinimas

Norint pasidalinti savo nuotrauka ar bet kuo kitu, ko reikalauja žaidimo taisyklės, su kitais komandos nariais, jums reikės tam tikrų vaizdo konferencijų paslaugos funkcijų.

balta lenta

Jei norite, kad komanda atspėtų, ką piešiate ar rašote, jums reikės baltos lentos. Internete yra daug svetainių, kurios tai siūlo. Taigi pasiruoškite iš anksto.

Stacionarus

Net jei kuriate ir žaidžiate internete, jums vis tiek gali prireikti popieriaus ir rašiklio, kad galėtumėte užsirašyti ar piešti eskizus.

Interneto žaidimų platforma

Visoms žaidimų paslaugoms, kuriomis ketinate naudotis, reikia pasiruošti iš anksto, todėl pasidalykite nuorodomis su savo komanda.

Naudodami virtualius komandos susitikimus galite palaikyti ryšį su savo darbuotojais nuolat fragmentuotoje darbo vietoje.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles