Return to portrait mode to see the content
To main page
Geg 30, 2022·4 min reading

Linksmi vaizdo skambučiai žaisti su savo komanda

Darbo eiga yra gana įtempta. Tačiau yra komandos formavimo praktika, kad tai būtų maloniau. Tai padeda parodyti, kad žmonių darbas yra vertinamas ir vertingas komandos vadovui bei įmonei. Tačiau, kad komandos formavimo strategijos būtų veiksmingos, jos turi apimti įdomią veiklą, kuri daro komandą laimingesnę.

Vaizdo skambučiai žaidimuose

Kas yra komandos formavimas?

Komandos formavimas – tai praktika, apimanti veiklą, kurioje tos pačios komandos nariai smagiai leidžia laiką kartu. Jie gali kalbėtis ne verslo temomis, žaisti žaidimus ar atsipalaiduoti kartu. Toks bendravimas ypač svarbus nuotolinėms komandoms.

Komandos formavimo renginius galite organizuoti kur nors susibūrę arba nuotoliniu būdu naudodamiesi internetinių susitikimų galimybėmis. Virtualūs komandos formavimo susitikimai turi savo privalumų ir trūkumų, tačiau įrangos naudojimas gali neutralizuoti daugumą internetinio formato trūkumų.

Neformalių susitikimų svarba

Kartais žmonėms reikia organizuoti neformalią veiklą su savo komandos draugais. Tai būtina psichologiniam klimatui kolektyve ir ateities darbo rezultatams gerinti. Kai žmonės susirenka su savo kolegomis komandos formavimui, jie patenka į kontekstą, kuris suteikia daugiau galimybių išreikšti save.

Pavyzdžiui, kai žmonės kartu žaidžia žaidimus, jie patiria jaudulį ir norą laimėti. Stiprūs jausmai daro žmones nuoširdesnius ir parodo savo charakterį, o tai padeda komandos draugams geriau suprasti vieni kitus ir greičiau rasti bendrą kalbą. Taigi, vaizdo konferencijų idėjos padeda pagerinti santykius komandoje ir skatina produktyvesnį darbą atliekant ateities užduotis.

Psichologiniu požiūriu smagi veikla veikia kaip pasikrovimas. Žmonės savo laiką naudoja ne tam, kad patirtų įtampą ir stresą, o tam, kad atsipalaiduotų ir su malonumu praleistų laiką kartu. Gerai organizuotas renginys verčia darbuotojus pajusti savo vadovų pritarimą. Ir jei žmonės suvokia, kad jų viršininkai atkreipia dėmesį ir vertina jų pastangas bei darbą, tai verčia visus jaustis naudingais. Taigi, žaidimų vaizdo skambučiai ir kita komandos formavimo veikla didina motyvaciją.

Idėjos veiklai vaizdo skambučių metu

Jei ieškosite vaizdo skambučio, rasite daug įdomių dalykų. Bet jei visa kita nepavyksta, visada yra galimybė žaisti vaizdo konferencijų žaidimus. Dauguma jų yra senos kaip auksas, todėl jūsų komandos draugai tikriausiai bus su jais susipažinę. Žaidimai, kuriuos galima žaisti vaizdo skambučio metu, gali būti:

  • atspėkite, kas – nesvarbu, nuotoliniu būdu ar vietoje, visada juokinga;
  • niekada aš niekada ... - yra blaivių ir alkoholinių vakarėlių variantų, todėl pagalvokite, kas geriausiai tinka jūsų atveju;
  • charades – pasinaudokite galimybe mesti iššūkį savo komandiniam darbui, bet juokingame kontekste;
  • paaiškinti žodį (slapyvardį) – visada patogus pasirinkimas, kurį galima keisti naudojant savo profesinę terminiją;
  • parodyti žodį – šarados variantas;
  • atspėkite dainą – sužinokite daugiau apie komandos draugų muzikines nuostatas ir parodykite savo;
  • fonogramų mūšis – varžytis charizma, kūrybiškumas, vaidyba ir parodija;
  • internetinis komandos formavimo bingo – sužinokite daugiau įdomių faktų apie žmones.

Bet kuris iš šių ar kitų jūsų pasirinktų gali būti labai naudingas norint sužinoti daugiau vienas apie kitą. Jei norite, būkite kūrybiškesni ir pakeiskite bet kurį jums labiausiai patinkantį žaidimą. Jis nuspalvins seną klasiką naujomis spalvomis ir atnaujins jūsų komandos formavimo idėją.

Kaip linksmi žaidimai veikia santykius atokiose komandose?

Kuo daugiau jūsų neformalioje vaizdo konferencijoje reikės ieškoti informacijos apie savo komandos narius, tuo geriau suprasite žmonių gyvenimus. Kuo daugiau jis įtrauks jus į bendravimą, tuo geresni jūsų bendravimo įgūdžiai. Pasirinkite veiklą, kuri atitiks šiuos kriterijus:

  • Susiję su jūsų dabartine komandos formavimo užduotimi. Ar jums visiems reikia daugiau sužinoti apie vienas kito gyvenimą? O gal geriau bendravimo įgūdžius lavinti komandoje? Apibrėžkite kalbą ir sekite ją.
  • Daugumai jūsų komandos narių patinka ši idėja. Jei pasirinkote veiklą, bet jūsų komanda laiko tai laiko švaistymu, tai neduos jokio rezultato.
  • Visi aprūpinami dalyvavimui reikalinga įranga (jei reikia). Daugeliui žaidimų šių dalykų nereikia, bet jei rasite ką nors ypatingo, pasirūpinkite, kad visi turėtų reikiamų daiktų.

Jei jūsų pasirinkta veikla atitinka visus aukščiau išvardintus kriterijus, tai greičiausiai smarkiai padidins jūsų komandos produktyvumą. Bet kokiu atveju, net jei praleidote pagrindinę užduotį, kurią reikia atlikti, pirmiausia reikia suteikti džiaugsmingą pramogą su teigiamomis emocijomis ir linksmais prisiminimais.

Komandos formavimo sesijos ir kita neformali veikla yra naudingos darbo eigai. Jie leidžia jums sužinoti naujos informacijos apie jus supančią aplinką, susirasti draugų, užmegzti tvirtesnius santykius ir užmegzti tarpusavio supratimą.

Galiausiai, neformalūs renginiai – tai galimybė kiekvienam atsipalaiduoti ir pabėgti nuo visur mus kankinančių problemų ir problemų. Naudodamiesi iMind programėle galite užtikrinti geriausią skambučių kokybę savo komandos konferencijoms ir mėgautis procesu be pertrūkių.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles