Return to portrait mode to see the content
To main page
Geg 5, 2022·3 min reading

Kaip ekrano bendrinimas gali padėti bendradarbiauti nuotoliniu būdu?

Kad darbo eiga būtų efektyvesnė, šiandien žmonės naudojasi viena iš labiausiai paplitusių nuotolinio ryšio priemonių – vaizdo konferencijų programomis. Tai svarbu sparčiai besikeičiančioje globalioje situacijoje ir iššūkiuose. Tačiau kaip produktyviausiai išnaudoti matomumą vaizdo konferencijos metu?

Vaizdo konferencija

Vaizdo skambučiai šiuolaikinio verslo kontekste

Internetinių susitikimų naudojimas padeda įmonėms išvengti problemų, susijusių su judėjimo apribojimais tame pačiame regione arba tarp regionų. Tai buvo ypač įspūdinga, kai COVID-19 apvertė mūsų gyvenimus aukštyn kojomis. Pastaraisiais metais vaizdo konferencijų įranga įrodė šiuos pranašumus:

  • leidžia sutaupyti laiko kelyje;
  • leidžia taupyti išteklius;
  • suteikia daugiau komforto;
  • tai daug lankstesnė nei susitikimai akis į akį;
  • tai supaprastina techninę komandos darbo dalį.

Apibendrinant šiuos privalumus, vaizdo konferencijos turi daug pranašumų, palyginti su įprastiniais susitikimais. Tačiau reikia atsižvelgti į keletą sunkumų.

Nuotolinių susitikimų iššūkiai

Dauguma sunkumų, su kuriais gali susidurti žmonės, organizuojantys bendravimą internetu, yra susiję su technine puse. Vaizdo ir garso kokybė vaidina lemiamą vaidmenį. Tačiau labai svarbus ir programinės įrangos pasirinkimo ir konfigūravimo klausimas. Kad išvengtų šių problemų, įmonė turėtų organizuoti mokymus, kad komandos išmoktų naudotis programine įranga. Jie taip pat turėtų aprūpinti specialistus patogia įranga.

Kiti iššūkiai yra susiję su psichologinėmis problemomis, kurias kiekvienas žmogus turi išspręsti pats.

Ekrano bendrinimas ir naudojimas

Internetinio susitikimo ekrano bendrinimas yra viena iš naudingiausių internetinių konferencijų programinės įrangos funkcijų. Tai padeda dalytis informacija naudojant vaizdinę pagalbą, bendrinant puslapius ar dokumentus, atidarytus darbalaukyje.

Ši funkcija plačiai naudojama švietimo, rinkodaros ir kitų pristatymų, komandinio darbo ir trikčių šalinimo tikslais. Matant viską, kas aptarta, ekrano bendrinimas komandiniame darbe padeda sutelkti dėmesį ir pasiekti geresnių rezultatų.

Ekrano bendrinimo privalumai dirbant nuotoliniu būdu

Ekrano bendrinimas konferencijos metu turi neabejotinų pranašumų. Organizuodami internetinį ekrano bendrinimo susitikimą galite:

  • sutelkti dėmesį į visus – jei žmonėms prieš akis yra vaizdinė demonstracija, lengviau sekti diskusijos liniją;
  • taupo laiką – nereikia tiek aiškinti ar aprašinėti, nes galima pademonstruoti (be to, geriau įtikinėti);
  • bendradarbiavimas tampa sklandesnis – kai žmonės turi galimybę pademonstruoti savo idėjas, jos aiškesnės nuo pat pradžių, todėl nereikia ginčytis;
  • palaiko nuotolinius darbuotojus – jie labiau demonstruoja savo darbą ir analizuoja savo klaidas;
  • padeda komandai susimąstyti – naudojant ekrano dalijimosi vaizdo įrašą, idėjos sukuriamos greičiau, turi geresnį pagrindą ir yra vaizdžiai aptariamos.

Galbūt rasite daugiau privalumų, tačiau esmė ta, kad demonstracinė versija daro darbo eigą prasmingesnę.

Komandos ekrano bendrinimas: kaip tai padaryti

Atsižvelgiant į naudojamą programinę įrangą, galite keisti ekrano bendrinimo patirtį komandinio darbo kontekste. „iMind“ programėlė leidžia vienu metu ekranu dalytis iki dvylikos vartotojų. Naudodami tokią funkciją galite organizuoti savo darbą taip:

  1. Būsimo susitikimo temą paskelbkite iš anksto.
  2. Nurodykite, ką kiekvienas dalyvis turi paruošti.
  3. Pradėkite konferenciją ir išklausykite kiekvieną idėją po vieną.
  4. Aptarkite juos naudodami kelių ekranų bendrinimą.
  5. Apibendrinti ir apibendrinti.

Atsižvelgiant į planuojamo susitikimo formatą, šie veiksmai gali būti užbaigti arba sutrumpinti.

Jei ieškote geros idėjos, kad jūsų susitikimai būtų produktyvesni, bendradarbiaudami apsvarstykite galimybę bendrinti ekraną. Matomumas daro viską daug aiškiau ir suteikia geriausius rezultatus.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles