Return to portrait mode to see the content
To main page
Geg 24, 2022·3 min reading

Kaip vaizdo pokalbiai gali padėti jūsų verslui ir klientams?

Naudodami įvairias priemones, kad verslas veiktų, žmonės masiškai naudoja technologijas. Nuotolinis darbas tapo plačiai paplitęs nuo tada, kai pasaulį užklupo pandemija, tačiau jis veikia ne tik vidaus organizacijoje. Klientų palaikymas taip pat vystosi, o tokie dalykai kaip vaizdo pokalbių palaikymas dabar yra įprasti.

Vaizdo pokalbių klientų aptarnavimas

Šiuolaikinio bendravimo internetu ypatybės

Šiandien daugiau nei bet kada anksčiau naudojame internetinės komunikacijos priemones. Yra daug privalumų, susijusių su momentinių pranešimų siuntimu naudojant programas, vaizdo konferencijų programinę įrangą ir kitas priemones. Tai padeda sutaupyti laiko ir pinigų keliaujant, ieškant, priimant sprendimus, diskutuojant ir pan. O šiuolaikinio gyvenimo būdo dėka žmonės naudojasi šia galimybe, kad bendravimas būtų dar efektyvesnis.

Ypatingas momentas – garso ir vaizdo kanalų naudojimo pusiausvyros pasikeitimas. Mūsų partneriai, kolegos ir klientai vis dažniau reikalauja tik vaizdo, o ne garso komunikacijos. Tai leidžia produktyviau bendrauti ir sutaupyti laiko. Štai kodėl skambučiai dėl klientų aptarnavimo ir kitų poreikių nėra patogesni.

Kas yra vaizdo pokalbis?

Vaizdo pokalbiai yra labai panašūs į vaizdo konferencijas. Pagrindinis skirtumas yra tas, kad vaizdo konferencija gali reikšti internetinį susitikimą, internetinį seminarą, vaizdo skambutį ir pan. Vaizdo pokalbis yra dviejų žmonių bendravimas akis į akį. Štai kodėl dažnai vartojamas terminas „vaizdotelefonija“.

Kaip įmonės naudoja vaizdo pokalbius verslui?

Žmonės dažnai naudojasi vaizdo pokalbiais bendraudami su draugais ar šeimos nariais, tačiau šiais laikais vis daugiau dėmesio sulaukia vaizdo pokalbių verslo programos. Tai leidžia žmonėms greitai susisiekti, aptarti aktualius klausimus ir pagreitinti sprendimų priėmimą. Rinkodaroje ir partnerystėse laikas yra esminis dalykas, todėl žmonės naudojasi kiekviena galimybe jį sutaupyti.

Atrodo, kad internetiniai susitikimai tarnauja tam pačiam tikslui, bet tai neteisinga. Internetiniai susitikimai labiau tinka verslo susitikimams, kuriuose vienu metu aptariami keli klausimai: darbas su projektu, savaitės apžvalga, pristatymas ir kt. Tuo pačiu metu verslo vaizdo pokalbis gali pagreitinti skubių klausimų sprendimą. reikia nedelsiant spręsti. Būtent dėl šios priežasties taip plačiai naudojamos vaizdo pokalbių paslaugos klientams.

Vaizdo pokalbis klientų aptarnavimui

Naudodamiesi galimybe susisiekti su palaikymo komanda per vaizdo įrašą, klientai gali aiškiai paaiškinti ir parodyti savo rūpesčius. Akivaizdu, kad tai smarkiai padidina darbo rezultatą, todėl įmonė gali pateikti savo klientams geresnius produktus ir paslaugas.

Taupomas laikas atveria daugiau galimybių aptarnaujamų klientų skaičiui. Bet norint sukurti geresnę psichologinę aplinką klientų aptarnavimo darbuotojams, geriau samdyti daugiau darbuotojų šiam darbui. Taigi internetinės vaizdo pokalbių paslaugos padidina produktyvumą ir sutaupo pagrįstą balansą.

Vaizdo pokalbių privalumai verslui ir klientams

Atsižvelgiant į visa tai, kas išdėstyta pirmiau, privalumų sąrašas apima:

  • paspartinti pagalbos tarnybos darbą;
  • padaryti jį produktyvesnį;
  • taupo laiką;
  • geresnių rezultatų siekimas tobulinant įmonės produktą ar paslaugą;
  • nuolatinių klientų bazės sukūrimas;
  • padidinti prekės ženklo žinomumą.

Kuo geriau teiksite klientų aptarnavimą, tuo didesnė tikimybė plėsti savo verslą. O šiuolaikinės įrangos naudojimas – dar viena galimybė ja pasinaudoti.

Vaizdo pokalbių ateitis

Šiuolaikinių technologijų ateitis kartais atrodo niūri. Vaizdo pokalbiai vis dar kuriami, tačiau manome, kad jie bus daug įprastesni nei dabar. Galbūt kada nors tai bus vienintelis būdas susisiekti su palaikymo tarnyba. Be to, taip sparčiai vystantis virtualios realybės technologijoms, tikėtina, kad tolimoje ateityje jos taps dar vienu pagalbiniu įrankiu.

Vaizdo pokalbių palaikymas neabejotinai yra viena iš pagrindinių bendravimo su klientais sričių. Tai greita ir duoda rezultatų, todėl jo naudojimas tik augs. Naršykite iMind programėlę, kad gautumėte šiuos ir daugiau, ir padarykite savo darbo eigą dar sklandesnę.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles