Return to portrait mode to see the content
To main page
Bal 8, 2022·3 min reading

Kaip pasirinkti foną vaizdo skambučiui?

Įmonės šiuo metu susiduria su daugybe naujų iššūkių, prie kurių reikia prisitaikyti. Pastaraisiais metais susiformavusi nuotolinio darbo paradigma kuria naujas verslo etiketo taisykles. Tai paliečia ypatingą internetinių susitikimų aspektą.

Kas yra vaizdo susitikimas?

Vaizdo konferencija arba vaizdo susitikimas – tai renginys, organizuojamas naudojant atitinkamą įrankį, leidžiantį naudoti vaizdo skambučius nuotoliniams įmonių ir asmenų grupių susitikimams. Jie išpopuliarėjo verslui po pandemijos pradžios 2020 m., kai visas pasaulis buvo priverstas dirbti nuotoliniu būdu.

Bendrosios vaizdo susitikimų taisyklės

Kaip ir tiesioginiai susitikimai, vaizdo susitikimai turi savo taisykles. Tarp pagrindinių yra:

  • punktualumas – geriau laikytis tikslaus grafike nurodyto laiko;
  • būkite gerai prižiūrimi – dirbdami namuose vis tiek turėtumėte laikytis dalykinio ar smart casual stiliaus;
  • vaizdo įrašas – padarykite savo veidą matomą, nustatykite šviesą, kad būtų patogu žiūrėti vaizdo įrašą;
  • garsas – prieš įeidami į kambarį patikrinkite ausines; išjunkite mikro, kai nekalbate;
  • fonas – saugokite asmeninio gyvenimo detales nuo smalsių akių.

Galite pridėti taškų, atsižvelgdami į savo nuomonę, tačiau efektyviausia jų laikytis. Jei šių taisyklių nesilaikoma, pritraukiate per daug dėmesio iš neigiamo požiūrio taško. Dėl to, net jei esi geras specialistas, susitikimuose su tavimi dirbti tiesiog nepatogu, nes tu visiems trukdai.

Fono svarba ir nauda

Kai kurie žmonės mano, kad vaizdo skambučio metu nesvarbu, kas vyksta jiems už nugaros, ir jie klysta. Kai ruošiate „Hangout“ foną, tai parodo jūsų mandagumą ir pagarbą komandai, kuri dalyvauja konferencijoje.

Nebūtina kiekvieną kartą valytis, bet galima pasirinkti paveikslėlį vaizdo konferencijos fonui. Taip sutaupysite laiko ir jūsų vaizdo įrašas atrodys tvarkingesnis kitiems. Tačiau daug kas priklauso nuo to, kokį internetinės kameros foną nustatėte. Nuotolinių verslo susitikimų atveju geriau naudoti kažką nuobodaus, neperkrauto detalėmis.

Kaip pasirinkti foną vaizdo skambučiui?

Pagrindinės paslaugų žinios

Kad ir kokią vaizdo konferencijų programinę įrangą naudotumėte, tokios programos kaip iMind paprastai suteikia vartotojams pagrindinius nemokamus fonus, kuriuos reikia įdiegti. Blur yra lengviausias pasirinkimas. Taip pat galite naudoti paprastą foną arba paprastas tekstūruotas nuotraukas su mažai detalių.

Kur rasti pasirinktinius fonus

Jei norite tinkinti vaizdo konferencijos foną, galite naudoti savo vaizdą. Tiesą sakant, jūs netgi galite pasirinkti Google, bet jei yra kokia nors įdomi tema, galite ieškoti kolekcijų.

Atsižvelgiant į visa tai, kas išdėstyta pirmiau, galima apibendrinti, kad vaizdo skambučių foną naudojate norėdami išreikšti savo rimtumą ir pagarbą. Tai galima palyginti su tuo, kaip žmonės suvokia jūsų išvaizdą ir stilių biure. Štai kodėl geriau nusistatyti foną nuo pat pradžių ir daugiau dėl to nesijaudinti.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles