Return to portrait mode to see the content
To main page
Geg 2, 2022·3 min reading

Kaip surengti sėkmingą nuotolinį interviu?

Šiandien nuolat susiduriame su poreikiu dirbti nuotoliniu būdu. Šiai nuotolinei formai reikia daug įrenginių, kurių mums nereikėtų, jei būtume biure. Be to, šis formatas reiškia nuolatinį mokymąsi, kaip elgtis, dirbti ir samdyti. Taigi, pasinerkime į nuotolinio interviu subtilybes ir sužinokime, kaip tai padaryti.

Nuotolinio pokalbio procesas

Nuotolinis interviu šiandieniniame verslo pasaulyje

Pasaulis tapo nutolęs nuo COVID-19 protrūkio 2020 m. pradžioje. Nuo to laiko beveik kiekviena pramonės šaka privertė savo darbuotojus dirbti nuotoliniu būdu. Nepriklausomai nuo to, ar įmonės visiškai ar iš dalies perėjo prie nuotolinio formato, atsirado vienas naudingiausių variantų – naujus specialistus samdyti nuotoliniu būdu.

Nuotolinio pokalbio procesas yra daug patogesnis abiem pusėms, atsižvelgiant į jų naudojamą aplinką ir laiko taupymą. Be psichologinių ir laiko veiksnių, taip pat yra galimybė išmokti kandidato įgūdžių. Prisijungimas prie konferencijos pokalbiui suteikia galimybę atlikti kitą veiklą ir taip įvertinti profesionalumą.

Tai tik keletas privalumų, kuriuos siūlo vaizdo interviu, tačiau jų pakanka, kad tai būtų pageidaujamas samdymo būdas.

Interviu procesas įdarbinimo įmonei

Dažnai matome patarimus kandidatams, kaip sėkmingai išlaikyti pokalbį, tačiau straipsnių įdarbinimo efektyvumo tema yra kur kas mažiau. Tačiau prieš pereidami prie patarimų, turime apibrėžti, kaip vyksta bendravimas:

  • mažas abstraktus dialogas – penkios minutės neformalaus pokalbio, kad kandidatas šiek tiek įsijaustų ir įvertintų savo neformalaus bendravimo įgūdžius;
  • pagrindinė dalis – atkreipiamas dėmesys į ankstesnę pretendento patirtį;
  • užduokite vienas kitam klausimus – pirmiausia klausimai kyla iš įdarbintojo, tada iš kandidato;
  • Apatinė eilutė – kiekviena pusė iš diskusijų daro išvadas.

Pirmiau aprašytas procesas yra įprastas daugeliui interviu, nesvarbu, ar jie vyksta vietoje, ar per vaizdo konferenciją.

Proceso sudėtingumas

Vykdydami interviu internetu žmonės gali susidurti su įvairiomis problemomis, dažniausiai susijusiomis su techninėmis problemomis. Tarp šių problemų žmonės patiria:

  • garso ir vaizdo trikdžiai dėl prasto interneto ryšio ar nekokybiškos įrangos;
  • kitos ryšio problemos, susijusios su netinkamai veikiančia nemokama vaizdo konferencijų programa;
  • bet kokie techniniai gedimai, dėl kurių neįmanoma įjungti ar prijungti kompiuterio, atsiradę dėl force majeure.

Be šių problemų, verbuotojui sunkiau analizuoti neverbalinius signalus, kuriuos žmogus siunčia pokalbio metu. Tai nėra kritiška, jei asmuo pretenduoja į pareigas, kuriose nėra bendravimo su žmonėmis. Bet jei taip, pašnekovo užduotis didėja eksponentiškai.

Patarimai, kaip internetinius interviu padaryti efektyvesnius

Siekdamas geriausio rezultato atrenkant kandidatą pašnekovas turi būti gerai pasiruošęs. Naudojant šiuos patarimus, internetinis interviu bus labiau informatyvus ir efektyvus:

  • patikrinkite pokalbiui reikalingą techninę ir programinę įrangą – numatykite galimas technines problemas ir prisistatykite kaip įmonės atstovas;
  • plano turėjimas – tai padeda sutaupyti laiko ir organizuoti diskusiją taip, kad jūs ir jūsų pašnekovas geriau orientuotųsi dialogo sraute;
  • informuoti kandidatus apie nuotolinio pokalbio detales – papasakoti apie šias detales pakviestas į internetinį susitikimą ir aiškiai jas atsiųsti tą pačią dieną;
  • prieš pokalbį duokite mažas užuominas – tai daug geriau, nei bandyti prisiminti visus norimus klausimus ar visus dalykus, kuriuos norite aptarti;
  • laikykitės nuotolinio etiketo taisyklių – nustatykite garsą ir vaizdo įrašą į bet ką nepageidaujamo, kad netrukdytų jūsų procesui.

Tai yra pagrindiniai dalykai, kurie padės pasiekti geriausių rezultatų. Kiti gali būti pridėti, atsižvelgiant į jūsų įmonės kompetencijos srities specifiką.

Ko negalima padaryti per nuotolinį pokalbį?

Atsakymas į šį klausimą apima bet ką: susipažinimą, pernelyg asmeniškus klausimus, abstrakčius samprotavimus, nesusijusius su tema, ir kandidato savybių įvertinimą.

Nuotolinio darbo pokalbio vedimas yra galimybė įdarbinti naujus specialistus. Ir kuo toliau technologijos, tuo daugiau galimybių atsiveria. iMind vaizdo konferencijų programėlės naudojimas yra lengviausias būdas be techninių trukdžių gauti kuo daugiau iš svarbios informacijos.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles