Return to portrait mode to see the content
To main page
Geg 9, 2022·3 min reading

Kaip patobulinti virtualius susitikimus su minčių žemėlapiais?

Kuo daugiau žmonių jie bando bendrauti, tuo daugiau išteklių jie naudoja. Kartais sunku rasti tai, kas būtų veiksminga ir paprasta naudoti. Tačiau minčių planavimo susitikimai yra puikus būdas padidinti jūsų dėmesį ir kitus internetinių susitikimų aspektus.

Minčių žemėlapių naudojimas susitikimuose

Internetinių susitikimų ypatybės

Vaizdo konferencijų komandos susitikimai yra būdas organizuoti nuotolinį bendravimą. Tačiau dėl savo savybių rezultatai gali labai skirtis nuo įprastų susitikimų išvykoje. Šios savybės turi dvi puses, teigiamą ir neigiamą, ir jos yra tokios:

  • Sutaupykite laiko – jums nereikia gaišti laiko keliaujant į biurą ar kitus regionus. Tai suteikia laisvės jausmą, tačiau šis jausmas atpalaiduoja ir kartais vargina.
  • Komfortas – kažkas dirba iš biuro, o kažkas jungiasi iš bet kurios jiems patogios vietos. Tai sukelia atsipalaidavimo jausmą, turi įtakos saviorganizacijai ir kartais sukelia psichologinių problemų. Visa tai labai veikia mūsų susikaupimą komandinio darbo metu.
  • Aparatinės įrangos naudojimas internetinių susitikimų metu palengvina techninės įrangos naudojimą nei biuro aplinkoje. Tačiau kartais dėl garso, vaizdo ir ryšio kokybės problemų darbo eiga tampa neįmanoma.

Pirmieji du punktai turi įtakos konferencijos dalyvių dėmesiui. Ir šią problemą gana lengva išspręsti naudojant patogią parengiamąją ir vaizdinę priemonę.

Kodėl svarbu gerai pasiruošti internetiniams susitikimams?

Pagrindinis aspektas, išskiriantis biuro susitikimą nuo susitikimo internetu, yra tai, kad galite iš dalies matyti savo kolegas. Taigi visas neverbalinis bendravimas, kurį naudojote dėmesiui palaikyti, nebetaikomas. Todėl visi dalyviai turėtų padaryti savo pristatymus labiau matomus. Tas pats pasakytina ir apie pasiruošimą susitikimui. Plano rengimas, baigiamojo darbo žymėjimas ir susitikimo apibendrinimas turėtų būti dar atidesnis nei įprastai.

Kas yra minčių žemėlapis ir kokie jo pranašumai?

Minčių žemėlapis – vaizdinės priemonės variantas, renkantis asociacijas, susijusias su sąvoka (bet kokiu terminu, žodžiu, vaizdu ir pan.). Koncepcija turėtų būti centre, artimiausios idėjos turėtų atspindėti kategoriją, o tada iš ko šios kategorijos susideda. Galiausiai minčių žemėlapis turėtų atrodyti kaip hierarchinė radialinė lentelė, kurioje idėjos susietos linijomis, nurodančiomis ryšius tarp elementų.

Minčių žemėlapio pranašumai verslui yra šie:

  • trumpumas - pastebite pagrindinį dalyką;
  • matomumas – aiškiai suprantate idėjų santykį;
  • apibendrinimas – galima žiūrėti į visumą, atsižvelgiant į dalis;
  • kintamumas – galite keisti žemėlapį priklausomai nuo to, kokias idėjas generuojate.

Dėl šių privalumų nemokamus minčių žemėlapius lengva įdiegti bet kurioje komandos ar įmonės veikloje.

Minčių žemėlapių naudojimas vaizdo susitikimuose

Minčių žemėlapiai yra universalūs organizuojant ir rengiant virtualius susitikimus. Žemiau rasite dažniausiai pasitaikančius minčių žemėlapių naudojimo nuotoliniu būdu būdus:

  • susitikimo plano kūrimas – vietoj klasikinio plano naudokite darbotvarkės minčių žemėlapį, kad padidintumėte matomumą;
  • užrašų darymas susirinkimui – tinka tiek kolektyviniam, tiek individualiam naudojimui, padeda apibendrinti susitikimo idėjas ir rezultatus;
  • Padarykite savo pristatymą patrauklesnį – minčių žemėlapius lengva naudoti kūrybiškai, todėl labiau tikėtina, kad naudosite spalvas, vaizdus, šriftus ir kitas vaizdines priemones.
  • pagalba organizuojant kolektyvinį minčių šturmą – kadangi minčių žemėlapį galima keisti, idėjų skaičius ir derinys neturi įtakos jo išvaizdos kokybei;
  • Susitikimo apibendrinimas – aiškaus santykių matomumo pagalba galite susieti aptartus dalykus su rastais sprendimais ir tolimesniais žingsniais.

Atsižvelgiant į pasirinktą vaizdo konferencijų programą, galite naudoti atskirą minčių sudarymo programinę įrangą arba ją galima integruoti kaip internetinės konferencijų programos funkciją.

Populiarios minčių žemėlapių programėlės

Norėdami padidinti našumą, galite naudoti šias programas.

Populiarios minčių sudarymo programos

Pasirinkite patogų ir reklamuokite savo darbą iki naujų sėkmių.

Apskritai diskusijos matomumas visada geras. Jis taip pat veikia su skaidrių demonstracijomis, pristatymais ir minčių žemėlapiais. Tačiau naudodami minčių žemėlapių pranašumus kartu su iMind funkcijomis pasieksite dar geresnių rezultatų.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles