Return to portrait mode to see the content
To main page
Lie 22, 2021·4 min reading

Kaip vidinę komunikaciją įmonėje padaryti efektyvesnę?

Kaip vidinę komunikaciją įmonėje padaryti efektyvesnę?

Papasakosime, kaip užmegzti vidinę komunikaciją be pasiuntinių, kad darbuotojai nesiblaškytų (spoileris: vaizdo komunikacija – tavo draugas). Pateiksime keletą patarimų, kaip naudotis momentiniais pasiuntiniais, jei jų reikia.

Sėdėkite, atlikite svarbią viršininko užduotį. Terminai dega, bet užsidarėte kambaryje iš vidaus, nes žinote: jei niekas netrukdys, tada turėsite laiko. Ir tada pasigirsta pranešimo garsas. Patikrinate ir ten: „Ką galite pasakyti apie „Sostų žaidimo“ finalą? Jūs atsakote, ir laikas praėjo, ir vėl reikia atlikti svarbią viršininko užduotį, nes viskas buvo pamiršta.

900 respondentų apklausos duomenimis, ketvirtadalis jaučia poreikį į pranešimą reaguoti nedelsiant. Tik 7% prisipažino, kad jų neblaško pašalinis bendravimas momentiniuose pasiuntiniuose darbo metu. 93 proc. šio tipo vidinis bendravimas trunka iki 2 valandų ar ilgiau, vidutiniškai 40 minučių.

Kaip pagerinti darbinio bendravimo efektyvumą be momentinių pasiuntinių?

Kaip vidinę komunikaciją įmonėje padaryti efektyvesnę? ➤ 2

Rekomenduojame naudoti vaizdo susitikimus . Toks įmonės bendravimo būdas užmuš bet kokias užuominas apie vilkinimą.

  • Aptarkite daugiau klausimų greičiau naudodami vaizdo įrašą

Norėdami aptarti svarbius klausimus, mes įmonėje visada skambiname vieni kitiems vaizdo įrašu. Per 5 minutes galime išspręsti tai, kas užtruktų pusvalandį susirašinėjimo. Premija: veido išraiškos ir kūno kalba. Tai svarbu bendraujant, o susirašinėjimo kolega gali verkti, atsiųsdama jums džiaugsmingą jaustuką :-).

Pasiuntiniai: jūsų laukia varginantis laukimas, kol žiūrite į eilutę „Maša rašo ...“ - juk ne visi turi 600 simbolių per minutę greitį. Galite vilkti kelis kartus – laukdami atsakymo atlikite kitus darbus. Įgūdis yra naudingas, bet ne visada būtina jį naudoti.

  • Vaizdo skambučių programose nėra pramoginio turinio

Šypsenos ir juokas yra būtini darbe, jei nesate Bekingemo rūmų karališkojoje gvardijoje. Bet viskas turi būti saikingai. Per „Hangout“ daugiausiai minutę kalbėsitės apie kažką atitraukiančio, kad pralaužtumėte ledus, o tada imkitės darbo.

Pasiuntiniai: atidarę kolegos pranešimą „Telegram“, galite „pasukti neteisingu keliu“ ir eiti į kanalus, kurie nėra skirti vidiniam bendravimui. Sunku atsispirti pagundai pažiūrėti dar vieną memą mėgstamame kanale, o jei dėl to pamiršite atsakyti…

  • Reikia planuoti vaizdo darbo ralį

Be pagalbos skambučių visada suplanuojate vaizdo susitikimus. Visi dalyviai apie tai žino iš anksto ir gali susiplanuoti savo valandas, kad ralis niekam netrukdytų.

Pasiuntiniai: jų esmė yra rašyti ir gauti greitą atsakymą. „WhatsApp“ pokalbio nesuplanuosite: tai beprasmiška.

Dirbant nuotoliniu būdu, ištrinamos namų ir darbo ribos. Tiems, kurie nėra įpratę dirbti iš namų, ypač sunku persireguliuoti. TASS parašė gerą tekstą , kaip išlaikyti darbingą požiūrį ir nedirbti 24/7 tuo pačiu metu. Pridėsime patarimą: vidinei komunikacijai naudokite vaizdo įrašą.

Messengers: vargu ar norite gauti pranešimą per WhatsApp vidurnaktį: „papasakokite, kaip vyksta bendravimas dėl sandorio“. Ir rizika yra didelė!

Jokiu būdu be pasiuntinio: ką daryti?

Pasiuntiniai taip pat turi savo privalumų. Gebėjimas greitai išspręsti nedidelę problemą ir poreikio prisitaikyti prie kolegos nebuvimas. Parašiau jam, jei jis užsiėmęs – lauk atsakymo, neprivalai tuo pačiu būti laisvas. Šis punktas ypač svarbus augant pokalbio dalyvių skaičiui: įsivaizduokite 100 žmonių kompaniją, kuri tuo pačiu metu susitinka asmeniškai, kad nuspręstų, ką padovanoti įmonei gimtadienio proga :). O kaip surengti didelį ir efektingą vaizdo įrašą posėdyje skaitykite mūsų straipsnį apie kolektyvinių sprendimų priėmimą naudodami vaizdo įrašo nuorodą.

Yra keletas paprastų taisyklių, kurių turėtumėte laikytis, jei į savo darbo komunikaciją integruojate momentinius pasiuntinius:

  • Gerbk kolegų laiką

Tęsiant temą: nerašykite pranešimų ne darbo valandomis, nebent atsitiko kažkas skubaus, pavyzdžiui, sugriuvo serveris ar į biurą atskrenda paukščiai.

  • Nustatykite taisykles

Pietūs, kinas ir apkalbos – daugiausiai diskusijų nedarbinio bendravimo pasiuntiniuose temos . Nors tai skatina komandos formavimą, šios temos trukdo. Pašalinės temos – per pertraukas ir kavos pertraukėles bei darbo metu bendraukite darbe.

Kokią vaizdo konferencijų programinę įrangą turėtumėte naudoti?

Rekomenduojame išbandyti nemokamą vaizdo konferencijų programą „Mind“. Užregistruoti ir įdiegti vaizdo komunikaciją vidinėje komunikacijoje.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles