Return to portrait mode to see the content
To main page
Geg 20, 2022·3 min reading

Kaip kalbėtis virtualiuose susitikimuose?

Šiais laikais žmonės bendrauja įvairiomis priemonėmis: bendravimu akis į akį, trumposiomis žinutėmis, internetiniais susitikimais ar dar kažkuo. Ir mums patinka, kai pokalbiai yra vertingi ir informatyvūs. Tačiau pasitaiko situacijų, kai nekorektiška pradėti nuo darbo klausimų aptarimo, o čia pasitelkiamos smulkmenos.

„Business Small Talk“

Small talk ir jo svarba

Small talk – tai pokalbis, kuris paprastai vyksta tarp dviejų žmonių ir nesusijęs su niekuo svarbiu. Nedideli pokalbiai gali būti naudojami susitikimo pradžioje ir pabaigoje. Jis turi būti naudojamas, kai pokalbis apie susitikimą ką tik prasidėjo. Tai leidžia žmonėms prisistatyti ir dalytis informacija apie savo nuotaiką. Tai taip pat rodo teigiamus ketinimus bendradarbiauti ateityje bet kokiu klausimu.

Susitikimo pabaigoje dalykiniai pokalbiai yra švelni pokalbio pabaiga. Jei verslo diskusijos baigiasi staiga, žmonės jaučiasi nusivylę. Small talk leidžia padaryti tam tikras išvadas ir baigia pokalbį natūraliau.

Kaip pasiruošti smulkiam pokalbiui?

Kad kalbėdamas būtų veiksmingas (kad ir kaip absurdiškai tai skambėtų), turite šiek tiek pasiruošti. Galų gale, šie nereikalingi pokalbiai veikia kaip socialinė priemonė, padedanti bendrauti švelniau. Tačiau kartais yra plona riba tarp lengvo kalbėjimo apie nieką ir įkyrių kalbų, užmaskuotų kaip smulkmenos.

Kad išvengtumėte tokių nepatogumų, atkreipkite dėmesį į žmonių išvaizdą. Jis užsimins apie tas temas, kurių neturėtumėte liesti. Prieš eidami į susitikimą, galite sužinoti daugiau apie tai, ką verta aptarti, o ką ne.

Patarimai, kaip kalbėtis virtualiuose susitikimuose

Norėdami išvengti neigiamų pasekmių, kilusių pokalbyje su klientais ar partneriais, pasinaudokite šiais patarimais:

  • studijuoti profilius socialiniuose tinkluose – jei žinote, kas yra būsimo susitikimo dalyvis, galite rasti informacijos apie juos socialiniuose tinkluose ir sužinoti, kaip jie gyvena, kad rastumėte bendrą kalbą;
  • pasinaudokite savo patirtimi pasikalbėdami – paminėkite kai kuriuos atvejus ar įvykius, kurių liudininkais esate;
  • daugiau klauskite, mažiau kalbėkite – žmonės mėgsta kalbėti daugiau nei klausytis, todėl suteikite jiems galimybę;
  • padėkite jaustuką prie savo vardo – internetinės susitikimų programėlės puikiai tinka sklandžiai klausytis iš abiejų pusių: techninių ir tarpasmeninių.

Naudodamiesi šiais punktais galite surinkti šiek tiek informacijos, kuri padės be problemų kalbėti.

Kokios yra puikios temos mažiesiems pokalbiams?

Verslo pokalbių temos kalba apie kažką bendro ir abstrakčios, neliečiant skausmingų taškų. Dažniausiai tai būna orai, naujausi įvykiai ar žinios, apie kurias žmonės yra girdėję, galbūt sportas ar įžymybės, filmai ar serialai. Pagrindinis reikalavimas – nepateikti per daug detalių.

Temos, kurių reikia vengti

Iš temų, nepatogių pokalbiui, išskiriame politiką, kažkieno išvaizdą, sveikatos problemas ir kitas asmenines problemas. Kadangi tokio tipo bendravimas nustato asmenines ribas, būtų nereikalinga minėti savo ar kieno nors kito asmeninius įsitikinimus ar rūpesčius bet kokia tema, kurią galite paliesti.

Bendravimo įgūdžiai geresniam pokalbiui

Pirmas dalykas, kurį reikia atsiminti, yra tai, kad turite būti geras klausytojas. Nuotolinis bendravimas reikalauja ypatingo dėmesio, kad būtų lengviau kalbėti. Vaizdo ir garso pagalba galite surinkti informaciją apie pašnekovą, tačiau tai vis tiek yra mažiau nei įmanoma asmeniniame susitikime. Galimybė klausytis leidžia jums lanksčiau vystytis pokalbiui, todėl jums lengviau išvengti to, ko nenorite.

Naudojant nuotolinio ryšio įrangą pakeičiamas formatas, bet išlaikomas metodas. Naudodamiesi iMind programėle verslo susitikimams ir patarimais smulkmenoms pasikalbėti, galėsite pasiekti maksimalų produktyvumą bendraudami su partneriais, kolegomis ar klientais.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles