Return to portrait mode to see the content
To main page
Bal 7, 2022·3 min reading

Kaip organizuoti nuotolinį komandos formavimą?

Dabar žmonės mieliau dirba nuotoliniu būdu, tačiau kyla kitas klausimas: kaip organizuoti nuotolinį komandos formavimą? Pažiūrėkime, kaip išlaikyti komandos produktyvumą dirbant nuotoliniu būdu su komandos formavimu.

Kaip organizuoti nuotolinį komandos formavimą?

Nuotolinis komandinis darbas šiuolaikiniame pasaulyje

Geras komandinis darbas yra svarbus raktas į gerą rezultatą. Dauguma įmonių reikalauja įvairių sričių specialistų, kad gautų geriausią produktą ar paslaugą. Ir kuo didesnė komanda, tuo sunkiau sklandžiai dirbti.

Todėl norint, kad jis būtų efektyvus, būtina organizuoti tarpusavio supratimą tarp visų komandos narių.

Kodėl komandos formavimas yra svarbus nuotolinėms komandoms?

Dirbant tame pačiame pastate lengviau pasiekti tarpusavio supratimą, nes žmonės bendrauja realioje aplinkoje. Jie gali suprasti, kas yra kolegos, vien pažvelgę ​​į juos: kaip jie elgiasi, rengiasi, kalbasi.

Tačiau kalbant apie nuotolinį komandinį darbą, viskas yra daug sudėtingiau. Internetiniai susitikimai gali padėti organizuoti virtualius komandos renginius.

Nuotolinio komandos formavimo tipai

Jei norite suburti žmones, galite rasti virtualių susitikimų renginių, kurie jums padės. Populiariausi variantai:

  • viktorina – galite ieškoti kokio nors modelio ar kurti klausimus nuo nulio, tačiau tai puiki galimybė geriau pažinti žmones (naudokite keletą bendrų klausimų);
  • ieškojimai – kai žmonės bando pabėgti kartu, jie siekia bendradarbiavimo ir taip geriau vienas kitą pažįsta;
  • skaitmeniniai kortų žaidimai – padeda smagiai ir juokais sužinoti daugiau apie kiekvieno dalyvio įgūdžius.

Galite naudoti savo parinktis, bet jums reikės vaizdo konferencijos, kad galėtumėte jas organizuoti nuotoliniu būdu. „iMind“ programa geriausiai tinka bet kokiai grupės veiklai.

Nuotolinio komandos formavimo paslaugos

Pagrindinis dalykas, kurio jums reikia, yra virtuali komandos formavimo programinė įranga. Verta atkreipti dėmesį į iMind platformą. Jei ketinate juo naudotis pirmą kartą, galite nemokamai surengti konferencijas iki 4 valandų ir susirinkti iki 100 žmonių be vaizdo įrašo. Daugiau informacijos puslapyje "Kainos".

Taip pat turėsite rasti arba sukurti žaidimą. Naudojant šablonus ar internetinius šaltinius, gana lengva ką nors sukurti nuo nulio.

Komandos formavimas per vaizdo konferenciją

Kai viską paruošite komandos formavimui, vadovaukitės keliais patarimais, kad užtikrintumėte geriausią šios komandos formavimo veiklos rezultatą:

  • Būkite ramūs – pirmasis virtualus komandos susitikimas ne apie viršininkus ir darbuotojus – tai apie paprastus žmones;
  • prašyti, o ne reikalauti – būkite mandagus, kad padarytumėte gerą įspūdį;
  • tęsti pokalbį, jei toks yra - rinkti informaciją, o ne tik žaisti;
  • domisi komandiniu žaidimu.

Išanalizuokite visą informaciją, kurią surinkote šio renginio metu, ir naudokite ją toliau.

Norėdami sužinoti daugiau apie savo komandą, turėtumėte pasirūpinti kai kuriais pagrindiniais dalykais ir tinkamai pradėti renginį, bet tada viskas bus daug lengviau.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles