Return to portrait mode to see the content
To main page
Geg 27, 2022·4 min reading

Kaip surengti efektyvius vaikščiojimo susitikimus?

Dauguma žmonių didžiąją savo gyvenimo dalį praleidžia darbe. Laisvų darbo vietų yra įvairių, tačiau biuro darbuotojų dalis yra gana reikšminga. Sėdime didžiąją dienos dalį ir jaučiamės kiek „surūdiję“. Galime po darbo eiti į sporto salę ar ieškoti kitokios fizinės veiklos, kad jaustumėmės geriau, bet tai mažai ką keičia. Šioje situacijoje vaikščiojimo susirinkimai yra mūsų išsigelbėjimas.

Kaip surengti efektyvius vaikščiojimo susitikimus?

Kas yra pasivaikščiojimo susitikimas?

Pasivaikščiojimo susitikimas reiškia būtent tai, kaip skamba – tai internetinis susitikimas, kurį sutinkate eidami. Vaikščiojantys virtualūs susitikimai tampa vis populiaresni, nes žmonėms reikia judėti ir atlikti savo darbą. Tai neįprastas sprendimas, tačiau jis gali suteikti naujų spalvų jūsų darbo eigai.

Kokia vaikščiojimo susitikimų nauda sveikatai?

Kai kalbate apie pasivaikščiojimus darbe, tai atrodo nepatogu. Tačiau tinkamai sutvarkydami galite patirti šiuos privalumus:

  • pagerės bendra savijauta – pasivaikščiojimai padeda palaikyti gerą kūno formą;
  • pastebėsite pagerėjusią kraujotaką ir širdies veiklą – jei dažnai judėsite, pagerinsite kraujo cirkuliaciją, kad jis pasiektų visas kūno dalis;
  • geresnė smegenų veikla – vėlgi, gerinant kraujotaką, smegenys gauna daugiau deguonies, o tai didina kūrybiškumą, atminties darbą ir kt.;
  • sveikas apetitas ir geresnė virškinamojo trakto veikla – didelis fizinis aktyvumas verčia organizmą geriau paskirstyti maistines medžiagas ląstelėms, vadinasi, gerėja visos sistemos, įskaitant ir virškinimą;
  • pagerėjo hormonų pusiausvyra – judėjimas ir tinkama mityba stabilizuoja hormonų sekreciją.

Rezultatas matomas pirmą kartą išbandžius šią parinktį. Telekomunikacijos versle nereiškia, kad turi virsti statula. Galite padaryti jį daug veiksmingesnį savo sveikatai ir produktyvumui.

Ėjimo susitikimų tipai

Galima surengti kelių rūšių vaikščiojimo susitikimus. Pirmasis ir patogiausias šiam formatui yra individualus susitikimas internete. Tokį dalyką lengviau padaryti, nes kuo mažiau žmonių dalyvauja, tuo didesnė tikimybė, kad jie turės galimybę.

Taip pat galite naudoti mažos grupės parinktį vaikščiojant susitikimams. Jei jums reikia surengti komandos konferenciją, geriau susitikti internetu mažose grupėse ir nepaversti jos netvarka. Kiekvienas iš jūsų turės galimybę dalyvauti ir skirti maksimalų dėmesį. Didelės grupės šiam tikslui yra mažiausiai patogios, tačiau vis tiek įmanoma.

Patarimai, kaip organizuoti pasivaikščiojimo susitikimą

Norėdami surengti produktyvų ir sveiką vaikščiojimo susitikimą, turėtumėte atsižvelgti į keletą patarimų:

  • Likite ten, kur stiprus ryšys – jei abejojate, kaip nutiesti maršrutą, pirmiausia paieškokite informacijos ir pabandykite „repetuoti“ su draugu ar giminaičiu. Vieta šiame kontekste yra labai svarbi, nes jei staiga pasuksite netinkamu keliu su blogu susisiekimu, tai padarys daugiau žalos nei naudos.
  • Užsidėkite geriausias ausines – kitaip nei ramiame kambaryje, kur galite atsiriboti nuo pašalinio triukšmo, gatvėje to padaryti neįmanoma. Todėl pasirūpinkite savo įranga, kad gerai išgirstumėte kolegas, o balsas būtų suprantamas.
  • Turėkite susitikimo darbotvarkę – keliaujant sunkiau susikaupti, todėl turite turėti planą, kad susitikimas būtų produktyvus ir naudingas.
  • Naudokite vaikščiojimo susitikimų programą – kadangi ši praktika nėra tokia nauja verslo pasaulyje, galite pasinaudoti galimybe pagerinti susitikimą naudodami vaikščiojimo susitikimo vaizdo konferencijų programą.

Pirmą kartą planuodami pasivaikščiojimo susitikimą, atminkite, kad net ir naudojant tinkamą vaizdo konferencijų įrangą ir struktūrą, bus konferencijų, kurias bus nepatogu surengti keliaujant. Taigi, norėdami pasinaudoti šia veikla, naudokite daugiau pokalbio formatų, pvz., minčių šturmą.

Pasivaikščiojimų susitikimai yra puikios priemonės, kurios padarys jūsų darbo eigą smagesnę ir įvairesnę, tačiau jūs turite aktyviai jomis naudotis. Jei viskas bus gerai organizuota, turėsite galimybę mėgautis nauda sveikatai ir padidinti savo produktyvumą. Įtraukite kolegas ir naudokite „iMind“ programą, kad komandinį darbą pakeltumėte į kitą lygį.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles