Return to portrait mode to see the content
To main page
Lie 14, 2022·4 min reading

Kaip pasisekti virtualių renginių eroje?

Per pastaruosius 2 metus renginių ir virtualių konferencijų sektorius patyrė reikšmingiausių pokyčių per pastaruosius 10 metų. Pagrindinė šių koregavimų priežastis, žinoma, buvo pandemija ir visi su ja susiję didelio masto apribojimai. Iš pradžių visi bandė prisitaikyti prie naujų aplinkybių, daugiausia dėmesio skirdami atidėjimui kaip laikinam sprendimui. Tačiau greitai tapo aišku, kad artimiausioje ateityje niekas nepasikeis. Tada visi susirinko ir pradėjo diskutuoti apie galimybę renginį surengti internetu.

Kaip pasisekti virtualių renginių eroje?

Kas yra virtualūs renginiai?

Internetiniai renginiai yra virtualių susitikimų tipas, kai žiūrovai fiziškai nedalyvauja vietoje, bet yra prijungti prie nuotolinio įvykio. Dėl to visas bendravimas su žiūrovu vyksta išskirtinai internetu.

Kodėl virtualūs renginiai yra svarbūs šiuolaikiniame pasaulyje?

Labiausiai nukentėjo masiniai renginiai, kuriuose dalyvavo daugiau nei 5 tūkst. žmonių, priešingai nei tie patys įmonių ir nedaug komandinių renginių. Tačiau atšaukimų augimo dinamika nuvilia. Įtakos turėjo ir psichologinis veiksnys, kartu su nuolat blogėjančia epidemiologine situacija. Renginių agentūros neturėjo kito pasirinkimo, kaip tik greitai pakeisti savo formatą ir sutelkti dėmesį į internetą, kad virtualus renginys būtų sėkmingas. Taigi 2020 metais vien kultūros renginių srityje buvo surengta apie 40 000 internetinių renginių, kurių bendras žiūrovų skaičius – daugiau nei 110 milijonų žmonių.

Socialinių susibūrimų ir tinklų renginių poreikis tik išaugo, pavyzdžiui, tokiose srityse kaip rinkodara, SEO ir vadyba, taip pat siekiant aptarti ar papasakoti, kaip atstatyti verslą ir jo aspektus naujoje realybėje.

Ar virtualūs renginiai bus populiarūs ateityje?

Galite kiek norite pabandyti analizuoti internetinio virtualaus renginių planavimo tendencijos populiarumo augimo dinamiką ir, remiantis šiais duomenimis, bandyti nuspėti, kiek truks „internetinė era“.

Internetinių eksperimentų metu organizatoriai atrado daug naujų galimybių, tokių kaip nemokama iMind aplikacija ir efektyvi žiūrovo sąveikos mechanika bei analitika. Tai nereiškia, kad sėkmingi organizatoriai visiškai atsisakys neprisijungimo. Labiausiai tikėtina, kad jie bandys derinti abu formatus ir naudoti kiekvieną, atsižvelgdami į užduotį.

Kiekvieną savaitę atsiranda naujų įrankių, technologijų ir formatų, kurie padidina internetinių renginių efektyvumą. Atrodo, kad internetinės tendencijos trukmė priklausys nuo jų rezultatų. Būtent todėl susidomėjimas virtualiais renginiais tik auga. Ir jų tikrai laukia puiki ateitis.

Kaip pasisekti virtualiuose renginiuose?

Tiesą sakant, didelio internetinio renginio organizavimas nėra lengva užduotis, o žlugti dažnai būna gana lengva. Surinkome keletą patarimų, kaip užtikrinti, kad viskas vyktų sklandžiai.

Naudokite intuityvią platformą virtualiems renginiams

Internete neribojamas dalyvių skaičius ir erdvės dizainas, galima atkurti svajonių svetainę, kurios anksčiau realybėje nebuvo, susikurti savo unikalią visatą. Nėra jokių apribojimų – yra tik jūsų vaizduotė ir jos įkūnijimas.

Kokybė ir naudojimo paprastumas

Organizuojant didelį virtualų renginį reikia būti tikriems, kad vaizdo, garso ir įsitraukimo kokybė bus kuo aukštesnė. Niekas nenori dalyvauti renginyje, kai nuolat kažkas neveikia. Be to, įsitikinkite, kad platforma yra lengva naudotis, nes ne visa jūsų auditorija gali būti technologijų genijai.

Tinklo kūrimas

Kuo daugiau žiūrovas dalyvauja internetinio renginio procese, tuo labiau jis dalyvauja. Žiūrovas turi būti skatinamas pradėti žiūrėti ir išlaikyti savo dėmesį visos transliacijos metu. Motyvuoti galite prizais, dovanomis, galimybe prisijungti prie renginio realiu laiku ir asmeniškai užduoti klausimą pranešėjui. Be to, puiki internetinė veikla žaidimų ir metažaidimų forma bus puiki premija.

Internetas žymiai praturtino renginių rinką ir išliks joje ilgą laiką. Šiandien tai dar nauja kryptis, tačiau, kaip ir viskas, kas susiję su skaitmenizacija, ji vystosi nepaprastai greitai ir greitai užims deramą vietą efektyvių verslo įrankių nišoje.

Labai noriu tikėti, kad internetinė kryptis vystysis ne tik technologiniu, bet ir kūrybiniu požiūriu.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles