Return to portrait mode to see the content
To main page
Spa 3, 2022·3 min reading

Kaip naudoti neverbalinį bendravimą vaizdo konferencijų metu?

Kai kuriems žmonėms vaizdo konferencijos nėra tokios patogios bendravimui, kaip atrodo. Jūs negalite žiūrėti į savo pašnekovus, vartoti ir skaityti kūno kalbą, o matomų veido išraiškų suvokti neiškreiptai. Kaip pašalinti šį nuotolinių susitikimų poveikį ir sustiprinti neverbalinį bendravimą?

Kaip naudoti neverbalinį bendravimą vaizdo konferencijų metu?
Nežodinio bendravimo ženklų pavyzdžiai

Kas yra neverbalinis bendravimas?

Nežodinio bendravimo metu jūs naudojate savo kūną, intonaciją, veido išraiškas ir daugybę kitų užuominų, kad gautumėte pranešimą. Šis tarpasmeninio ir komandinio bendravimo komponentas išreiškia jūsų požiūrį, emocijas, nuotaiką, savijautą ir tt Žmonėms to reikia, kad būtų sukurtas tarpusavio supratimas.

Kodėl neverbalinis bendravimas yra svarbus vaizdo skambučiams?

Vaizdo konferencijos pasižymi ribotu neverbalinių užuominų pateikimu. Taigi turėtumėte dar daugiau dėmesio skirti matomiems pranešimams. Tai svarbi bet kokio bendravimo dalis, nes internetiniams verslo susitikimams reikia tam tikrų diplomatijos įgūdžių.

Trumpai tariant, bet koks rezultatas ar pažangos pasiūlymas, greitas prisitaikymas prie pokalbio tono ir vidinių santykių supratimas komandoje reikalauja žinių, kad būtų galima teisingai panaudoti ir perskaityti neverbalinio bendravimo požymius.

4 neverbalinio bendravimo tipai vaizdo konferencijose

Tarp galimų neverbalinio bendravimo tipų, kuriuos galite suvokti, pabrėžiame:

  • veido išraiškos – geriausia mokytis apie emocijas;
  • žvilgsnis akimis - ne toks akivaizdus kaip ankstesnis, bet veiksmingas siekiant išsiaiškinti, kokios yra žmogaus mintys;
  • laikysena - suteikia išsamų vaizdą apie tai, ką žmogus galvoja, kartu su pirmaisiais dviem tipais;
  • išvaizda – suteikia daugiau informacijos apie jus, nei apie jūsų dabartines mintis.

Paskutinis taškas padeda susidaryti pirmąjį įspūdį, o pagal šią viziją jūsų kolega ar partneris pirmiausia nusprendžia, ar jis nori su jumis dirbti, ar ne. Vis tiek galite pakeisti pirmąjį įspūdį, bet tai vargina.

Patarimai, kaip pagerinti neverbalinį bendravimą

Tinkamas apšvietimas ir neverbalinis bendravimas vaizdo konferencijų metu

Tęsdami išvaizdos temą, pabrėžkime apšvietimo svarbą vaizdo skambučio metu. Taip pat paliečiamas internetinių susitikimų etiketas, kurį vertina geros reputacijos įmonės, sprendimus priimantys asmenys ir atstovai. Visgi patogiau pasirodyti ir aiškiai matyti savo komandą ar partnerius, kai matomas veidas, o vaizdas ne per šviesus. Tai taip pat parodo, kaip gerai esate pasiruošęs susitikimui, ir gali pagerinti jūsų išvaizdą, jei esate gerai prižiūrimas.

Virtualus fonas geresnei išvaizdai

Pakeitus savo kilmę, paveikiama, kaip jus vertina jūsų komandos draugai ar partneriai. Paprasčiausias pasirinkimas yra sulieti foną prieš įjungiant internetinę kamerą, jei vaizdo konferencijų programinė įranga leidžia šią funkciją. Taip pat galite pasirinkti paveikslą, imituojantį interjero foną arba nustatyti paprastą vienspalvį foną (tačiau tai atrodys nenatūraliai, o tai sukels prastesnį įspūdį).

Nežodinis bendravimas gali būti raktas į jūsų tvirtus verslo santykius. Svarbiausia žinoti, kaip jį teisingai naudoti. Norėdami išnaudoti visas galimybes ir pagerinti ryšio kokybę, naudokite programą „iMind“. Nemokamas planas siūlo pagrindines funkcijas, tačiau profesionalūs planai suteikia daug daugiau verslo susitikimams.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles