Return to portrait mode to see the content
To main page
Geg 12, 2022·4 min reading

Kaip naudoti vaizdo konferencijas sveikatos priežiūros praktikoje?

Šiandien nuotolinis bendravimas tapo tuo, ko prieš dešimt metų buvo neįmanoma net įsivaizduoti. Galime susitikti su šeima ir draugais, užmegzti naujų pažinčių, mokytis ir dirbti per atstumą. Taigi nenuostabu, kad sveikatos problemos dabar taip pat nuėjo į antrą planą.

Nuotolinis stebėjimas

„Hangout“ ir šiuolaikiškas bendravimas

Daugelis žmonių naudoja vaizdo konferencijas verslui ir mokymuisi. Kalbame apie ugdymo įstaigų saviugdos atvejus ar programas. Kaip ir versle, vaizdo konferencijos yra dažnas grupinių susitikimų, rinkodaros kampanijų ir internetinių įmonių konferencijų įrankis.

Vaizdo konferencijų įrangai tobulėjant ir sulaukus tiek daug dėmesio kaip alternatyvai tiesioginiams susitikimams, atsirado galimybė ją naudoti nuotoliniam sveikatos stebėjimui. Tai yra telemedicinos dalis.

Vaizdo konferencijos medicinos praktikoje per daugelį metų

Viskas prasidėjo nuo įprastų telefono skambučių, kurie leido man užduoti skubius klausimus be detalių. Technologijos vystėsi, o XX amžiaus viduryje atsirado galimybė konkrečią informaciją apie žmogaus sveikatos būklę perduoti per atstumą. Radijo signalo dėka ankstyvoji telemedicina pasirodė esanti itin veiksminga tiems pacientams, kuriems nebuvo lengva patekti į gydytojus. Dažniausiai tai buvo kaimo žmonės. Tačiau vėliau ši galimybė tapo prieinama miestams.

Šiais laikais pas savo gydytoją galime kreiptis be didelių pastangų. Turime naudoti įprastą įrangą – kompiuterį, internetinę kamerą ir ausines. Naudodami paprastai naudojamą garso ir vaizdo technologiją bei internetines konsultacijų programėles galime paaiškinti ir parodyti viską, kas niežti.

Vaizdo konferencijų naudojimo sveikatos priežiūros srityje pranašumai

Naudodami medicinines vaizdo konferencijų programas žmonės gali greitai sužinoti, kaip jų liga progresuoja, plinta ir keičiasi. Pasauliniu mastu sveikatos priežiūra per internetinius susitikimus turi šiuos privalumus:

  • Neatidėliotinų klausimų sprendimas. Dažnai taip nutinka, kai kažkas nepavyko ir nėra kada laukti. Ir jei nežinote, ką daryti, turite galimybę paskambinti gydytojui ir paklausti, kaip išspręsti problemą.
  • Padidinamas saugumo lygis. Gydytojo darbas su pacientais, sergančiais oro lašeliniu būdu ar kitomis lengvai perduodamomis ligomis, visada yra rizikingas. Konsultacijos internetu nėra idealus sprendimas, tačiau specialistui visai pagrįstas.
  • Tai taupo laiką ir išteklius. Poveikis ypač pastebimas privatiems gydytojams, kuriems reikia išsinuomoti ir įrengti kabinetą, o vėliau ten keliauti.
  • Leidžia teikti paslaugas daugiau žmonių. Kadangi sutaupoma daugiau laiko, jį galima nukreipti į profesinę veiklą, siekiant padėti daugiau žmonių. Taigi pasiekiami geresni veiklos rezultatai.

Kiekvienas gydytojas ir pacientas randa savo priežastis, kodėl naudojasi šia telemedicinos priemone. Tačiau faktas yra tas, kad ši galimybė dabar yra labai paklausi.

Vaizdo konferencijų naudojimas sveikatos priežiūros srityje

Kadangi vaizdo konferencijos yra universalios, galite rasti šias populiariausias šios technologijos programas:

  • pacientų bendravimas – nepagydomai sergantiems (ar ilgai sirgusiems), kuriems reikalinga medikų priežiūra, vaizdo konferencijos yra reta galimybė bendrauti;
  • išankstinė pacientų patikra yra būtina norint išsiaiškinti, ar atvejis skubus ir kas vyksta, ar ilgas kelias iki paciento;
  • lėtinių ligų stebėjimas – kad žmonės nebūtų priversti reguliariai lankytis ligoninėje, žmogus gali susitikti su savo gydytoju per atstumą;
  • galimybė treniruotis tarp bendraamžių – užimtiems gydytojams beveik neįmanoma rasti papildomos minutės, todėl internetiniai susitikimai yra tikras išsigelbėjimas;
  • konsultacija su specialistais – abstraktesnė nei apsilankius pas gydytoją asmeniškai, tačiau leidžia išsiaiškinti kai kuriuos pagrindinius (o kartais ir kritinius) dalykus nesugaištant daug laiko.

Internetinių konferencijų priemonių naudojimas medicinoje yra gana įvairus. Tobulėjant technologijoms, programų įvairovė tik didės. Ir kuo patogesnis nuotolinės konsultacijos procesas, tuo labiau tai padės pagreitinti procesą.

Kaip surengti vaizdo konferenciją sveikatos priežiūros srityje?

Jei jums reikia naudoti šias technologijas darbo eigai supaprastinti, toliau pateikiami keli patarimai, kurie jums padės.

Pirmiausia pasirinkite programinę ir aparatinę įrangą. Turėtumėte įdiegti viską, kad būtų kuo patikimiau. Pasirinkite geriausią techninę ir programinę įrangą, kad pagerintumėte savo paslaugas – tai automatiškai sukuria gerą įspūdį, todėl žmonės jumis pasitiki, jei turi kokių nors sveikatos problemų.

Laikykitės etiketo, kad žmonės jumis pasitikėtų. Kuo daugiau kantrybės ir takto parodysite, tuo patikimesnis atrodysite. Būtent todėl pirmiausia reikia atsiminti, kad būkite ramūs ir mandagūs, kad ir kaip teiktumėte paslaugas.

Vaizdo konferencijos yra viena iš geriausių priemonių, padedančių lengviau susieti žmonių problemas su problemų sprendėjų įgūdžiais. O rinkdamiesi iMind aplikaciją, renkatės kokybę, kurią papildo platus šiuolaikinių sprendimų asortimentas.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles