Return to portrait mode to see the content
To main page
Bal 16, 2022·2 min reading

Hibridinio verslo komunikacijos vadovas

Bendravimas yra raktas į kiekvieną žmogaus gyvenimo sritį. Žinoma, verslo komunikacija vaidina svarbų vaidmenį visos mūsų sėkmės linkme. Taigi, panagrinėkime: kas yra verslo komunikacija, kokius tipus galime išskirti ir kas yra hibridinė komunikacija.

Kas yra verslo komunikacija?

Verslo komunikacija – tai bendravimo rūšis, vykstanti darbe ir susijusi su darbu. Bet kokį keitimąsi su darbu susijusia informacija galime apibrėžti kaip dalykinį bendravimą: pokalbius, vaizdo konferencijas, elektroninius laiškus, užrašus, kuriais dalinamės su komandos draugais ir pan. Toks apsikeitimas informacija reikalauja ypatingo dėmesio, nes beveik kiekviena gaunama informacija yra vertinga. Štai kodėl taip svarbu pasirinkti kokybišką internetinių konferencijų programinę įrangą hibridinei komunikacijos sistemai.

Hibridinio verslo komunikacijos vadovas

Ryšio kanalų tipai

Žmonės paprastai visus komunikacijos kanalus skirsto į dvi grupes pagal bendraujančių asmenų tipą:

  • vidinės komunikacijos;
  • išorinės komunikacijos.

Vidinis apima visus informacijos srautus, vykstančius įmonėje. Tai vaizdo susitikimai, asmeniniai pokalbiai, komandinis darbas ir kitos tos pačios įmonės darbuotojų sąveikos rūšys.

Visas bendravimas su klientais, tiekėjais ir kitais ne įmonės darbuotojais yra išorinis.

Tačiau yra dar vienas dalykas, į kurį reikia atsižvelgti tvarkant darbo eigą – tai vieta, kur dirba komanda. Tai gana paprasta, jei komanda dirba biure arba namuose. Nors, kai viena komandos dalis yra nutolusi, o kita – biure, tampa daug sunkiau. Čia įgyvendinate hibridinę verslo komunikaciją.

Ką rinktis?

Tarkime, kad turite verslą su keliais biuro vadovais ir kitais darbuotojais, kurie dirba nuotoliniu būdu. Tokiu atveju turite numatyti virtualią darbo erdvę, kurioje vyksta visas darbinis bendravimas. Tai apima tam tikrą programinę įrangą, skirtą dalytis dokumentais, internetinius susitikimus ir nuolatinį bendravimą. Taip pat apsvarstykite išorinį bendravimą, todėl susitikimams ir bendravimui geriau naudoti kelias universalias programėles.

Verslo tikslais naudoti tik vienos rūšies komunikaciją neįmanoma, todėl turi būti programa, atitinkanti maksimalų dažniausiai naudojamų kanalų skaičių. Galite atskirti programas tarp išorinių ir vidinių kanalų, kad viskas būtų sutvarkyta ir informacija nebūtų painiojama. Internetinės susitikimų programos gali būti naudojamos tiek išorinei, tiek vidinei komunikacijai, o iMind aplikacijos funkcionalumas yra vienas patogiausių tokiam naudojimui.

Norint pasiekti geriausią rezultatą, reikia pasirinkti tas priemones ir šaltinius, kurie bus efektyviausi siekiant užsibrėžto tikslo. Šiuolaikiniame pasaulyje geriau prisitaikyti prie kasdien besikeičiančių aplinkybių, todėl geriau naudoti hibridines priemones, leidžiančias kartu su tekstu naudoti ir garsą bei vaizdą.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles