Return to portrait mode to see the content
To main page
Lie 24, 2022·5 min reading

Kaip pagerinti nuotolinį bendradarbiavimą savo komandoje?

Dėl koronaviruso epidemijos įmonės didžiąją dalį darbuotojų perkėlė į nuotolinį bendradarbiavimą komandoje ir darbo organizavimą. Kai kuriems žmonėms šis stilius gali būti nepažįstamas, nes sunku susikaupti ir visada norisi daryti ką nors kita. Pažįstamas vaizdas?

Darbas namuose ir virtualūs susitikimai nemokamoje susitikimų programėlėje iMind iš pirmo žvilgsnio atrodo tikrai malonūs. Galite dirbti iš savo lovos, ramiau miegoti ir patogiai gyventi namuose. Tačiau laikui bėgant daugelis pradeda pastebėti, kad darbo našumas sumažėjo. Faktas yra tas, kad namuose yra daug dalykų, kurie gali atitraukti dėmesį nuo pamokų. Taigi, kaip efektyviai bendradarbiauti, kai jūsų komanda dirba nuotoliniu būdu?

Kaip pagerinti nuotolinį bendradarbiavimą savo komandoje

Šiuo metu daugelis įmonių, kurios bendradarbiauja su komanda, yra priverstos priimti nuotolinio darbo paradigmą ir ieškoti būdų, kaip pagerinti bendradarbiavimą. Vadovams, kurie anksčiau vadovavo komandai tik biure, ypač sunku buvo valdyti komandą dirbant iš namų. Kaip dirbti nuotoliniu būdu iš skirtingų miesto vietų neprarandant efektyvumo, kokybės ar bendradarbiavimo?

Kas yra nuotolinis bendradarbiavimas?

Pabrėždami pagrindines jo savybes, galite geriau suprasti nuotolinio komandinio darbo esmę:

  1. Nuotolinis komandinis darbas: komanda yra specialios struktūros žmonių grupė, kuri papildo kitus, o ne atskirų jos komponentų suma.
  2. Kruopštus kiekvieno jos nario išdėstymas. Kitaip tariant, kiekvienas šios grupės narys žino bendrą situaciją ir strateginius tikslus, turi nemažai jam priskirtų pareigų ir yra atsakingas už kiekvienos iš jų įgyvendinimą.
  3. Komandos nariai puikiai bendrauja tarpusavyje ir yra pasirengę spręsti iškilusias problemas.

Todėl tampa aišku, kad darbas nuotolinėje komandoje apima ne tik bendravimą su tais, kurie užsiima panašiais darbais ar projektais. Toks kontaktas labiau primena atskirų darbuotojų bendradarbiavimą, apimantį įvairius darbus ir veiklą. Komandinis darbas – tai žmonių grupės veikla, orientuota į konkrečios problemos sprendimą. Komanda yra atskiras „vienetas“ organizacijos funkcionavimo mechanizme.

Kaip nuotolinis darbas pakeitė komandos bendravimą?

Nuotolinis darbas gali turėti realios įtakos visos komandos ir atskirų jos narių efektyvumui. Todėl dar vienas vadovo uždavinys buvo įtvirtinti ne mažiau efektyvų komandos darbą per atstumą. Daugelis vadovų jau bandė ir pasiekė rezultatų.

Tačiau efektyvus bendravimas ir internetinė komandos formavimo veikla gali padidinti komandos bendradarbiavimo produktyvumą ir efektyvumą.

Kaip pagerinti nuotolinį komandos bendradarbiavimą?

Virtualus komandos formavimas arba komandos formavimas neprisijungus (tai yra veiklų rinkinys, skirtas emociniams ryšiams komandoje stiprinti) yra puikus ir paprastas būdas padidinti komandos produktyvumą, sustiprinti ją ir pagerinti bendravimą komandoje. pasitikėjimo lygis.

Sinchronizuoti komandos bendradarbiavimą

Įtraukite nuotolinius darbuotojus į kasdienius pokalbius. Naudokite įvairius komunikacijos kanalus. Jei priverstinis išsiskyrimas tęsiasi, suorganizuokite pasikartojantį susitikimą akis į akį. Suteikite sau prieigą prie kuo daugiau nutolusių žmonių. Atminkite, kad pastaruoju metu jie stebėjo jūsų pokalbį, prisijungia prie jūsų vakarienės, lanko jūsų stalą ir pan. Kadangi jie nebeturi prieigos, jie gali jaustis atstumti. Jei galite atsakyti į jų žinutes dabar.

Dokumentuokite procesą

Aptarkite standartinę geriausią nuotolinio darbo praktiką įmonės ir komandos lygiu. Generalinis direktorius, COO ar kitas paskirtas vadovas turi nustatyti bendrąsias įmonės taisykles, o tada komanda turi spręsti konkrečius klausimus. Taisyklių neturėtų būti per daug, tačiau norint garantuoti stabilią darbo dinamiką ir atidžiai įvertinti jų efektyvumą, svarbu jų laikytis.

Padarykite asinchroninį bendradarbiavimą savo stiprybe

Sėkmingos komandos raktas yra vaidmenų pasiskirstymas ir supratimas, kai kiekvienas žaidėjas atlieka savo užduotį. Visi jie atlieka tam tikrą vaidmenį. Be majoro ir minoro: visi komandos nariai yra vienodai svarbūs. Taigi dirbdami su projektu - sumaniai paskirstykite pareigas. Be to, galbūt norėsite rengti susitikimus ne realiuoju laiku, nes tai gali būti veiksmingiau dirbant nuotoliniu būdu.

Įtraukite komandinius žaidimus į savo darbo eigą

Biuro gyvenimo sąlygomis visas neformalus bendravimas kiekvieną penktadienį sukasi apie bendrus pietus, kavos pertraukėles ir išvykas į barą. Prasminga, kad nuotolinė komanda parodytų ir pasakytų vienas kitam darbus. Tai padės kolegoms suprasti darbo kontekstą: kas dirba pagal muziką, kam ant kelių katė, o kieno kaimynai ant grindų virš grindų visą dieną gręžia sienas.

Prasminga pradėti atskirus pokalbius apie memus, keistis įdomiomis nuorodomis ir gimtadienio linkėjimais dirbant nuotoliniu būdu. Be to, kai kurios įmonės naudojasi atsitiktiniais vaizdo pokalbiais prie rytinės kavos ar vakaro vyno arba sutinka žaisti kompiuterinį žaidimą internete.

Kokios priemonės turėtų būti naudojamos siekiant pagerinti bendradarbiavimą?

Techninis elementas vis dar yra labai svarbus valdant verslą ir darbo jėgą. Dalijimasis našumo informacija dabar gali būti greitesnis, skaidresnis ir aiškesnis dėl skaitmeninimo. Virtualios realybės įrankiai padeda derinti našumo duomenis su papildoma informacija, kad būtų sukurtos naujos hipotezės ir prognozuojama ateitis.

Be produktyvumo, tiriame ir kolegų nuotaikas, gebame greitai reaguoti į įvairius sunkumus, suteikti pagalbą ir paramą. Ši krizė ir masinis perėjimas prie nuotolinio darbo padidino tokių platformų poreikį. Bandykite ir raskite sprendimus, padėsiančius pagerinti našumo valdymo procesą.

Šiuo precedento neturinčiu laikotarpiu kaip niekad svarbu permąstyti darbo eigą ir pritaikyti jas nuotolinio darbo realybėms. Technika, kuri skatino produktyvumą ir padidino komandinę dvasią atliekant tradicinį biuro darbą, šiandien gali būti neveiksminga. Tačiau jie gali būti šiek tiek pakeisti.

If you liked the article, please share it on social media:
Other articles:
Show all articles